Hollanda'nın Rotterdam kentinde gerçekleştirilen 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Maneskin grubunun seslendirdiği "Zitti E Buoni" adlı şarkıyla İtalya kazandı. İtalyan ekibi, birincilik haberini, "Rock 'n' roll asla ölmez" sözleriyle değerlendirdi.
Eurovision 2021İtalya, profesyonel jüriden 206, izleyicilerden de 318 oy alarak, toplam 524 puan elde etti. Fransa 499 puanla ikinci olurken İsviçre de 432 puanla yarışmayı üçüncü sırada tamamladı. İngiltere, yarışmadan sıfır puanla ayrılırken son yarışmanın galibi ev sahibi Hollanda sadece 11 puan elde edebildi. Siz hangi ülkenin birinci olmasını isterdiniz?
Eurovision Şarkı Yarışması'nı İtalya kazandı! Siz hangi ülkenin birinci olmasını isterdiniz?
Zaten dünyada iyi şeyleri hak eden ülke sayısı 5-10 tane. danimarka, norveç, finlandiya, italya, fransa, ingiltere, almanya.. diğerleri pekte bir şey hak etmiyor.
İstanbul kadar bir ülke olan danimarka hepi topu. Dünyanın %90 dan daha fazla kaliteli-esaslı- dile alınmaya değer başarılar yapmış daha çok firması var daha çok başarı ödülü vs. mevcut. Demek ki başarı = sayı da değil. Başarı = birim başına düşen insan kalitesinde yatıyormuş. Türkiyede vatandaşlık alma koşulu yok benim bildiğim 😂 Danimarkada net 8-9 yıl boyunca tatiller izinler çıkartıldığında çalışmış vergini ödemiş suç işlememiş ve tam anlamıyla topluma uyum sağlaman durumunda vatandaşlık alabiliyorsun. Buna asalet denir. Hemde kalitenin getirdiği asalettir bu. 5 milyonluk danimarka 100 milyonluk türkiyeyi başarılarıyla sadece yok edebilir.😪
Eurovision gerçekten son yıllarda ilginç şarkıcıları 1. seçmeye başladı. Yönelimleri ve tercihleri farklı olanları. Jurinin mi izleyenlerin mi tercihleri bilmiyorum ama şarkı yarışması olmayı çoktan geri planda bırakmış durumda. Aşırı itici geliyor bana
Baya iyiymiş İlk defa izledim şimdi. İtalyanca söylemeleri ayrı bir güzellik. Şarkı çok iyi, sahne harika Belliymiş sanki birinci olacakları Çocuk da bir garip giyinmiş ama baya yakışıklı
@bilinmeyenkişi321 aynen eğer halk oylamasını kaldırmazlarsa doksanlarda hep irlanda'nın kazanması gibi olay olacak ve 2020lerde hep rakınrol hardrock falan kazanacak
Her ne kadar politik bir yarışma olarak bilinse de, bu seneki Eurovision'da İtalya ve Finlandiya, klasikleşmiş Eurovision disko müziklerinin aksine hareket edip rock müziği iliklerimizde hissettirdi. Favorim İtalya'ydı ve kazanmasına çok sevindim :) Tabi Azerbaycan'ın en azından ilk 10'da olması gerektiğini de savunurum, çünkü Efendi'nin 2020 ve 2021 şarkılarında bize yakın ezgileri vardı, özellikle Mata Hari'deki "Konyalım" solosunda bir halay isteğimiz oldu bence :D Sonuçta keyifli bir yarışmaydı bu seneki, İngiltere ve Almanya sıfır puana rağmen mutlu olduysa (ki İngiltere'ninki de politikti ama) bize bir şey demek kalmıyor sanırım ;)
Kendi ülkem diye demiyorum gercekten hem oryantal oynayip hem boyle zor bi sarkiyi seslendirmek.. salonu en fazla costurdugu halde nasil birinci olamadi.😃 Haksizlik
Tarihteki tüm Eurovision şarkılarını dinlemiş olmama ve önceki yıllarda canlı olarak izlemeye çalışmama rağmen bu sene hiç takip edemedim. Daha sonra fırsat bulabilirsem bütün şarkılarını objektif bir şekilde kusana kadar dinlicem. Birinciyi tebrik ederiz.
Azerbaycanınkini de dinledim. Onların şarkısı çok popüler kültür işi gibi geldi bana. Görsellik açısından sahne şovu açısından iyiydi. İtalya’nın sahne şovu bana az geldi neye göre diyorum bunu Athena’nın, Manga’nın, Mor ve Ötesinin sahne şovuna göre insanı coşkulandırmasına göre azdı bence. İtalya’nın müziğini beğendim. Bas gitar olayı güzeldi ama biz katılsaydık pek şansı olamayabilirdi bence.
bu ne yane biçim şarkı bu mu kazanmış ya. Önceki Yıllarda hep kalteli şarılar çıkardı. son birkaç yıldır saçma sapan şarkıar kazanıyor. Ayrıca kazanlarda genelde eşcinsel. Var bu işte bir bit yeniği.
Selam. Tabii ki kardeş ülke Azerbaycan'ı destekliyordum ama olmadı. Keşke bizde katılsaydık. Bülent Arınç sağ olsun biz katılamıyoruz. O değil de MaNga nasıl birinci olmadı. 😃.
Finlandiya, Malta, İtalya, İsviçre, Litvanya ülkelerinin şarkıları hoşuma gitmişti, bunlardan birinin olmasını istiyordum ve İtalya olduu, iyi güzel oldu bence
Çok mu önemli ya bu yarışma yabancı yalakalığı Bırakın artık ya Filistin'de çocuklar ölüyor O konu hakkında Burada iş paylaşımı görmedim neymiş Erovizyon yarışma imiş o yarışmayı kazanan seni diksin
Muhtemelen dünya kupası başlayınca da hayatın stresinden, kimin kazandığını sonradan öğreneceğiz. Eskiden tv başına geçer sevdiklerimizle izlerdik. Şimdi ise hayat kopuk.