Bı arkadaşım var kültür seviyesi konuşması falan çok iyi ben onun yanında kendimi cahil hissediyorum ama bı yandan da onunla konuşurken kendimi tanıyorum nasıl ayak uydurabilirim ona
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sen kendine saygı duymuyorsun. Bu yüzden de ezilip yok olmaya mahkumsun. Mağlubuyetinin tek nedeni bu. Kendi kendisini aşağılayan birr insan neyin başarısını elde edebilir ki. Ve o gözünde büyüttüğün o kör baktığın şahsiyet varya. Herkes gibi sıradan onu gözünde devleştiren yine kendinsin. Hani aşıksın ya o şimdi sana küfür etse sen onu iltifat gibi alırsın. Ya kendine gel uyan ya da yaşayacağın bu esir yaşantının tek sebebinin ben kendin olduğunu bil veya bilme git böyle sefilce yaşa ama şikayet etme çünkü buna hakkın yok. Sert sözler biliyorum ama kendi kendisine saygı duymayana başka tip söz kar etmez.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka aşık falan değilim kendime saygım var eksiklerimin farkındayım sadece bunu düzeltmek için sordum
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok çok kitap oku çok fazla arkadaş edin dost edin kendinden yaşça büyük insanlarla takıl onları dinle gazete oku haberleri mutlaka izle siyasi konuları az araştır emin ol bunları yaparsan kendini geliştirirsin kimse zeki kültürlü doğmuyor
00 Yorumla
Onun yanındayken gürüşlerini olabildiğince yüzeysel bilgilerle ifade etmeye çalış ve özgüvenli olmayı da elden bırakma.
Diğer zamanlarda da alttan alttan nir şeyler öğrenmeye çalış, kendini daha iyi hissedersin.
Ama bu konuyu çok takılma, belki ki senin başka yönlerini sevdiği için seninle iletişim kurmaya çalışıyor.
Öok dert etme derim.00 Yorumla
+1 yılAyrıl kafan rahat etsin çünkü ona yetemediğin için ayrılabilir o zaman daha büyük yıkım olur sana. O ayak uydurma hemen olacak bir şey değil çocukluktan başlayan hatta fıtrata bağlı bir süreç
02 Yorumla
Soran+1 yılYok sevgili değiliz olma gibi bı niyetimiz de yok arkadaşız sadece
- +1 yıl
arkadaşlarını da bu eksende seçersen iyi edersin
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
72Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılAhaha. Şöyle empati kur. Hayata bakışı senden düşük biriyle ne kadar ileri giderdin? Ne kadar çabalasanda olmuyor. :)
Benzer durum başıma geldi. Çok hoşlandığım ve yanında olmak için can attığım eski eniştenle kürltür seviyesi muhabbetinden dolayı frekanslarımız uymuyordu. Bende ki durumun aslında olayın kültür seviyesi değil de ilgi alanı farklılığı olduğunu anladım. İkimizde iyi üni’lerde doktora yapan koca koca insanlardık. Ne yapayım arabadır, yazılımdır, bitcoindir, finanstır muhabbetlerini. İlgimi çekmiyor yahu. Eee oda bilişsel yüktür, öğrenmedir, kuramdır ne anlar. Haliyle ayak uyduramadık birbirimize. O da beni zaten kabullenmekte hep bi uzak kalmıştı. Ben devamlı ayrılmak istiyordum o istemiyordu. Bunların hepsi tamamen temel ihtiyaç olan sevişmektendi 😄
Sonucta ayrildik.
Ona uymak icin kendini zorladiginda kendin olmuyorsun. Birak o seni oyle kabul etsin. Rahat ol. Kabul etmezse gidicidir, ederse senindir.
Bir de muhabbeti sen yönlendirebilirsin. Konuşmatan keyif aldığın, bilgi birikiminin güçlü olduğu bi alana muhabbeti kaydırırsan güç sen de olur. Ben hep öyle yapıyordum 😁10 Yorumla
+1 yılKitap okumamanın eksikliği
Zamanla farkedeceksin ki kendini de yeteri kadar ifade edemiyorsun
Hayal gücün sınırlı
Kelime dağarcığın sınırlı
Hayatını basma kalıp bir düzende yaşadığını bile kitap okudukça çözeceksin.
Tavsiye istersen HAKAN MENGÜÇ kitaplarının hepsini al ve oku, sıkılmazsın merak etme. Ardından Sabahaddin Ali ve Yaşar Kemal in kitaplarıyla devam edin. Eğer içinizde öğrenme açlığı varsa bu saydığım kitaplar sizin için çok kolay gelecek, okuma isteğiniz artacak.
Simyacı, Sofi'nin dünyası, zen ve motorsikleti, Kavgam, nutuk gibi eserleri de okuyunca hayatınız gerçekten de değişmeye başlayacak.
Umarım okursunuz, unutmayın kitaplar bilgidir ve zararsızdır☺️☺️☺️30 YorumlaŞu an zirveyi yaşıyorsun diyebilirim. Bunu kıskanıp fesatlık yapabilirdin (ki birçok kişi bunu yapar) tebrik ediyorum. Kendini geliştirmiş insandan daha önemlisi kendini geliştirmek için yollar arayan insandır bence. Konuştuğunuz alanlarda kitaplar okuyabilirsin, sıkıcı gelirse belgeseller izleyebilirsin (doğa belgeselinden bahsetmiyorum) filmler varsa bu alana geçebilirsin. Veya senin iyi olduğun konular hakkında konuşabilirsin. Mesela eğer tarihe ilgin varsa bu alanla ilgili filmler önerebilirsin veya siyasete ilgin varsa (umarım bu konudan bahsetmiyorsunuzdur çünkü en konuşulmaması gereken konu olduğunu düşünüyorum en azından ilişkilerde) bu durumları ele alan kişileri izleyerek fikir edinebilirsin. Seçenek çok bir bilgi versen hemen çözülür aslında. Ama tekrardan bunu soruyor olmanı bile bir gelişme olarak gördüğümden tebrik ederim.
51 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ♥️
Şimdi öncelikle kitap okumaya başlıyosun dünya klasikleri vs ne ilgini çekiyorsa
Sonra kült filmler vardır onları izliyosun diziler vs
Hangisi ilgini çekiyorsa hobi ediniyosun
Youtubedan ülke gezi videosu izliyorsun ülkeleri araştır (şu an yurtdışı yapıp gidemeyebilirsin )
Dil öğrenmeye çalışabilirsin ispanyolca mesela
Sonrasında sanata eğilebilirsin müzikte mesela mozart beethoven bir çok enstrüman var ilgi alanın hangisiyle onu dinleyip kişiyi araştırabilirsin
Spotify da podcastlar bilim adamlarıyla, sanatçıların hayatıyla onu dinleyebilirsin.
Yoga yapabilirsin kişisel gelişim videoları izleyebilirsin. Belgesel izlemeni tavsiye ederim. Ayriyetten bir çok insanla tanışarak iyi her birinden bir şey öğrenebilirsin mühendisten şarkıcıdan ressamdan mesleği hakkında hayat tecrübesi hakkında ne bileyim bir fabrika gezmek bile bir şey katar insana.. ve mutlaka müze gez tarihi araştır10 Yorumla
+1 yılBol bol kitap oku Vikipedi ye gir her gün düzenli olarak Vikipedi deki o gün olanlar bölümünü oku rast gele bölümüne tıkla rastgele bilgiler oku bundle indir sürekli gündemi oku haberdar ol zamanla bir ton bilgi edinirsin eminim. Günde bir iki saat bile yeter hatta pandemi var otur 5 saat oku zaten yapacak bir şey de yok. Öyle öyle kültür seviyen gelişir film falanda izlersin olur gider. Bu çağ da bilgi edinmek çok kolay çok şükür.
40 Yorumla
+1 yılHer insan tek başına bir kültürdür. Nasıl senin ondan öğrendiğin bir şeyler varsa onunda senden öğrendikleri vardır. Arkadaş olduğunuza ve ortak bir sohbetiniz olduğuna göre söylediğin gibi cahil değilsin. Sadece o bir tık daha bilgilidir. Ya da kelimelerini doğru seçiyordur.
40 Yorumla
+1 yıl-Doğal ol.
-Kendin ol.
-Belgesel izle.
-Doğru kitaplar oku.
-Forumlarda, mizah sitelerinde vs. dolaş.
-Youtube'u doğru kullan.
-Psikolojik videolar izleyerek insanın temel soyut işleyişini öğren.
...
En önemlisi rahat olup, kasmamak. Her insan eksiktir, bunu unutmamalısın.30 YorumlaKarşında senden daha kültürlü birinin olması aslında senin için de iyi bir şey, ne demişler "odadaki en zeki insan sen isen demek ki yanlış odadasın". İyi kitaplar oku, iyi filmler izle, boş vaktini yaz dizileri değil belgesel izlemekle geçir ayrıca karşındaki insandan da bir şeyler öğrenmeye çalış, söylediklerini iyi dinle.
20 Yorumlaherkesin hevesli olduğu bir konu vardır ve bazı konularda diğer insanlara göre daha bilgiliyizdir. örneğin ben müzikten hoşlanıp bunun hakkında konuşmayı çok iyi sürdürebilirim, karşımdaki de filmlerden çok iyi anlıyordur ve bunun hakkında çok iyi konuşur. onun konuştuğu şeyler hakkında hiçbir fikrin yoksa gidip birazcık araştır, onun söylediklerini de iyi dinle ve ondan kazandığın yeni bilgilere açık ol. kimse dengi olmayan biriyle konuşmak istemez, eğer senin cahil olduğunu düşünseydi konuşmayı çoktan bitirirdi. rahat ol o yüzden.
20 YorumlaÖnemli ona karşı cahil gibi görünmemeye çalışmak değil, cehaletini gerçekten giderecek şeyler yapmaya başlaman.
Dünya klasiklerinden başla kitap okumaya. Felsefe, bilim ve tarih kitaplarıyla devam edersin.
Bir yandan da dünya gündemini takip et.
Sanatın bir alanını kendine seç, (mesela müzik, resim, heykel, mimari vs), seçtiğin alanla ilgili araştırmalar yap, sergi olur konferans olur takip et, kendi çapında birşeyler yapmaya çalış.21 Yorumla
+1 yılNe yapabilirsin şöyle söyliym asla o insanı kaybetme bu birincisi öncelikle bilgi ve kültür olarak onu sömürebilirsin ssjjsjs hatta fikir dahi alabilirsin ondan kültür seviyeni arttırmak için neler okuyup izleyebilirm diye sorular sora bilirsin zamanla aynı seviyeye gelirsin diye umuyorum😇
20 Yorumla
+1 yılMerhaba.
Böyle düşünmen üzücü gerçekten. Çünkü insanlar ile iletişime geçmek için ya da sohbet etmek için belirli bir kültür seviyesine ulaşmaya gerek yok. Her insan kendi başına bir kültürün bir parçasıdır.
Bu durumu bir de şöyle değerlendirebilirsin: Arkadaşının bilmediği konular arasında senin bildiğin, hatta uzamanı olduğunun konular vardır, eminim. Bunları bir düşün derim ve kendini asla böyle küçük görme.10 Yorumla
+1 yılkimse kimsenin yanında kendini yetersiz ve kötü hissetmemeli. öyle hissediyorsa arkadaş olup olmamayı tekrar düşün derim. bir arkadaş seni bilmediğin konuları öğrenmeye heveslendirebilir, seninle bunlar üzerinde konuşabilir ama seni bu yüzden kötü hissettirmemesi gerekir. özellikle bu yüzden kırıcı davranıyorsa iyi düşün.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle öyle düşünme, her insanın farklı alanlarda bilgisi vardır muhakkak. Genel olarak o kendi bildiği alanlarda konuştuğu için böyle hissetmiş olabilirsin. Demek ki onun bahsettiği şeyler ilgini çekmiyor ki o konuda bilgin yok. Sen de kendi bilgi alanlarından, hoşlandıklarından bahset.
Çoğu böyle kültürlü diye gördüklerin emin ol basma kalıp bilgileri tekrar etmekten ileri gitmiyor. Kendine güvenip, kendi ilgi alanlarından bahsedersen öyle hissetmezsin.10 YorumlaYüz yüze konuşmaktan çok mesajlaşıyorsanız bahsi geçen konuda ufak bir araştırma yapıp sen de bir şeyler söyleyebilirsin.
Şöyle bir fikrim var ayrıca, kendisinin ilgi alanı olmayan ve bilgisinin olmadığını düşündüğün konulara odaklanıp onlardan konu açabilirsin. Böylece sende de bir potansiyel olduğunu görür mü diyeyim artık asjdk.13 Yorumla- +1 yıl
Erkek arkadaşım böyle biri. Dönem modalarindan makyaj malzemelerine ve nasil kullanılabileceğine kadar her konuda gerçek anlamda bilgisi var. Çok okuyan sorgulayan araştıran biri olmama rağmen pes diyorum. İnsan bu kadar da bilmez. bazıları böyle ve onları bilmediği alandan vurmaya çalışmak yerine bir şeyler kapabilmeye çalışmalı ve kendimizi gelistirmek için daha fazla emek harcamaliyiz. Onlar için değil onlar gibi bireyler olabilmek için
+1 yılCahil olduğunu düşünmüyorum. Bir insan cahilse cahil olduğunu düşünmez. Öz değerde eksiklik var sanırım. Karşındaki insanı gözünde büyütme. Ben de statü olarak aramızda çok fark olan biriyle konuşurken kendimi ondan aşağıda görüyordum ama zamanla onun benden çok da üstün olmadığını sadece daha tecrübeli olduğunu fark ettim. Ve unutma ki aranızda öyle bir uçurum olsaydı seninle konuşmakla vakit kaybetmezdi.
10 YorumlaKültür seviyesi biranda olan bir şey değil. İnsanların eğitimi, alışkanlıkları ve ilgi alanlarının bir birikimidir. Doğal olmak en iyisi. Ama yinede kitap okuyabilirsin, gündemi takip edebilirsin. Aslında her arkadaşlık insana birşeyler katar. Arkadaşınla iletişimde kaldığın süre içinde de ondan birşeyler öğrenebilirsin. Böyle de kültürün artar
10 Yorumla
+1 yılBana da denk gelmişti böyle biri , söylediğim yanlış anlaşılmasınbu arada. Konuşuyorum konuşuyorum kızın tek kelime konuştuğu yok sinir oluyodum kestim en son muhabbeti. Aklıma geldikçe karnıma ağrılar giriyor
20 YorumlaGenel olarak konuşulan konular vardır onlara yoğunlaş, ya da hiç bilmediği konular üzerine araştırma yap oku izle, instagramda bilgi paylaşımı yapan sayfalar var bunları biliyormusun tarzında onları takip et, kendinin iyi olduğunu düşündüğün konu hakkında iyice ustalaş, onun bilgisi olduğu konularda da en azından bir kaç fikrin olsun gerisi gelir
00 Yorumla
+1 yılher şey bir aşamadır, o da zamanında kendini yetersiz görüp yetiştirmeye çalıştı ki hala çalıştığına eminim, zamanla sen de aynı şeyleri hissedeceksindir fakat unutma ama her zaman bilmediğimiz şeyler olacaktır ama bu cahillik alameti değil
11 Yorumla- +1 yıl
son cümle devrik olmuş ama olsun . ddd
Kendini, kültür seviyeni geliştirerek tabiki
ayak uydurmak da önemli ama bir yere kadar ayak uydurabilirsin kültürün yoksa.
Kitap oku, gazete oku, resim, piyano, tiyatro kendine uygun yeteneğini geliştir bol ders çalış alanında yüksel , ingilizceni geliştir ve sosyalleş arkadaşlarınla20 YorumlaKarşımdaki insanın kültür seviyesi benden yüksek, kendimi cahil hissediyorum. Nasıl ayak uydurabilirim? ( Bu cümleleri kurabiliyorsan Bence sen daha zekisin O insandan) Ayak uydurmaya gerek yok.. ;)
34 Yorumla
Soran+1 yılYaa teşekkür ederim yorumun icin çok mutlu ettin beni şuan🖤
Soran+1 yılBos yapma lloves
+1 yılAynısı bende de vardı söylediklerine sadece 'anladim evet' gibi cevap verebiliyorum sonra konuşma çok sıkıcı olmaya başlıyordu. Ayak uydurmak için takip ettiği sitelere kanallara baktım kimi zaman saatlerce araştırma yaptım. Aşk emek istiyor. şimdi sohbetimiz çok keyifli geçiyor 💓
10 Yorumla
+1 yılBence olduğun gibi ona davran onun gibi davranmaya çalışırsan işi daha çok batırabilirsin ayrıca onu çok seviyorsan kendinden üstün görmen normal her insanda bu var🖤☺️
10 Yorumlaİlgi alanlarını genişlet, kültür marketten alabileceğimiz bir şey değil sonuçta. Ya çok okuyan olacaksın ya da çok gezen😅
20 Yorumla
+1 yılkültür seviyesi yüksek dediklerinizin çoğunun seviyesi yüksek filan değil, ama farz edelim öyle olsun, gerçek bir entelektüel anlaşılır ve sohbete açık konusur zaten o yüzden zorlanmazsın
10 Yorumla
+1 yılAnlamadığın konuları alıyormuş gibi yapma ve vakıf olmadığını belirt. Bu şekilde daha da sempatik olursun
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilgileneyip deyip oturup bu işi ders çalışmaya çevirince olmuyor maalesef ama bilgiyi zevkli öğrenebileceğin siteleri mekanları kitapları filmleri artik her ne dersen onları rutinleştirmeye bak ve ilgini çeken en ufak şeyin bile ne olduğunu nerden geldiğini hemen o an araştırıp öğren şahsen ben bunu yapmayı sevdiğim için bi ortamda her konuda kesin bi söyleyeceğim vardır 😂
00 Yorumla
+1 yılBöyle insanlar donanımlıdır, onlarla vakit geçir zaman ister bi anda olmaz tabi.
30 Yorumla
+1 yılAyağına fırsat gelmiş bunu sorun etmek yerine faydalı bir şekilde kullanmaya bak
30 Yorumla
+1 yılÖyle birisi senin böyle olmana takılmaz ama seninnazimli ve kendini geliştirmeye odaklı olman onu mutlu eder ve sana yakın olur
10 Yorumla
+1 yılkültür seviyesi bir anda olmaz. belli bi birikim lazım. youtube izleyip ekşisözlük okuyabilirsin her şey var
10 Yorumla
+1 yılKendini ezme öncelikle, herkesin kültürü farklı. Sevdiğin şeyleri oku izle sevdiğin bir kültür oluşsun içinde.
10 Yorumla
+1 yılKendini kötü hissetmektense bişeyler kapmaya çalış ve asla özgüvenini kaybetme bilmemek ayıp değil sonuçta
10 Yorumlaİlgi duyduğun, öğrenmek istediğin konularla ilgili sorular sor. Kültürlü insan dinlenmeyi, anlatmayı sever.
10 Yorumla
+1 yılKişisel gelişim kitapları oku bolca ve gündemi takip et...
20 YorumlaBence on numara ortam abi
kültür seviyeni yükseltebileceğin bi ortam biz şimdi o ortamları arıyoruz bulamıyoruz22 Yorumla
Soran+1 yılGel kültürlenelim 😂
+1 yılFikir alışverişi yapın üzüm üzüme baka baka mantığı elbet geliştirirsin kendini
20 Yorumla
+1 yılDinle onu, öğren ama emin ol onunda senden öğreneceği çok şey vardır
20 YorumlaNe konuda? Bana ayaklı Google derler. Ama balık tan anlamam. Saçmalıyorsun. İşin gerçeği sen fiziklsel açıdan ona Ilgın var. Uyumsuz sunuz. Başka birini bul. Zıt kutuplar çeker filan palavra. Aynı kutup olmak iyidir. Tatmin olursun...
00 Yorumla
+1 yılİnsan çevresindekilerin toplamıdır derler. Bence hayatında kalsın zamanla ayak uydurursun
10 YorumlaCahil insan ben de sevmiyorum ya. Ama ben de süper değilim. Sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Senin de yapman gereken bu. Başka seçenek yok. Sığ insan ile kesinlikle arkadaş bile olamıyorum.
10 Yorumla
+1 yılKendin ol olacağı varsa olur su akar yatağını bulur
10 Yorumla
+1 yılBence onla daha çok vakit geçirerek bu durumu alabilirsin zamanla onla benzeyeceksin çünkü
10 YorumlaBelgesel izleyebilirsin ben canım sıkıldığıbda hayvan belgeseli izlerim yeni hobiler edinebilirsin kendi uzman olduğun konular hakkında muhabbet çevirebilirsin böylece sen baskın çıkarsın ama o konuşurken sadece dinlersen kişi muhabbet eder gibi değil vaaz verir gibi hisseder hoş olmaz
10 Yorumla
+1 yılAksine benim işime gelir bilgi edinirim. Sende öyle yapmayı deneyebilirsin eziklik değil ki.
10 YorumlaGundemi takip et. tarihi arastir. yani genel olarak merak eden arastiran bir yapinin olmasi lazim
10 Yorumla
+1 yılBu vesileyle sen de araştırarak, okuyarak kültür seviyeni artırabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılOnu dinleyerek, okuyarak film izleyerek belgesel izleyerek
10 Yorumla
+1 yılKendin gibi görün asla pişmanlık duygusuna kapılma onuda yalnız bırakma konuşmalarını ig takip et inan bana arkadaşın sana cok şey kazandırıcak
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet onun sayesinde bende kendimi tanıyorum
- +1 yıl
Aay kolay biraz kafa yorcan tatlım
+1 yılBiliyormus gibide yapmak zorunda degilsin dusuncelerin hosuma gitti de anlasilan senden cok sey ogrenecgm falan fe sakaya vur gul falan kitap oku gelistir sende kendini
20 Yorumla
+1 yılBu hemen olabilecek birşey değil. Çünkü o bunu 1 günde yapmadı. Açık ve araştırmacı bir insan olmalısın. Meraklı olmalısın. Ve onu markaja al ne okuyor gününü nasıl geçiriyor. Belgesel kesinlikle izlemelisin.
20 YorumlaOndan bir şeyler öğren ki zaten arkadaşlar bunun içindir eğer gerçek bir arkadaşsa sana bir seyeler katmak ister. Bilgiye aç ol ve öğrenmekten çekinme. Kültür bir anda gelișen bir sey değil zamanla olur. Bilgi yarışmaları içeren uygulamalar var onları yükleyip bir şeyler öğrenebilirsin veya televizyondaki bilgi yarışmalarıni izleyebilirsin.
00 Yorumlaonun ilgilendiği ve konuştuğu alanları araştır, kendini eksik hissettiğin konularda kendini geliştirmeye çalış ama bunu sadece kendin için yap lütfen. ayrıca bilmediğin yerde ona sormaktan çekinme, az konuş çok dinle böyle zamanlarda. karşındaki insanın böyle kültırlü olması senin için büyük bir şans, iyi kullan bunu
00 Yorumla
+1 yılDoğal ol o senin bu halini sevmese konuşmak istemezdi, tamamen karşılıklı duygularınız sen nasıl istiyosan konusmak oda seninle konuşmak istiyor arkadaslıkta anlaşma var ise kültür çok önem teşkil etmez
10 YorumlaKeşke öyle insanlarla karşılaşsam
Memnun olurum ve onun seviyesine çıkmaya çalışırım. Bana çok güzel bir örnek olur10 Yorumla
+1 yılKitap okumak bir seçenek ama bu kitaplar hikaye vs. değil daha çok tarih, sanat kitapları olursa sana yararı olabilir. Ayrıca YouTube'dan veya başka bir yerden gündemi ve eski olayları takip edebilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgili manasında mı yoksa normal arkadaş mı? Yanındayken kendini tanıyor olman çok güzel. Bence kendine dönmeye devam et. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Sen de araştır oku izle ve analiz et. Muhtemelen o da bu şekilde bu kadar kültürlü olmuştur.
00 YorumlaBazen bı hissiyata kapılabiliyor insan ama bence bu güzel bi arkadaşlık olur sende kendini geliştirirsin
00 Yorumla
+1 yılinternette her şey mevcut kullan, araştır, kitaplar oku, gündemden haberdar ol, youtubedan videolar izle.
00 Yorumla- Devamını Gör (98)
Devamını Gör(143)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Karşımdaki insanın kültür seviyesi benden yüksek, kendimi cahil hissediyorum. Nasıl ayak uydurabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler