Her sohbetin vazgeçilmezidir kültürlü insan. Konulara herkesin bakamadığı pencereden bakışı, her konuya söyleyeceği bir sözü olur o tip insanların. Toplum içerisinde kendini tanıyanlarca sözü dinlenen kişilerdir onlar.Peki siz bir insanın kültürsüz olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sence sen kültürlü biri misin? Türk Toplumunun kültür seviyesini yeterli buluyor musun?
Her şeye yorum yapma çabası içerisinde olup da bu çaba içerisinde de yanlış bilgiler veren kişilerdir. Pek kültürlü sayılmam kendime yetecek kadar bilgi sahibiyim sadece. Eh daha genciz :D Özellikle film ve müzik konularında epey vasat düzeyde bilgiye hakimim. Ülke genel anlamda bilgili ve özellikle doğu batı ayrışmaları gittikçe artmakta. Batıya özenme isteği doğu'dan kopmama isteği olan bireyleri gaza getirdiği için tüm kültürlerin bir cümbüşü yaşanıyor diyebiliriz. Şimdi nasıldır bilmem ama ileride bizden kültürlü ülke olmayacaktır :D
Külturlü insan zorla karsidaki insana fikrini dayatmaz, aksine bizim toplumda illa o nun dedigi olacak diye zorluyorlar o yüzden bizde kültürlu insan sayısı malesef az, kendime gelirsem külturlü olduğum pek soylenemez ama olmaya çalısyıyorum yüzde vermek gerekurse %27 felan
Türkiye toplumumun kültür seviyesini yeterli bulmuyorum. Kültürlü olmak eğitimli olmaktan da geçmiyor bence, kendini ne kadar geliştirebildiğinle alakalı. Kitap okumak, yeniliklere açık olmak, kimseyi ötekileştirmemek, önyargılı olmamak gerek.. Kültürlü olmanın en başında bana göre bunlar gelir. Türkiye'de böyle bir kitle %20yi geçmez.
Bir insan elindeki çöpü çöp kutusuna değil de yere atıyorsa kültürsüzdür
bir insanla birebir konuşurken dinlemiyorsa ya da ikide bir lafı bölüyorsa Kültürsüzdür.. Alışveriş yaptığı mağzada ya da çayını içtiği kafedeki çalışanlara kaba davranırsa kültürsüzdür. Farklı fikirlere saygısı Yoksa hep ben biliyorum kafasında ise Kültürsüzdür
Sürekli kendinden bahseden sürekli kendini öven olaylara sadece kendi penceresinden bakan insan Kültürsüzdür
Toplu taşımada kafasını cama yaslayıp yer vermesi gereken kişilere yer vermeyen kişi kültürsüzdür.
Bir milletin konuştuğu dil, yaşadığı tarih, düşündüğü gelecek ortaktır. Giysileri, ninnileri, şarkıları, örf adetleri, gelenek görenekleri, halk oyunları vs birbirine benzer. İşte bir milletin birbirine benzeyen bu ortak yönlerine kültür denir. Kültürlü insan;çevresindeki olaylara objektif yaklaşabilen, objektif araştırmalar yapabilen ve bunu çevresindeki insanlarla paylaşabilen insandır
Kultur cok da onemli bir sey degil. Benim icin onemli olan , kafasinin calismasi , dogru ve yanlisi ayirt edebilmesi ve anlatilan bir sey hakkinda muhakeme yeteneginin olmasidir. Taşra bolgelerimizde " kultursuz " tabir ettigimiz ama aslan gibi evlatlar yetistirmis buyukanne ve babalarimiz vardir. Bu insanlar cok sey gormemis veya deneyimlememis olabilirler. Dron nedir dediginde , buyur , o ne? diyebilir bir insan. Ama bu onun gerri. z. ekali oldugu anlamina gelmez. gelmemeli.
İnsanların düşüncelerinden, fikirlerinde çok dış görünüşüyle ve statüsüyle ilgilenmesinden, takıldığı insanlardan ve yerlerden, güldüğü şeylerden, ilgi alanınlarından vs. Kısacası Hersey ipucu verir zaten..
Kimse aşırı entelektüel olmak zorunda değil. Ama olduğunuzdan farklı görünmek için üç kuruşluk aklınızla kendinizi kültürlü göstererek satmaya çalışmayın. Öyle daha sığ görünüyorsunuz.
Bağıra çağıra konuşan telefonla ya da biriyle hem kültürsüz hem krodur bana göre. Konuşmayı bilmez boş ve gereksiz konuşur. Aslında bilmez ama her konuda fikri vardir. Uyuz oluyorum böyle tiplere.
çok bilmişlik yapıyorsa, sonradan görmeyse, yaptığının yanlış olduğunu asla kabul etmeyip inat ediyorsa, benim dediğim doğruculardansa kültürsüzdur bana göre
Ben Kültür olayini artik bilgi birikimi olarak degerlendirmiyorum.. Istedigi kadar okusun gezsin ögrensin. Master yapsin.. Vicdani, Merhameti, Saygisi yoksa. Benim icin kültürsüzdür..
Kişinin -yaşam koşullarını ve imkanlarını göz önüne aldığımda- bilgi ve kültür düzeyi bu kadar diyerek kültürlü/ kültürsüz diye bir ayrım yapmayışım hasebiyle ben anlamıyorum sanırım.
Konusmasindan anlarım. 15 20 dk sohbet ettiğim her insanın kültür seviyesini anlayabilirim. Ben olabildigince kültürlü biri olmaya çalışıyorum kendimce..
Telefonda hayvan gb höykürüyorsa buralar önceden dedemin bostanlığıydı gb iki kollarını açmış geliyorsa dana gb bakıyorsa hemen anlarsın. Bunlar yok ama sürekli bişeyşer biliyor gibi konuşuyor ama anlatamıyorsa anlarsın
@muratby bu emoji 3 iqlu laf sokma cümlelerinin sonuna veya kendini aşşırı cool zanneden arkadaşların cümlelerinin sonuna gelen güzide bir emojimiz. Bu alaka
En İyi Cevaplar