Şiir yazmak ister misiniz ya da herkesin elinden dizelere dökülen şeyler şiir sayılır mı? Birgün bir şemsiye tamircisi William Sheakspare'a kendisinin de şiir yazdığını söylemiş. Sheakspare bundan mutlu olduğunu ve dinlemek istediğini söyleyince adam yazdığı şiirlerden birkaçını okumuş. Dikkatle ve gülümseyerek dinleyen Sheakspare şemsiyeci komşusuna şu sözleri söylemiş: Aziz dostum, siz lütfen şemsiye yapın, hep şemsiye yağın, sadece şemsiye yapın.
Şiir yazmak ister misiniz ya da herkesin elinden dizelere dökülen şeyler şiir sayılır mı?
Herkes şiir yazabilir ama herkes şair olamaz. Bu herkesin yapabileceğini düşündüğü kadar kolay bir sanat dalı değil. Ben yazmayı değil okumayı severim.
Herkes şiir yazar demek yerine herkes şiir yazmaya çalışabilir ama herkes şair olamaz dersek daha doğru olur. Yani benzinlikteki pompacıyla arasında geçen şeyleri de şiir diye kabul etmek pek mantıklı gelmedi bana. Ama son cümlenize kesinlikle katılıyorum. Ben de yazmayı değil okumayı severim.
Hayır herkes şiir yazabilir çünkü birçok kişi benzinlikte ki pompacı tarzında değil, şiirin edebi unsurlarına itinayla uyarak çok güzel şiirler ortaya çıkarabiliyor. Şu sözde ki gibi düşünüyorum ben "Herkes şiir yazar ama herkes Nazım olamaz" Einstein'a göre e=mc2 bile bir şiirdir örneğin.
Elbette ki herkesin elinden dilinden dökülen dizeler şiir sayılmaz. Şiir yazmayı severim ama sadece içimden geldiği için, yoksa pek yetenekli değilimdir. Sen bunu sorunca aklıma KS için yaptığım beste ve üyeler için yazdığım şiirler geldi.
Teşekkür ederim nezaketin için. ama son zamanda şu incinmişsin lafı çok espiri konusu oldu. O dizeyi değiştirmenizi rica etsem kusuruma bakmazsınız umarım. :)
Daha önce kendimi bu konuda çok denedim başarılı olduğum zamanlar da oldu ama yazmaya eğilimi olan insanların bilir kişilerden destek alması gerektiğini düşünüyorum iyi kötü birilerinin onları yönlendirmesi objektif bi şekilde değerlendirmesi onların lehine olucaktır.
Kızlar değil erkekled de var İstediğini sorar Zararsızdır Lakin Abazalar da var Rahat edemezsiniz Sabır gerekir ama Olmazsa da olmaz Rengarenk fantazi dünyaları var Uğraş dur o kadar İnsan Yaraarı var mı dersen Olduğu kadar Rengarenk bir yer var