Merhaba, Benim gibi okuduğu kitabı hatırlamayanlar burada mı? Ya da çok sevdiği kitabı tekrar okumaktan zevk alanlar diyelim :)
Okuduğum bir kitabı genel olarak hatırlıyorum, fakat iş detaylara gelince zorlanıyorum. Buna iyi tarafından bakacak olursak sevdiğim bir kitabı tekrar aynı heyecanla, aynı keyifle okuma şansım oluyor.Benim en son ikinci kez okuduğum kitap John Steinbeck'in "Fareler ve İnsanlar" adlı romanıydı. Hatta üstüne bir de filmini izlemiştim :) Çok etkilendiğim bir eserdi.
Sizin ikinci kez okuduğunuz ya da tekrar okurum dediğiniz bir kitap var mı?
Okuduğunuz hangi kitabı yıllar sonra tekrar okursunuz?
Merhabalar 🎈 Bu zamana kadar bir çok kitap okudum, kitaplığıma adeta koleksiyon yaptım. Sevdiğim türlerde bir çok kitabı okuduğum gibi, mutlaka dikkatimi çeken, ilgimi çeken, beğendiğim cümleleri defterime hep not aldım sayfa sayısı ile tarih atarak. O yuzden okuyup bitirdiğim bir kitabı yıllar sonra okumak yerine, anımsamak adına defterimi açıp yazdığım notlara göz atarım sadece. Buda kitabımı baştan aşağı anımsamama yeterli olur.
Merhaba, Bu harika bir kitap, Momo, Mükemmelliğin rehberi, Sol ayağım, Sokratesin savunması, Çalıkuşu, Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır, Korkunun Çocukları (R. L. STINE) Küçük prens, Ütopyaya yolculuk
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu arada tekrar okumak sıkıcı gelebiliyor bazılarına fakat farklı detaylar ve bakış açıları yakalatıyor.
Katılıyorum, özellikle gençlik döneminde okuduğunuz bir kitabı yetişkinlik döneminde tekrar okuduğunuzda sizinle birlikte bakış açınızın da degiştiğini fark ediyorsunuz.
En İyi Cevaplar