Şuraya kimsenin görüş yazmamış olmamasi cok üzücü gercekten. Sahip çıkılması gereken bir degerimiz Sabahattin Ali.
Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin.
" Kalabalık beni sahiden sıktı. Ben ikide birde böyle oluyorum, bazen bütün insanları boyunlarına sarılıp öpecek kadar seviyorum, bazen da hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum. Bu nefret filan değil… İnsanlardan nefret etmeyi düşünmedim bile… Sadece bir yalnızlık ihtiyacı. Öyle günlerim oluyor ki, etrafımdan küçük bir hareket, en hafif bir ses bile istemiyorum. Fakat sonra birdenbire etrafımda bana yakın birilerini arıyorum. Bütün bu beynimde geçenleri teker teker, uzun uzun anlatacak birini. O zaman nasıl hazin bir hal aldığımı tasvir edemezsiniz."
Sabahattin Ali benim kırmızı çizgimdir. Kitaplığımda en çok kitabı bulunan yazarlardan biridir. Özellikle aşk temasını gerçek hayata uygun işlemesi, 3. kişilerden bahsederken kullandığı o kurnaz kelimeler, ben her şeyden haberdarım havası yaratıyor üzerinde. Özellikle insanımızın sırlarına dokunabilmiş, adeta toplumu ifşa etmiş olması yönüyle düşman da kazanmıştır. Olsun, yine de herkese ve her şeye rağmen kalemi en güçlü yazarlarımızdandır. Özellikle hikayelerini okumanızı tavsiye ederim.
@exsoso Romanlarını okudum ben. Kürk Mantolu Madonna gerçekten iyidir. İnsanı daraltan bir romantizm içieriyor. İçimizdeki Şeytan biraz politik ama aşk var. Kuyucaklı Yusuf'ta da ensest ilişki tarzına örnek ama onu okuma, psikolojin bozulmasın.
Bir yanımı sardı Müfreze kolu Bir yanımı sardı Farinci oğlu 500 atlıyınan kestiler yolu Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz.
Komünist düşünceyi benimsemiyor olsam da bu ülkede bir dönem komünist düşünceyi benimsediği için, bir dönem milliyetçi düşünceyi benimsediği için çok insan çok büyük eziyetler, büyük acılar çekmiştir. Sabahattin Ali de bunlardan birisidir. Allah rahmet eylesin.
"Siz sevemezsiniz adaşım, Siz, birisine itaat eden ve birisine emredenler; siz, birisinden korkan ve birisini tehdit edenler… Siz sevemezsiniz. Sevmeyi yalnız bizler biliriz…"
Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna kitabından şu sözünü seviyorum: "Dünyanın en basit, en zavallı, hatta en ahmak adamı bile, insanı hayrettin hayrete düşürecek ne müthiş ve ne karışık bir ruha maliktir! Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku anlaşılması ve hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz? "
İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı. bir de, Bu yaşıma kadar mevcudiyetinden bile haberim olmayan insanı vücudu birdenbire benim için nasıl bir ihtiyaç olabilirdi? Fakat hep böyle değil midir? Birçok şeylere ihtiyacımızı ancak onları görüp tanıdıktan sonra keşfetmez miyiz?
'Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin." Mekanı cennet olsun💙#SabahattinAli
Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana, dünyada başka türlü bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin.(Sabahattin Ali) Allah rahmet eylesin...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sözün şiirlerin mükemmelidir Senden başkasını seven delidir Yüzün çiçeklerin en güzelidir Gözlerin bilinmez bir diyar gibi
Basını göğsüme sapla sevdiğim Güzel saçlarında dolaşsın elim Bir gün ağlayalım bir gün gülelim Sevişen yaramaz çocuklar gibi
"Çalmadan, çırpmadan bize ekmeğimizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz bırakmadan yaşamak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmalı idi?"
"Ama unutma, taş duvarlar arasındaki karanlığımın senden başka penceresi yok." İçimde lalmis çok sözü var ama bunu her duyduğumda ya da okuduğum da içim bir daha kanar
Birçok hikayesini severek okuduğum, toplumumuzun acı yüzünü gördüğüm etkisinden çıkamadığım bir yazar. Özellikle ayran hikayesin bende yeri ve bıraktığı etki büyüktür...
Herkes ne diyecek? Fakat bu ana kadar herkesten ne gördüm ki... Bana en yakın olanlar dahil olmak üzere, bu herkes dedikleri şey beni üzmekten, hayatımı manasız bir hale sokmaktan başka ne yaptı?
“İçimde yarım kalmış bir konuşmanın üzüntüsü vardı” demiş Sabahattin Ali ve @KürkMantoluHayri 'nin de ilham kaynağı olmuştur. 😌✌🏻 Allah rahmet eylesin. ✨
Açıkcası benimde sevdiğim en güzel en etkileyici hikayelerinden birisidir. Kısa bir hikaye olmasına rağmen okutuktan sonra kitaba ara vermek zorunda kalmıştım.
@GhosT_TE ben sonunu degistirmek istiyorum :) ayran alıp parasını vermeyen o adama kızıp kızıp duruyorum. Evde bekleyen kardeşlerini merak ediyorum. Annesinin ne yaşadığını.. komsularinin zalimligini.. yine aklima geldiler bak 😅
Bir insan bir insana herhalde yeterdi. Kürk mantolu Madonna
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir kitabı okurken geçen iki saatin, ömrümün birçok senelerinden daha dolu, daha ehemmiyetli olduğunu fark edince insan hayatının ürkütücü hiçliğini düşünür ve yeis içinde kalırdım.
Suiskata bak. Ülkeyi sattı it. Kaçarken Demirköy Kırklareli'nde vuruldu vatan haini. Bu ülkenin ekmeğini yiyicen, nankörlük yapacan. Sonra kaçarken vurulucan bu kadar net itin tekiydi.
Ahh be üzüldüm cidden. ok severim kendisini ve "Kürk Mantolu Madonna" kitabı efsaneydi. çok dokunmuştu bana yani aşırı iyiydi.. Gen de vefat etmiş bir yazar. Yaşasa acaba daha neler neler yazardı diyor insan
Bir dürbünün, ters tarafı gibi bu dünya En büyük şey en asil şey küçülür burda Burda yalan para eden biricik iştir Burda her şey bir yapmacık, bir gösteriştir
Sözünü paylaşmayın, onu kimin öldürdüğünü paylaşın. Derin devletin cinayetlerinden birisiydi Sabahattin Ali cinayeti. Ve o derin karanlık yapı bugün hâlâ etkin.
@EskilerdenKimKaldı67 apaçık derken? Neyi açık? Sadede kimin öldürdüğü belli. Emri veren peki? Evet derin devlete savaş açalım. Asit kuyularında insanları öldüren, 17 bin faili meçhul cinayet işleyen, Hrant Dink'i öldüren, Gaffar Okkan'ı öldüren, Uğur Mumcu'yu öldüren, Eşref Bitlis'i öldüren, Muhsin Yazıcıoğlu'nu öldüren derin yapıdan (ergenekon) bahsediyorum ben. Savaş açamıyorsan da destek verme. Bu yapıya darbe vuruldu ama rte sonradan onları kurtardı. Ve bu derin yapı şu an çok etkin.
Derin demek farklı derin devlet demek farklı. Derin devlet dediğimiz yapı tüm ülkelerde vardır ve ülkelerin genel politikasını bunlar belirler. İhanet içinde olanları derin devletin tanımına dahil etmek devlete ihanet olur. Mesela fetö ve yandaşları da o derinlere sığınan bir yapı ve ihanet sonucu tasfiye edildiler. Sen sanıyor musun ki devletin politikasını meclis ya da Cumhurbaşkanı veyahut bakanlar belirliyor. Bunları yönlendiren kesime derin devlet deniyor ve bu yapı öyle kurtlar vadisinde işlenen yapı gibi değil. Eski milletvekillerinin çoğu şu an mecliste olanlardan daha etkin ülke politikasında. Yani açıkçası bu konu ucu açık bir konu. Sana yüzde yüz haksizsin diyemem. Ama ihanet içinde olanları derin devlete mâl edip ülkenin ismine gölge düşürmeyelim lütfen. Bakış açısı denen bir şey var ve biz sadece gördüğümüz kadarını yorumlayabiliriz. Hiçbir ülke göründüğü kadar şeffaf değil olamaz da
@EskilerdenKimKaldı67 hadi len ordan. Ne fetösü? Bahsettiğim bu derin devlet insan öldüren, kürt köylerini yakan, faili meçhul cinayetler işleyen bir terör örgütü. Adi da ergenekon. "Fetö" dediğin şey siyasi iktidarın uydurduğu bir nefret söylemi.