“Zaten yalnızlığımın sebebi, kitaplarda tanıştığım ve benimsediğim insanları semtimde bulamayışım değil miydi?”
Sabahattin Ali
Sabahattin Ali
Ne kadar ıstıraplı yahut güç imtihanlardan geçerse geçsin, bunlardan şikâyet eden hiç kimse güçlü olamaz. Birak dünya gülsün sana ve bırak eğer öyle gerekiyorsa ölüm gelsin; tıpkı bir kurt gibi sessiz sedasız ve bir de cesurca göğsünü gererek, mertçe ver canını.
Baya iyi
Cevap
6Cevap
Evet kimseye güvenmemek.
Bu hayat felsefesi gibi oldu sözden daha çok
Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
yav ATATÜRK
Sansurlemis
Mustafa kemal *
İdol
Hayatta en güvendiğim insana karşı duyduğum bu kırgınlık, adeta bütün insanlara dağılmıştı. Çünkü o, benim için bütün insanlığın timsaliydi.""
Kimin sözü güzelmiş
Sabahattin Ali
Sürekli okurum aslında hangi kitabı varsa eğer tekrar okuyup altını çizim
Ughg ben bu tarz saçma sapan şeylerden İnanılmaz derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
Neden
İmm şey güzeldi tam cümleyi hatirkayamam ama
Beni içimdeki seytan yönetiyor
Aslında insanlar şeytandan kötü olmuş her kötülüğü yapıyor sorana şeytan yönetiyor beni diyor bu bence ilkokul öğrencisinin ödevini yapmadiginda öğretmenine ürettiği basit bir bahane gibi
Herkes kendi derdinde anca
Herkesin yüreği lime lime
Turgut uyar miydi?
Halbuki hayatı sevmem gerekirdi...
Insanı çok iyi anlatıyor
Onun kitapları da çok iyi. Okumanı tavsiye ederim
Okuyorum zaten baya
Tabiki okudum türk ve dünya klasiklerini de okudum ben bilinen şairlerin çoğu yazdığı kitapları okudum
Tabi ya üniversitede hocalarımız çok söylerdi okuyun kitapları önerdikleri kitaplar sonrasında sözlükler vardı iyi ki dinlemişim önerilerini
Yok gazeteciyim
Sizin bölümle çap yapma gibi bir şansım olacaktı ama vazgecmistim zamanında kötülemek gibi olmasın bölümü ama adamı kitapdan soğutur çok fazla derste akademik kitaplar ve osmanlı türkçesi bilmek zorundasın bu yüzden vazgeçmiştim
Cidden bölümü hiç sevmezdim ben ama şu an nerde hangi kitap fuarı açılmış hep takip ederim kitapları araştırırım sözlerin altını çizerim bilen derki edbiyat öğrencisi ama yok yani soğutuyorlar insanı edebiyat bölümünde çok arkadaşım vardı çoğu kitap okumayı sevdiğimiz için geldik ama yok böyle bir şey derlerdi pişman olmuşlardı
Tarih bölümü daha iyi ona bakılırsa en azından gerçekten tarihle ilgili ders anlatıyorlar bir süprizle karşılaşmıyorsun ama atama konusunda onunda sıkıntısı var
Gerçekten şu an olmayan bölüm yok tarih olayları anlattığı için insanın dinleyesi geliyor kitap okuyormuş gibi
Evet ama illaki tarih seviyorsun diye okumaya da gerek yok o bölümü edebiyatta öyle tarih kitapları edebiyat kitapları insan kendi kendine okuyarakta geliştirebilir kendisini
Biliyor musun bu konu hakkında şöyle düşünüyorum. Bence üniversiteler insanın düşünce yapısını kısıtlıyır. Çit çekiyor düşünce yapısına. Çünkü belirli bri çerçevede öğretiyor ve onu geçmemizi istemiyor. Kişinin kendini geliştirmesi çok daha iyi ve güzel. Çünkü çok objektif bakıp genel bir çok şeyi öğrenebilir.
Işte üniversitesiz de diploma olmuyor maalesef
Üniversite de belirli kaynak kitaplar var hocaların istediği dersi işlettiği o kitaplardaki bilgileri okuyup aktarıyor bunu belirli kitapları her insan alıp okuyup kendini geliştirebilir zaten aynen
Atandınız mi formasyon aldıniz mi
Zor ya insan emek veriyor 4 yıl okuyor sonucunda hiç
Zor ya aoften bile okunuyor artık türk dili bir özelliği yok gibi
Bu devirde kimse kimseye yardım etmiyor gerçekten insanlar aynı gemideler ama birbirine düşmanlar yardımı bırak dediğin gibi 1 saat için okula gitmişsin bahanesi olmuş
Aynen gelecek geçmişten kötü olmasın umarım
Dalda mı geçiyorsun M Ö diye peki
Anlamadım
War olmaz mı
aynen knk
Yorum yapmak için yorum yapmasan?
istedigim sekil yorum yaparim😚
Benim soruma soruyla alakasız cevap vermen saçma oluyor xper için şekilden şekile girme 🙂
ha öyle mi olmus
Anladım acil şifalar diliyorum
yalniz o benim cümlem
Nerde senin cümlen pardon dkdkdkd lütfen ötede oyna mümkünse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?