Böyle güzel kütüphaneler görünce çok mutlu oluyorum. Gerçekten kitap aşktır, dosttur, sığınaktır, kardeştir. Kitabın dünyasına girip de ordan çıkamamak başka diyarlara bilmediğimiz yerlere gidip orda buluruz huzuru. Hep derim, bazen hayatta başkalarında bulamadığımız sevgiyi, huzuru, mutluluğu, sevinç gibi duyguları kitaplar da buluyoruz en güzel şekilde. Kitaplar bizim hayatımıza işik tutan, farklı dünyadan pencereye bakmamızı sağlayandır. O yüzden kitap okumak hayatta ki tek vazgeçilmezim.
Ne güzel, demek bir edebiyat öğretmenisiniz. Kitap okumayı severim. Zaman ve mekanda seyahat etmenin bu özel avantajına sahip olmanın yanı sıra, kitaplar genellikle önemli bilgilerde içerir. Kitapların bilgi kadar büyük bir eğlence kaynağı olduğuna inanıyorum. Elbette deneyimler de eşit derecede önemlidir. Bunun dışında kitaplar dünyayı başka birinin gözünden görmemizi sağlıyor. Böylece her şeye farklı bir bakış açısı elde ederiz. Bazen gerçeklikten kaçmak istiyorum. Gerçek hayat yorucu ve stresli olabiliyor.
Kitap okuma aşkının bende de olmasını isterdim. Bir de okumak istediğim kitap türlerini ailemin görmesini istemem mesela. O yüzden hiç kitap alıp okumam, internet üzerinden de kitap okunmuyor gibi.
Tabi ki aşktır bencede hocam Kafama yatan her kitabı okurum. İlgimi çeken yani türü farketmez. Genelde Bilim kurgu, gerilim, piskolojik, polisiye, tarih, ve ayrı bir parantezle Oğuz Atay ayrı bir sınıfa ayırmak mümkün bu türler daha çok kafama yatıyor