Deli gibi BTS bağımlısı oldum sabah akşam onları takip etmeden duramıyorum. Şarkılarından çok kendilerine hayran oldum öyle tatlı yakışıklı ve başarılılar ki büyüleniyorum onlara özenmekten kendimi alamıyorum napıcam bu düşüncelerden nasıl kurtulucam bir akıl verin nolur siz BTS hakkında ne düşünüyorsunuz?
İnsanların yüzde 80-90’ının gün içinde istenmeyen düşüncelere sahip olduğu biliniyor. Ancak istenmeyen düşünceleri olan her kişinin düşüncelerinin takıntı boyutuna ulaşmadığını görüyoruz. İstenmeyen düşüncelerimizin takıntıya dönüşmesinde en önemli etkininin düşünceye gösterdiğimiz tepki olduğunu biliyoruz. Düşünceyi ciddiye alarak, bir tehdit ya da olası bir zarar olduğunu varsaymak düşünceyi daha önemli ve anlamlı duruma getirmektedir. Bir düşünceye verdiğimiz önem ve anlam ne kadar yüksekse, o düşüncenin bizi sıklıkla meşgul etme olasılığı da o kadar artabilmektedir.
Takıntılı düşünceler belli düzeyde sıkıntıya sebep olduğu için, ilk olarak bu düşüncelerden bir an önce kurtulmaya çalışırız. Takıntılardan kurtulmak için de en sık kullanılan yöntemlerden biri düşüncelerimizi kontrol ederek uzaklaştırma girişimlerimizdir. Ancak, düşüncelerimizi kontrol etmeye, durdurmaya çalışmak gibi yöntemler bu düşüncelerin daha yoğun şekilde devam etmesine yol açabilmektedir. İstenmeyen bir düşünceden uzaklaşmaya çalıştığımızda, zihnimiz bize o düşünceyi hatırlatmaya devam eder ve onun hakkında düşünmeyi durduramayız. Bu nedenle, takıntılı düşüncelerimizle başa çıkmak için en önemli noktalardan biri düşüncelerimizi kontrol etmemiz gerektiğine yönelik inancımızı değiştirmek olacaktır.
İstenmeyen düşünceler insan doğasının normal bir parçasıdır. Ancak bu takıntılı düşünceler Obsesif-Kompulsif Bozukluk ya da diğer kaygı bozuklukları gibi önemli bir ruhsal sorunun belirtisi olabilir. Bu nedenle, takıntılı düşünceler, iş aile ve özel hayatınızdaki işlevselliğinizi etkiliyor ve hayatta yapmak istediklerinizi engelliyorsa profesyonel destek almayı düşünebilirsiniz.
Takıntılı düşünceler yoğun stres yaratabildiği için, kişi bu stresten kurtulmak amacıyla tekrar eden davranışlar (ritüeller) sergileyebilir. Örneğin, kişi ocağı kapatıp kapatmadığını defalarca kontrol edebilir. Ya da ‘bir işe başlarken 7’ye kadar saymazsam sevdiklerimin başına kötü şeyler gelebilir’ inancı ile sayma davranışı sergileyebilir. Birey bu düşüncelerinin ve davranışlarının anlamsız olduğunu bilir ancak kendini yapmaktan alıkoyamaz. Takıntılı düşünceler ve ritüeller kişinin günde 1 saatten fazla zamanını alıyorsa ya da kişinin günlük yaşamındaki işlevselliğini etkiliyorsa Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) olduğu düşünülebilir.
Takıntılar zihnimize istenmeden gelen, yoğun düzeyde sıkıntı veren ve kontrolümüz dışında tekrar eden düşüncelerdir. Takıntılardan kurtulmak istesek de takıntılı düşünceler zihnimize geldiğinde, dikkatimizi başka bir yere odaklamak çok zor olabilir. Bu düşünceler ‘yetersizim’ gibi kendimizi yargılayan düşünceler olabilir
şimdilik tadını çıkar ergenlikten kurtulunca geçiyor bu hevesler... sakın saçma salak dövmeler yaptırmaya kalkma yeter... düşün ki bir canım kız var şu an 25 yaşında ve belindeki "one direction" dövmesinden kurtulmaya çalışıyor, utancından bikini giyemiyomuş, ibret olsun sana :D
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Genelde kpop un beğenilmesi bence dans ve görsellikle ilgili. Yüzlerini tanımasan etmesen şarkılara o kadar hayranlıkla dinleyemezsin. Bu yüzden çok dikkat ediyolar görselliğe ve dansa.
Biraz büyüynce geçer hayranlığın. Yine dinlersin belki ilerde ama eskisi kadar hayran olmazsın. Bide şeyi anlamıyorum. Hayran olanlar olabilir tamam ama öyle bir arkalarında duruyolarki yok steam kasmak yok beğeni olsun filan. Dinle geç. Emeklerini zaten alırlar şarkıları güzelse.
Şöyle benim gibi Korelilerle 7 Yıl çalış sonrasında bir daha Kim-Yun-Lee-Chon-Hwang-Song gibi isimleri anmak istemiyorsun. 😂 Bunun için 1 yıl çalışman yeterlidir.
valla 2020'de mcnd diye bi grup çıktı seversin bi dinle bide red velvet , everglow , exo falan dinle takıl , amerikadan lil peep seversin iyi rapları var tarzına uyar belki
@catnya Top erkekler yok mu normal hayatta? Hakaret olarak kullanmıyorum ben. Bariz belli yani top oldukları. Sen neden iğrenç tabirini kullanıyorsun? Duyar kasacağım derken homofobiklik yapıyorsun. Sen hiç yorum yapma.
Şaka mısın sen? Topun homofobik bir itham olduğunu bilmeyecek kadar cahil misin? Hangi LGBT destekçisi top der ki? Ve artı olarak konumuz homofobiklik bile değildi, konumuz senin sırf dış görünüşleri yüzünden damgaladığın top sözcüğü. Lafı başka yere çekme.
@catnya Ben top sözcüğünü eşcinsel erkek bireyler için kullanırım. Hakaret olarak değil. İnsanlar gey'i de hakaret olarak kullanırdı. Ama normal bir şey olduğunu yeni yeni farketti insanlar. Heteroseksüel kızların neden topları yüceleştirdiğini de anlamıyorum.
Koreli kültürünü bize satma şimdi. Sen Türkiye sınırları içinde yaşıyorsun. Senin kültürün apayrı. İstediğin kadar adapte ol. Ayrı dünyaların insanısınız. Yani anlayacağın lezbiyen olmayan kızların neden Koreli hayranı olduğu ilginç geliyor bana.
Heteroseksüel kızlar mı? Bana söylüyorsan hetero değilim, erkeklerle ilgilenmiyorum anlayacağın. Heteroseksüel kızlar da onları yüceleştirmiyor, yalnızca toplum tarafından alışılabilmesi için her dakika vurguluyorlar. Ha bir de, topu senin hakaret olarak kullanmaman hakaret olduğu gerçeğini değiştirmez. Eski zamanlarda da "gay" hakaret olarak kullanılırdı çünkü ülkemiz o kadar yobazdı ki bunu dalga geçilecek bir şey olarak görüyordu. Sandığının aksine "Gay" sözcüğü her zaman yönelimi ifade etti.
Telefonundan ve odandan onlara ait olan herşeyi sil, görmemeye, hatırlamamaya çalış bende bundan bi kaç sene önce öyleydim fakat sonra yavaş yavaş azaldı hayranlığım ve bitti artık btsi ve kpopu takip etmiyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Estetiğin uzak doğu ülkelerinde yaygınlaştığını hatırlamak belkii yardımcı olabilir
BTS KONSERLERİNİ İZLEDİNMİ HAYIR ORADAKİLERİN HEPSİ 18 YAŞ VE ÜSTÜ AYRICA 1.3MR KİTLESİ OLAN BTS İN HAYRANLARININ ÇOĞU YAŞ OLARAK İDEAL YAŞTALAR AMA ANİMELERE BAKINCA SADECE ÇOCUK VE WRGENLERİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR
Kardeşim de öyleydi kafasını başka yerlere verdi teli almadı eline bir süre hep kitap falan okudu geçti onun ki şu an arada belki dinliyor hayranlığı falan da kalmadı :))