Bir cerrah bir can kurtarıyor değeri paha biçilmez ama
15 bin tl ameliyat ücreti verip çıkıyorsun.
Bir ressam bir tablo yapıyor 70 trilyona satılıyor.
Hiç okula gitmeden ressam olabilir
Cerrah olabilmek için 20 sene tıp okuyor.
Tabi ki cerrah olmak yani doktorluk zor. Bir can emanet ediliyor onlara ve kendimizi onların ellerine emanet ediyoruz. Birinin canını size emanet etmesi aslında onların omuzlarında büyük bir yük çünkü bir yanlış hata da geri dönüş yapılmıyor mesela resim gibi değil ki resimde yanlışlık yaparsın ama çok da problem teşkil etmez çünkü hatanı kolayca telafi edersin ama cerrahlık öyle değil.
Soyle dusunelim ressam olmak icin guzel sanatlar icin yetenek sinavi yapiyorlar tip icin herkesin girdigi sinava girmen ve yuksek puan alman gerekiyor
Resim yetenek gerektiren bir iş cerrah zeka ile alakalı daha çok benim yeteneğim vardı ilkini seçtim profesyonel değilim ama heykeltraş olarak işyerini açtım cerrah olmayı da çok isterdim
Cevap
6Cevap
resim yaparken bir hata yaptığında en kötü gider kendine başka bir tuval alır devam edersin ama cerrah olarak bir hata yaptığında X
Konu insan sağlığına gelince işler zorlaşiyor. Cerrah olmak zor.
Aşk ile bağlı olana ikiside kolay ama ressamlık bu ülkede prim yapmıyor o yüzden ressamlık
Ressam hata yaparsa kağıdı yırtar yenisini çizer, cerrah hata yaparsa işinden olur
Ben resamlik yaptim bi dönem hobbi olarak resamlikda bisey yok ki yetenek var ya da yok okadar
Her ikisi de aynı gibi
Kiyas yasmak bile bos.
Senin kiyasin sey gibi elma mi patlican mi gibi bir sey.
Cerrah olmak asiri zor.
Meslek ama icerik olarak asiri farklilar. Biri sanat biri tıp.
cerrah
Tabi ki cerrah
Ressam...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?