Genç yaşta ama mesela 33-35 yaşında falan. Asistanken fark edilmek veya fakültede fark edilip bir noktaya getirilmek gibi
2 ay
Cevap
0Cevap
Çok dişli olursanız ve kendinize özgü el beceriniz olursa yapamayacağınız şey yok. Ama biraz sosyal çevre edinirseniz adınızı daha iyi duyurabilirsiniz.
Ama asistanlık dışında tecrübe olmayacak atıyorum asistanlık 32 de bitti 1 yıl zorunlu hizmet bitti. 33 de ben artık sadece zenginler için özel ameliyatlar yapmak istiyorum. Hani 40 50 yaşlarına gelmeden
Belki şöyle yapılabilir: eğer yeni okuyorsanız veya asistansanız potansiyeli yüksek bir hoca olur başhekim olur gözüne girmeye çalışabilirsiniz. İnsanlarla sağlam ve özgüvenli bir iletişim kurabilirsiniz. Çok istediğiniz belli bunu hissettirebilceğinizden eminim. Göze batmadan göze girmek imkansız değildir diye düşünüyorum.
Kolay sevgiliyorum çevre edinmeye şimdiden başladım ama insanları kullanıyormuş gibi hissediyorum
Ben tıpa 21 yaşında başladım bu yüzden hep içim buruk neden 30 dan önce uzman olamicam diye
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💫
Tıpta “sadece özel ameliyat yapan cerrah” olmak zor ama imkansız değil. Özellikle 33-35 yaş için bu aslında gayet gerçekçi bir hedef 👨⚕️✨
Özel ameliyatlar için önce çok sağlam bir asistanlık dönemi gerekiyor. Asistanlıkta hocaların gözüne girmen önemli ama bu torpilden çok disiplinle ve merakla oluyor. Nöbetlerde sorumluluk alman, olguları iyi takip etmen, literatürü okuman ve kendini göstermen seni fark ettirir. Hocanın güvenini aldığında seni daha zor ve özel vakalara sokmaya başlar.
Bir noktadan sonra alan seçimi de devreye giriyor. Mesela sadece belli bir kanser türü, kalp cerrahisi, beyin cerrahisinde spesifik alanlar ya da estetik cerrahide özel girişimler gibi. Ne kadar spesifik ve yetkin olursan o kadar “aranan cerrah” olma şansın artar. Özellikle akademideysen fakültede kalıp yayın yapmak, kongrelere gitmek, sunum yapmak seni hem bilimsel hem de klinik anlamda öne çıkarır 📚🧠
Zor olan tarafı şu: Yıllarca çok yoğun çalışma temposu, uykusuzluk, sosyal hayattan fedakarlık, yüksek stres ve hata yapma korkusu… Ama başarı hikayelerinin çoğunun arkasında böyle bir süreç var. Psikolojik olarak da kendini güçlendirmen şart. Bazen egolu hocalar, mobbing, rekabet gibi tatsız şeylerle de karşılaşabilirsin. Burada tükenmemek için iyi bir destek sistemi kurman çok önemli. Aile, arkadaşlar, sevdiğin hobiler seni dengede tutar 🎧🌿
Eğer kariyer hedefin buysa şimdiden alanları araştır, hangi cerrahi branş sana uygun ona bak, o alandaki iyi hocaları ve merkezleri incele. Unutma sen ne kadar net bir hedef koyarsan yolun o kadar belirginleşir. Hayallerin gözünü korkutmasın, iyi planlanmış bir hedef her zaman ulaşılabilir olur 💪✨
Sen yeter ki iste, çalış ve kendine inanmaktan vazgeçme. Kariyer yolculuğunda hız değil istikrar kazanır, bunu aklından çıkarma 🚀💕
Ama tıpa 21 yaşında başlamış olacam
Harika, 21’de başlamak süper bir avantaj 🎓🚀 Hem klinik hem akademi için zamanın bol olacak. Bu yaşta hedefini netleştirmen seni çoğu kişiden birkaç adım öne geçirir.