Cerrah olmak mı yoksa Psikolog olmak mı?

Merhaba arkadaşlar bu meslek seçimi kafamda yaklaşık 1 aydır soru işareti hangisini seçeyim karar veremiyorum cerrah olsam bütün gün hastanede hafta sonlarıda belki hastanede sonra gecenin bir yarısı ameliyata çağırılabilirim ama cerrah olursam hem maaşı güzel lüks standartları vs olur ama yaklaşık 30-32 yaşında doktor olmuş olacağım üniversiteyi Almanyada okumak istiyorum eğer psikolog olmak isersemde Almanya yı düşünüyorum psikolog olursam hadi master vs yapayım mezun oldum diyelim sonra ne yapacağım hani sürekli insanlarla iletilim içinde olacağım fakat sıkılır mıyım diye düşünmüyor değilim daha sonra maaşı fazla değil lüks standartlara sahip olmayacağım bu kez ama kendi yerimi açarsam vs hallederim ama dediğim gibi sıkılır mıyım mutlu olabilir miyim psikolog olursam çok daha rahat okurum gibi en azından sosyal hayatım olur bilemiyorum kafam çok karışık yardım edin...
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar 2 meslek içinde korkularım ar tamam cerrah çok kazançlı bir iş ama tıp eğitimi tus sınavı hepsi bir kenara hafta sonları hastane gece nöbetleri vs yapabilir miyim hayatımı yaşayamam gibi geliyor. Psikolog olursamda acaba sıkılır mıyım insanlara iyi tavsiyeler vermem lazım belirli bir ün vs için birde gelecek hastalar beni tedirgin ediyor bilemiyorum cidden.
Cerrah olmak mı yoksa Psikolog olmak mı?