Gece gece efkar bastı. Okuduğunuz kitaptan guzel alıntılar paylaşın da okuyayım.🙃
Benim ki de bu olsun,
"Hayat dediğin başka nedir zaten? Ben şuna inanıyorum ki, üç buçuk günlük ömrümüzü kendimize zehir etmemek için ne mazideki hayatımıza ve kaçırdığımız fırsatlara ne de istikbalin olmayacak hülyalarına kulak asmayarak bugünümüze hapsolup yaşamalıyız."
Şu an okuduğunuz kitaptan beğendiğiniz bir yeri paylaşır mısınız?
Siz insanlar, diye haykırdım, "Bir şeyden söz ederken, 'bu yanlıştır, bu doğrudur, bu iyidir, bu kötüdür' diye kestirip atmadan yapamazsınız. Bu ne demektir? Herhangi bir olayın asıl nedenlerini araştırdınız mı? Bu olayı doğuran, önüne geçilmez hale koyan sebepleri arayıp buldunuz mu? Eğer bunu yapsaydınız, hükümlerinizde bu kadar aceleci olmazdınız."
Yalnızca, şuna iyice inanın, yargıçlarım, asıl sorun, ölümden sakınmak değil, haksızlıktan sakınmaktır; çünkü kötülük ölümden daha hızlı koşar. Ben yaşlı ve ağır olduğumdan, bana yavaş koşan ölüm yetişti; oysa beni suçlayanlar güçlü ve çevik olduklarından, onlara da çabuk koşan kötülük yetişti. Sokrates'in savunması
Erkek beyni kadın beyni Kitabın adı , her sayfası çok etkileyici fakat bir araştırmayı paylaşmış ve Sirke sineklerinde yapılan mutsuzluk deneyi adı altında bir makale Kısacası ; Dişileri tarafından reddedilen erkek meyve sinekleri, çiftleşebilen hemcinslerine kıyasla daha fazla alkol tüketiyormuş. Tuaf gelmişti.
-Kilise onalrı kandırıyor İvan, insanlar neden bu kadar aptallar? +Boşversene ihtiyar onlar olmasa bu kadar zengin, rahat yaşıyor olmazdın. (kelimelerden bazıları yanlış olabilir ezbere yazdım aklımda kalmış)
Bu palto değil, ilk yazdığım Karamazov kardeşler dostoyevski hem de biraz kalın kitap zamanım varsa başla. Ama çok güzel suç ve cezadan sonra 2. Sıraya koyabilirim şimdilik
Başlangıçta hepimiz özgürüzdur. Kalbimizin birini seçmesi çok doğaldır. Ancak içimizden çok azımız cesaretlendirilmeden aşık olacak kadar gerekliyiz. 🤍🤍
Oookey. Canlıların bir çoğu ölümü hak eder ! ölülerin bir çoğuda yaşamı ! onlara yaşamı verebilir misin frodo? ölüm hakkında hüküm vermek için henüz erken.
"Ne kadar çok günah işliyoruz, ne kadar çok aldatıyoruz ve bütün bunlar ne için? Altmış yaşına geldim dostum... Benimde... Herkesin sonu ölüm, herkesin. Ölüm korkunç bir şey."
''Gelecek, onu görene kadar şekilsizdir. Bir parayı havaya attığında iki olası gelecek vardır, birinde para yazı gelir, diğerinde tura, ama sen görene kadar ikisi de değildir.''