"Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı, özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim. Bir kere çavuş olduktan sonra bir daha amelelik yapamayan zavallı köylüye dönerim. Beni uyandır.”
“Böyle olmasını istemezdim ama hep olurdu. Dünyanın bütün kızılderilileri yenilir, Spartakus kaybeder, gün batarken sararır, kuşlar döner, Sadri Alışık denilen hergele, her filminde ağlardı. O ağladıkça ben de ağlardım. Nedenimi bilmez ağlardım. Ağladıkça Sadri’ye kıl kapar gıcık olurdum. Üçüncü şahıs olarak kalışına, hep gidici kadınları sevişine, bu gidiciliklerin bir mecburiyet gibi duruşuna, Sadri’nin bu mecburiyetlere, giden kişinin özgürlüğü olarak bakıp, ona ihanet etmemek için kendine ihanet edişine...“
İncil : Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. sevgi kıskanmaz böbürlenmez. sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolay kolay öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz. sevgi haksızlığa sevinmez, gerçek olanla sevinir. sevgi her şeye katlanır, her şeye inanır, her şeyi umut eder, her şeye dayanır. sevgi; sona ermez...
''Palto giymeye üşenirken bu koca dünyayı sırtımda nasıl taşırım ben? İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam. Sen de anlamazsın Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım?"
Milena'ya Mektuplar, Franz Kafka
"Milena, Sen Başkaydın. Hasta Bir Adamı Sevecek Kadar Hastaydın!"
Elif Safak/Aşk. Mum gibi erimiyorsa insan, "Yanıyorum"dememeli Yanmaktan korkuyorsa kişi "Aşk kapısı'ndan girmemeli.. Ya "Kor Yürekli "olmalı insan Ya da kor barındıracak "Yürekli" Şems-i Tebrizi.
En sevdigim kitab Tuba Ezici Adam sandıklarımız Bir kızı kırk kişi ister ama hiçbiri onunla evlenmez ! Çünki erkek milletinin amacı evlenmek değil eylenmekdir.
Koltuk altında kitaplar taşıdığını görüyorum kardeşim. Bugünlerde hâlâ kitap okuyan birilerine rastlamak gerçekten nadide bir zevk kardeşim. - otomatik portakal :)
“Herkesi öldürüyoruz sevgili dostum; kimini kurşunlarla, kimi sözlerle, kimini yaptıklarımızla, ve kimini de şimdiye kadar yapmadıklarımızla..” Suç ve Ceza, Dostoyevski
Yok öyle gerçekten bu sitenin kalitesinin çok üstünde bir soru eski KS olsaydı 2013 2014 senesinde ki çok cevap gelirdi lakin şimdi şuraya cevap atıp kendini kültürlü göstermeye çalışmak için bile Google dan bir kitabın sayfasından yazı alıp yazarlar
Sitenin eski dönemlerini bilmiyorum ve bu duruma evrilmiş olması üzücü. Yazdıklarınızda haklılık payı elbette var ama en azından onu yapmaya çalışarak bile kendilerince güzel bir alıntı yapmaya çalışırlarken okumayı başarabilecekler belki bu da bir şevk yaratır.