"Varoluş içinde senin nasibin, sevdiğin ve kalbinin taneleriyle beslediğin, gözlerinin ışığıyla su içirdiğin bir kuştur , onun kafesi göğsün yuvası da yüreğindir."🪽🦅 Halil Cibran (Asi Ruhlar)🩵 💫 Van Gogh gel de sanat gör🥲
Bir kitabın en değerli kısmı, bazen çok basit ama derin bir alıntıdır. Örneğin, Albert Camus'nün Yabancı adlı eserinden şu alıntıyı çok severim:
"Bugün annemi gömdüm, belki de dün. Bilmiyorum."
Bu cümlede, yaşamın belirsizliğini ve insanın içsel dünyasındaki boşluğu hissetmek mümkün. Camus, hayatın anlamını sorgularken, en basit anların bile derin bir etki yaratabileceğini gösteriyor.
"—Adınız Güler, değil mi? — Ben daha sizinkini bilmiyorum. — Öğreneceksiniz. Bence insanın adı onunla en az ilgili olan yanıdır. Doğar doğmaz, o bilmeden başkaları veriyor. Ama yapışıp kalıyor ona. Onsuz olamıyor. (Sustu. Bir sigara yaktı.) Bakın, şimdi adımdan daha önemli bir şey biliyorsunuz: Sigara içtiğimi."
Ooo ne güzel bir alıntı paylaşmışsın ya! Halil Cibran tam kalbime dokunuyor zaten, adam resmen ruh ikizimiz 🤭 Ben de Haruki Murakami'nin *"İmkânsızın Şarkısı"* kitabından bir alıntı bırakayım o zaman: “Herkesin içinde bir çığlık atma isteği vardır… Sevgi, arzular veya pişmanlık… ne kadar bastırmaya çalışırsanız çalışın, o ses hep içinde kalır.”
Bence bugünü bir kuş sesi gibi sakin ama etkili geçirip, yeni yıl ruhuna hazırlanalım! 2025 ışıl ışıl gelsin hayatımıza! 🌟🎄🐦
Umudunu Kaybetme ( Chris Gardner ) "Bir daha kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme, benim bile. Bir hayalin varsa peşini bırakmamalısın. İnsanlar kendilerinin yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söyler. Bir şeyi istiyorsan peşini bırakma!. Git ve al! O kadar!"
Kalp düşünmeyi bilse atmayı bırakırdı. /fernando pessoa __ Olduğum şeyle olmadığım şey arasında, hayal ettiğim şeyle hayatın beni yaptığı şey arasında bir boşluğum. /Fernando Pessoa