"Gözlerin sesinde öyle tonlar vardır ki, dilde bulunmaz; ..."

"Gözlerin sesinde öyle tonlar vardır ki, dilde bulunmaz; ..."
''Terk edilmiş bir kumdan kalenin akşam gelgitleriyle yıkılması gibi un ufak olmam için, bilmeden yapılan tek bir yanlış anlaşılmış yorum bile yeterdi'' - Hala Zamanımız Varken
'' Önemli olan ne kadar uzun yaşadığın değil. Ne kadar derin yaşadığın. Ama derinlere inerken hep üstünde tut güneşi'' - Matt Haig - İnsanlar
Özellikle İnsanlar kitabı en sevdiğim kitaplar arasında yerini aldı. Bana göre okunması gereken kitaplardan biridir. Hemen her sayfasında vermiş olduğu mesajlar çok kıymetli.
Oysa herkes öldürür sevdiğini
Kulak verin bu dediklerime
Kimi bir bakışıyla yapar bunu
Kimi dalkavukça sözlerle
Korkaklar öpücükle öldürür
Yürekliler kılıç darbeleriyle
Kimi gençken öldürür sevdiğini
Kimi yaşlıyken
Şehvetli ellerle boğar kimi
Kimi altından elleri
Merhametli kişi bıçak kullanır
Çünkü bıçakla ölen çabuk soğur
Kimi yeterince sevmez
Kimi fazla sever
Kimi satar kimi de satın alır
Kimi gözyaşı döker öldürürken
Kimi kılı kıpırdamadan
Çünkü herkes öldürür sevdiğini
Ama herkes öldürdü diye ölmez
Cevap
7Cevap
Yüzüklerin efendisi
"İnsan, bir an önce kargaşasını, kendine anlam veren bir düzene çevirmezse, yıldız doğurtmazsa karanlığına, yok olacaktır." Böyle buyurdu Zerdüşt
" Eğer birilerinin fazla yaklaşmasına izin verirsen, bu sadece onlara sana ihanet etmeleri için daha iyi fırsatlar tanırdı." Sissoylu-Kuşatma.
Öyle zaman olur ki, oda da dururken bilr yok oluverir insan, bunun nedenleri çoktur, kişi yaşarken bile ölebilir...
Milenaya mektuplar
F. Kafka
Son okuduğum kitaptan :)
Bazı şeyler geri gelmiyordu, insan bir daha geri dönemiyordu, insanın içinde bir şeyler ölüyor, yanıp kül oluyordu...
1984-George Orwell
Bilinmeyen bir kadının mektubunu okudum baya etkiledi ya
Büyü dükkanı kitabın ismi
Hayatta en çok istediğiniz şey, hayattan alabileceğiniz en iyi şey midir?
Serenad, her bir kelimesini
Unuttum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?