Hem evet hem hayır. Okumayı seven bir toplum olmadığımız aşikar, bununla birlikte kitap fiyatları da birçoğumuz için fazla tuzlu. Bu şartlar altında sadece yazarlık yaparak geçinmek zor gibi. Ama wattpad denen illet mecrada üne kavuşup, kitaplarını bastırarak gayet güzel para kazanan birtakım sözde “yazarlar” da var.
Geniş ve derin bir konu. Öncelikle hangi konuda yazdığına bağlı. Son zamanlarda Türk ve İslam tarihinin çeşitli safhalarını anlatan çok fazla kitab çıkıyor. Bu konularda roman yazmak bir avantaj kazanabilir. Çünkü toplumumuz bu konularda hassas. Ayrıca sağlam bir çevre de şart. Özellikle siyasi alanda ki tanınmış olasın. Böyle siradan araştırma kitapları sadece okuma meraklılarını, ilgisi olanları çeker. Gerçi ne kadar yazarsan yaz, bu ülkede okuma oranı düşükken, maliyetler yüksek iken bir yazarın kazanması çok zor.
Biraz zor.. çok büyük reklam olması gerekiyor bu yüzden hani işi gücü bırakıp egeye yerleşeyim ya da İstanbul adalara senede bir kitap yazarım hayalim yok:)) Yazıyorum yazmak istediğim kitaplar da var ama büyük hayallerim yok..
Turkiyede yazar olabilmek için bile birikimde ziyade ciddi bir paranin olmasi lazim. Her basimevi kitabi basmiyor telifler dersen almis basini gidiyor. Yazardan cok satan ve basan kazaniyor para icin yapilacak bir is degil
Ülkemizde okur çok az. Sadece yazarlık ile pek bir kazanç sağlanamaz. Eğer kitabın destekleyeceği bir meslek sahibiysek, yazarlık sayesinde kazandığımız prestijin bize faydası olabilir (Kişisel gelişim uzmanı, yaşam koçu, diyetisyen... vs)
Gerçek bir sanatçıysa insanlar onu anlamayacaktır ufak bir kitlesi olacaktır ama kartvizitine "Yazar" sıfatı ekleyen türden biriyse alıcısı çoktur. Saçma ve süslü ifadelerine kanacak bir sürü insan elbette mevcuttur.
acun un eski eşi şeyma bile kitap yazıp satıyorsa çok fazla konuşmaya gerek yok gibi ponçik edebiyatı dediğimiz akla zarar saçma sapan kitaplar çok fazla türemeyede başladı vatandaşın biri yazmış bir kitap dan alıntıdır tabi "çay görünce aklıma çay gelir " "bebek görünce aklıma ınga ınga aglaması gelir " diye absürt içerikli kitaplarda var
Ben sanatin meslek amacli yapilmasinu doğru bulmuyorum. Bir sanatçı eserine parayla deger biçilmesinidr ayni sekilde. Yazarlik bir sanat mi bilmiyorum henim gözümde sanat oldugu icin drdim.
Reklamınız iyi yapılırsa kazanırsınız. Çünkü ülkemizde reklam her güzelliğin önünde. Neyi reklam ederlerse en güzel o oluyor bize. Kötü bile olsa eleştirmeye ödümüz kopuyor.