Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- +1 yıl
Çok iyi kazanan yazarlar olmakla beraber, sadece yazdığı şeyin ufak mutluluğunu yaşamak ile yetinen yazarlarda var. Neticede kitap yazmak bir emek bence en güzel servetleri hakeden yazarlarimiz var. Lakin bunu para için yapmak yapılacak bir hata gibi düşünüyorum... Çünkü; o zaman sırf yazmak için yazmış olursunuz biliyorsunuz ki teknoloji çağında buluyoruz bu nedenle yazdıklarınız birilerine işlemeli ki oda bilmeden sizin reklamınızı intermette yapabilsin...
00 Yorumla Yayımlanmış 1 romanımız var. Bu işten anlayan birisi olarak, evet iyi kazandırabilir.
Örneğin Harry Potter'in yazarı o kitap sayesinde hayatı değişti zengin oldu.
Tamamen çıkaracağın içeriğe bağlı.40 Yorumla- +1 yıl
Bana kalırsa, düzenli bir işin olsun ve yazarlığı da bu düzenli işle elde ettiğin paradan da zaman zaman katkı vererek ilerler. Bir kez kendini ispat ettin mi gerisi geliyor. Önemli olan, o bir kezi başarmak.
00 Yorumla - +1 yıl
Ülkede kitap okuyan mı var ki yazarliktan para kazanacaksın. Para kazanmak için kitabın tutması lazım ve devamlı aranan yazar olman lazım bunun için de baya bi tecrübe, zaman lazım. Oyle kolay olsa keşke yazar olmak
00 Yorumla Para kazanmak için değil. İçinde yazma isteği varsa durma
10 Yorumlakitabın yok satarsa kazandırır. Ama gidip de kötü çocuk tarzı kitaplar yazarsanhiç heveslenme. Senden önce bin elli altı tane ergen aynı kitabı tekrar tekrar yazdı.
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kazanabilecek kadar sağlam bir kalemin olduğunda eminim ki istediğini elde edeceksindir.
00 Yorumla - +1 yıl
Maalesef hayır çünkü bir kitle yakalamak çok zor ve güzel yazılar yazmak düzgün yazılar yazmak çok çok daha zor
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Yazdığın kitap çok satılırsa yönetmenler fark edebilir dizi veya film olursa parayı kırarsın ama sadece basılmış kitabın satılmasıyla para kazanırsın tabii ki ama zaten bir kısmını yayınevi filan alıyor üstelik basım sürecinde cebinden oldukça miktar para çıkıyor kazanırsın ama orta diyelim.
00 Yorumla Güzel, özgün, yaratıcı, akıcı şeyler yazarsan neden olmasin.
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
evet, tutarsa olabilir, ama makale yazarlığı falan geç o işleri; para kazandırmıyor makale falan. ben yapmadım hiç, ama çok ucuza kullanmak için girişimde bulunanlar oldu. gerek yok
01 Yorumla- +1 yıl
kazandırıyor
Çıakracağın işle alakalı kaliteli bi kitap çıkartırsan zengin bile olabilirsin
00 Yorumla- +1 yıl
ülkedeki okuyan insan sayısını düşünürsek aç kalıyorlar bence farklı işlerde yapıyorlar
00 Yorumla - +1 yıl
Yaptığınız işte iyi olursanız her meslek para kazandırır.
20 Yorumla Hayir inan adamlar kitap yazmak icin kırk takla atıyor ayriyeten basim yerinin onaylamasina bagli ki zor onayliyorlar... harry potter yazarininda olayı öyleydi... Tiktokçu ol sen reis 👁👄👁 çok para var 😂😂😂
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Kitapların tutarsa gayet iyi paralar kazanabilirsin bence
00 Yorumla - +1 yıl
yazabiliyor olmak ödüldür. yazdıklarınızın para etmesi de güzel bir şey olsa gerek. ama olaya yazarlık olarak değil de sanat olarak bakarsanız daha geniş düşünebilirsiniz.
00 Yorumla - +1 yıl
Yıllar sonra çok iyi yerlere gelirsin kanka yıllardan kastım öldükten sonra muhtemelen çok çabalarsan ayağın çukurdayken belki 😂
00 Yorumla Bu dönemde sanmıyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
Bizim bı dayı dört bin harcadı şiir kitabı bastırdı şimdi herkese beleş veriyo 😂
01 Yorumla- Yeni 3 ay
Şiir kitapları tutmaz ya öykü ya roman yazsın aksi taktirde elinde patlar işte dediğin gibi. Ben Roman dalında yazıyorum mesela ve satışlarım iyi gidiyor üçüncü kitabım da çıkmak üzere haziranda yayınlanacak.
3000 tl mahl oluyor ve taninmis degilsin bende wattpad de yap kesfete cik ö, le yap
00 Yorumlayazarlıkta değilde açanda iyi para var
00 Yorumla- +1 yıl
Kalemin iyiyse neden olmasın
00 Yorumla Bence Para Kazanmak İçin Yazma.
00 Yorumla- +1 yıl
hayır sanmıyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Tabiiki
10 Yorumla - +1 yıl
İyi yazarsan neden olmasın
10 Yorumla Galiba
10 YorumlaYok en iyi parayı yayınevleri alıyor
10 YorumlaSanat para için değil gönül işidir - ben
00 YorumlaNereye yazdıgına baglı ahahaha
00 Yorumla- +1 yıl
Rowling değilsen... Hayır...
00 Yorumla - +1 yıl
Zor ya
00 Yorumla - +1 yıl
Bu dönemde ve Türkiye'de maalesef kazandırmıyor
00 Yorumla Kazandırır ama kazanman için bir yere gelmen lazım
00 Yorumla- +1 yıl
İsim yapmana bağlı.
00 Yorumla - +1 yıl
400 tl falan
00 Yorumla ✍️ yaz kızım
10 YorumlaNope
00 YorumlaSanmam
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Değerli kardeşim,
Doğrudan konuya gireyim: yazarlıktan milyoner olan da var, sürünen de... Yakından tanıdığım Ahmet Ümit, ki Sis ve Gece adlı romanını filme çektim, son zamanlarda iyi kazanan yazarlarımızdan. Ben tanıdığımda hayatını sadece yazarak kazanmaya yeni yeni başlamıştı, ama şimdi sanırım hiç sıkıntı çekmeden ömrünün sonuna kadar yaşayacak bir birikimi vardır.
İlk yazdığım senaryo olan Memduh Şevket Esendal'ın Ayaşlı ve Kiracıları dizisi sırasında tanıdığım Ayşe Kulin, ki bu dizinin sanat yönetmenliğini yapmıştı, yine çok satan yazarlarımızdan; tahmin ediyorum ki, o da sadece kitap yazarak iyi kazanıyor.
Çılgın Türkler kitabı korsan baskılarıyla birlikte bir milyonu geçmiştir. Kitap önce Bilgi Yayınları'ndan çıkmıştı ve yayınevi sahibini 2006'da en çok vergi verenler listesine sokmuştu. Kitabın yazarı rahmetli Turgut Özakman bu kitapla 75 yaşından sonra milyoner olmuştu. Kendisiyle tanışmış olmanın kıvancını hep yaşarım.
Şimdi bu örnekten yola çıkarak gelelim zurnanın zurt dediği noktaya: Ne Ahmet Ümit, ne Ayşe Kulin ne de Turgut Özakman, öyle bir günde bu noktaya varmadılar. Ahmet Ümit'ten örnek vereyim: Son derece çalışkan biridir. Bir kitap için aylarca, hatta yıllarca araştırma yapar. Kitabın geçtiği yerleri gezer, görür. Sonra Beyoğlu'ndaki çalışma ofisine gider ve hemen her gün yazar, yazar, yazar.
Turgut Özakman'ın Çılgın Türkler kitabı ise yarım asrı aşkın bir süren bir çalışmanın ürünüdür. Evet, yanlış okumadın, 50 küsür yıllık bir çalışmanın ardından yazılmıştır Çılgın Türkler'i. Bilgi Yayınevinin kitapla ilgili tanıtım sayfasından şu iki paragrafı aktarıp susayım:
Turgut Özakman, 1948 yılında arkadaşlarıyla birlikte Sivrihisar’dan Dumlupınar-Zafer Tepe’ye kadar olan kurtuluş yolunu yayan kat eder. Daha sonra da bu bölgeleri defalarca gezer, not alır. Bu tarihten sonra aralıksız olarak milli mücadeleyle ilgili anı, tanıklık ve belgeleri toplamayı sürdüren Özakman elli yılı aşkın çalışmasının sonunda Şu Çılgın Türkler’i yazmaya karar verir. Turgut Özakman bu tutkulu çalışmasını şöyle anlatıyor:
“Bu kaynakları o kadar çok okuyup inceledim ki insanları yakından tanımış, bazı olaylara tanık olmuş gibiyim. Bazı olayları yaşadığım vehmine kapıldığım zamanlar oluyor.”
Sağ olun Turgut Bey :)
Keşke bizimde yönetmen bir tanıdığımız olsaydı da kitap kahramanlarından bir karakteri bizim canlandırmamızı isteseydi
@Turgut Yasalar Keşke bizimde yönetmen bir tanıdığımız olsaydı da kitap kahramanlarından bir karakteri bizim canlandırmamızı isteseydi