Hangi şarkı ilk önce sözleriyle girebilmiş insanın içine? Söz daima müzikten sonra gelir. İnsan önce sesi, sonra yazıyı öğrenir. Bu yüzden öncelik daima müziğin kendisidir.
Bence dinlediğim müziğin sözleri ve müziği birbiriyle bir uyum içinde olmalı. Tıpkı bir şiirde yanyana gelen kelimelerin oluşturduğu ahenkli dizeler ve altalta geldiğinde birbiriyle muhteşem uyumlar yakalayan dörtlükler gibi.. O kelimelerden veya dizelerden birinin yeri değiştiğinde nasıl şiirin tüm anlamı ve çekiciliği kayboluyorsa, şarkılarda da söz-müzik uyumu öyledir. Ama sözsüz enstrümental müzikleri de çok severim. Orda zaten söz konusu olan tek şey enstrümandan çıkan seslerin uyumu..
Şarkı ne olursa olsun onu bize dinleten müziği tınısı ve melodisidir. Sözler her zaman ikinci planda gelir. Sözleri çok güzel olan şarkılar türküler bile bazen kulak tırmalayabiliyor. Ben müzik diyorum bu yüzden.
Kulaklıksız yürüyemen bir insanım müziklere ayrı bir tutkum var. Bir parçaya taktığım zaman en az 1 hafta sürekli onu dinlerim 1 hafta sonunda gel bana sözlerini söyle de söyleyeem :D daha çok melodisi etkiliyor sanırım
Ritmi ve ses tonu benim için çok önemli, sözleri beni pek etkilemez, evet bazen farkındalık yaratacak sözler olabiliyor şarkıda ya da derin düşüncelere daldıran ama kim farkında olduğu halde değişme yön verme taraftarı ki
Benim için her zaman müzik ön planda. Muzik dinlediğim zaman kendi anlamak ve hissetmek istediğimi anlamayı/hissetmeyi seviyorum. Sözler olduğu zaman, sözleri yazanın duygularını/hislerini anlamaya çalışıyor oluyorum:)
Önce müziği cezbeder beni anlık durumuma göre de değişir aslında duygu yoğunluğu yaşıyorsam sözlerine eşlik ederim sadece ruhumu doyurmak istiyorsam müziğini dinler mırıldanırım.
Müziği düşünmek için dinlerim bu bakımdan çoğunlukla kim ne söylüyor farkında bile olmam bu konuda benim için en iyisi yabancı müziktir hiç anlamamak ve sadece ritim