Bugün bir makale gördüm twitterda çalam dedim soruyu hep siz mi çalacaksınız fsdgf isteyenlere atabilerem
Ayrıca, sen bütün okuduklarının özetisin şapşal sdfs

Hızlı okuma deyince anlamayarak değil, anlayarak hızlı okuma diye bir sürü kitap, makale bile paylaşıldı bu konuda. Sen bir kitabı hızlı okuyup, anlamayacaksan ne diye okursun ki... Hızlı okuma kursunu da görmüş, sertifika almış biri olarak söylüyorum bunu... Hızlı okuma tekniğini çözenler elbette zamandan kazanıyor, okuma yeteneğin kesinlikle gelişiyor, daha iyi anlıyor ve kavrıyorsun. Fakat bunun için okuyucu olmak da şart. Okumayı sevmek, her gün bir şeyler okumak gerekli ki bunun yararını göresin. Yoksa tez zamanda sıkılır insan. Daha ileri seviyelerine ben çok tercih etmedim. Onun eğitimini de aldık ama gözlere ciddi zararı var.
Ayrıca okumak ve bunu sevmek hafızayı çok güçlendirir. 1 baktın mı unutmaz, çabuk hatırlarsın bir çok şeyi. Eskiye nazaran büyük farkları görecektir kişi. Ben 5-6 yıl önce okuduğum kitabı birebir sana anlatamam ama neyden bahsettiğini kahramanları, genel konusunu özetleyebilirim çok rahat..
Dakikada kaç kelime okuyon anlayarak
Bak yaa ne bileyim ölçmedim oyle ama hızlanmıştı bayağı.. ANLAYARAK 😂😂😂
Bende onu düşünüyorum bazen ama kitabın bize sağladığı birçok faydası var düşünüyorum en azından kendim için artık daha seri ve hızlı konuşabiliyorum, hızlı okuyabiliyorum vb. bir çok şey var.
Cevap
10Cevap
Kimse sana o kitapların hepsini hatırla demiyor.
Okudugun kitap senin düşünce biçimini, bakış açını değiştirmiyorsa zahmet edip okuma.
Kitap hayalgücünü, ufkunu açar. Olaylara farklı bir bakış açısıyla yaklaşmayı öğretir. Bende bu yok. Çünkü kitap okumuyorum 😀
Dkxçqüzkckwj
Okumak önemli değil anlamak lazım yoksa oku dur ne önemi var , o anda anladığımız şeyler beynimize işler düşünce mekanizmasını aydınlatır bu da alışkanlık haline gelir zamanla sana bir şeyler katmış olur , insanız tabi unutacağız
Sen soru sorma kafam karışıyor. 😅 ben uyuyakaliyorum okurken keşke unutması kalsa
En son ne okudun
Aslinda unutmuyoruz unuttuğumuz sanıyoruz kitap okumaktan vazgeçilmemeli. Tabi her kitaptan bahsetmiyorum
Kendini iyi ifade edebilme sağlam bir kelime dağarcığı en önemlisi belli kelime kalıplarına mecbur kalmadan konuşabilmek
Önemli olan kitabın ne anlatmak istediği ana fikri yani, öbür türlü detayları elbette aklımızda tutamayız.
kitap okuyunca hayal dünyamız gelişir sözcük dağarcığımız gelişir kitabın konusunu karakterleri unutursun lakin sana faydalarını unutamazsın hdfsdf
Kitabın içindekileri unutuyorsun kitabın sana vermek istediklerini değil.
Yemek gibi işte ya. Hızlı yersen şişersin bir boh anlamazsın. Sindirerek yersen zevk alırsın.
Ben unutmuyorum. Ama hizli okuma dersleri almistim kucukken. Rusyanin cogu okulunda bu dersler zorunlu
Yine nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama şöyle bir şey vardı skjdd
Okuduğumuz her kelimeyi ezberlemek için okumayız ama okuduğumuz her şey bizi şekillendirir farkında olmasak da. Hem her şeyi de hatırlamak zorunda deiliz bencd
Çünkü neden olmasın sopwjskalajsld
Ben unutmuyorum, kendi adına konuş
İstiyorem atabilersin madem atsana
B ve d vitamin eksiliginden unutkanlik var
Güzel olanı hatırlamayı seviyoruz.
O halde yemek yemeyi de unut
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?