aynı kitapta aynı cümleleri çizmek hatta aynı kitapta aynı şeyi hissetmek aynı karakterini beğenmek aynı şiiri sevmek aynı aforizmayı aynı anlamak bu tarz şeyler süper hissettiriyor aynı şarkıyı beğenmek şarkı popüler değilse kıyıda köşede kalmışsa spesifik bir anlamı varsa belki romantik hissettirir ama öbür türlü aynı kitabı okumak bile daha manalı bence
Aynı cümlelerin altını çizmek... Bir kere bu kesinlikle bir tesadüf. Aynı şarkılar kaç milyon kere dinleniyor. Her şarkıyı dinleyen ruh eşimiz mi oluyor? Yani benim, 100 milyon ruh eşim mi var şimdi? Fakat bir kitapı o kadar kişi okumuyor. Haydi okundu herkesin aklı, duyguları, düşünceleri bir olmadığı için herkes aynı yerin altını çizemez. Herkes aynı düşüncelere, duygulara sahip olamaz...
Bir şarkıyı herkes aynı anda dinleyebiliyor bu yüzden aynı kitabın aynı satırlarının altını çizmek daha anlamlı. Malûm herkes de kitap okumadığı için daha da özel kalıyor.
Aynı kitapta aynı noktalar kalbin aynı yerde aynı heyecanı yaşarken, aklında onlara dahil olduğunu gösterir. Şarkıda her iki kalpte heyecan duyar ama şarkının hangi sözlerine veya ritmine olduğu belirsizdir. Aynı şarkıdan iki ayrı kişi farklı noktadan heyecan duyabilir.
@blueviyolin1 Olabilir ama ben kitapların paylaşılmasından yanayım. Zaten kitap için ağaç kesilmek zorunda olması acı bir şey. Bilginin paylaşılmaması daha da kötü bana kalırsa. O sebeple çizmem, üzeri çizili bir kitabı okurken de odaklanamam sanki çizili yerler daha önemliymiş gibi gelir bana
Farklı ve mantıklı bir bakış açısı elbette, dogru buldum. Ama kişiden kişiye değişiyor mesela ben satırlarının altı çizili bir kitabı okumaktan rahatsız olmam çünkü kitabı bana veren kişi hakkında fikir sahibi olmuş olurum. Odaklanamamak ayrı konu tabii ki.