Ülkemizde 1930lu yıllarda, gazetelerin tiraj arttırmak amacıyla 4-5 sayfalık fasiküller halinde veya gazete sayfalarında yayınlamasıyla okuyucularıyla tanışmış çok kısa bir süre zarfında insanlar benimsemiş, sevmiştir. Yıllar önce çok daha güçlü bir sanat koluyken, günümüzde maalesef yeterli ilgiyi göremiyor. geeklik 👓
-kolik şeklinde takip etmiyorum. kaliteli olduktan sonra okurum. yani çizgi roman olduğu için değil de bana kaliteli zaman sunuyorsa okurum. özel ilgim var aslında çizim yaptığım için fakat konusunun, olay örgüsünün ve kurgusunun üst düzey olması gerekiyor, zaman ayırıyorum çünkü.
İnternetten okuyorum. Takip ettiğim japon ve kore çizgi romanları var ve çok iyi ilerliyorlar :D Türk çizgi roman da vardı bagü çizgi roman diye bir sitede okuyordum fakat sonradan ücretli olunca üyelik yarıda kaldı :D Güzeldi oradaki çizgi roman da :D Acaba sonunda neler oldu :D şimdiye kitabı filan çıkmıştır kesin :D
Marvel ve DC Comics gibi popüler romanların evrenleri birbirlerine bağlı ve aynı karakterin pek çok farklı macerası olabiliyor o yüzden karışık gelip gözümüzü korkutabilir. :) Image Comics, Dark Horse Comics ve DC Comics bünyesinde olan Vertigo‘nun harika çizgi romanları var. Bunlardan yenice sayılabilecek serilerle başlayabilirsiniz. Örneğin Image Comics‘in Saga serisi, çizgi romana başlamak isteyenler için harika bir seri.