Ilk okul ikinci sınıftan masallarla başladım, her yaz tatilinde yığınlarca kitap okudum. Masal, hikaye sonralar romanlar. Unversite sınavlarına kadar edebiyat, sınavlardan sonra psikoloji kitaplar okudum. Sonralar dini felsefi. Şimdi de okuyorum. Ama ilmi. Bu aralar ara verdim, ama okuyacam yine. Kitapları severim. Kitaplara büyüdüm, kitaplarla yetiştim. Köydeki evimizde büyük kütüphane vardı. Her kitaptan da iki tane. Çoçukken sebebini sordum. Anamla babam dostken, babam birini kendine, birini anama alarmış. Kütüphanenin bir tarafında Almanca kitaplar vardı romanlar anam okurdu ve alırdı. Çünki Alman dilinden öğretmendi ve Almanya'dan almıştı çoğunu. Babamsa daha çok rusça okurdu, çünki okulu rusça bitirmiş, unv. Moskova'da okumuştu. bir bendim kendi dilimde, ama kiril alfabesiyle okuyan
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBende okumayi cok seviyorum,
turkiye gidince busuru kitap almayi
dusunuyorum:)14 Yorumla
Soran+1 yılSiparis verebilirsn
- +1 yıl
Internetten almayi denedim ama kredikarti istiyorlar, oda bende yok.
Soran+1 yılHangi ülkedesin? Almanyada bazı kitapçılardan sipariş verebilirsin tabi tr. Den fazla ödeniyo...
- +1 yıl
Evet dogru diyorsun..Hollandada kaliyorum, almanyadaki tanidigin kitapcilarin siteleri varmi:)
10 dedim ankette ama 20 falandır..
Aşırı derecede unutkanlığım var ve hafızam siliniyor sanki.. O yüzden okuyamıyorum yoksa okumak isterdim.
İsimleri unutuyorum sürekli. Bir yeri okuyunca 1 saat sonra aynı yere baksam oha bunu okumus muydum diyorum :D :D
Benim gibi olanlar için normal kitap okumamak ama böyle bir sorun yaşamayan insanların haftada en az bir kitap bitirmesi gerektiğini düşünüyorum.. Son 2 ayda 4 kitap falan okudum ama.
Franz kafka - donusum
ahmet batman - soğuk kahve
Albert Camus - Yabancı
Ahmet Ümit - Aşk Köpekliktir.
Şu an Kürk Mantolu Madonna'dayım.. Her gece uyumadan 1 sayfa olsa bile okumaya çalışıyorum :D Karışık oldu da anlamışsındır :D00 Yorumla
Ne kadar çok okursam okuyayım, yetmez... Her gün yüzlerce kitap piyasaya çıkıyor ve bundan dolayı her gün okuduğum kitap sayısı artıyor... Eskiden olsa günde 1 kitap bitirirdim, lakin artık makalelerden, çalışmalardan, özellikle laboratuvar çalışmaları benim çok zamanımı alıyor. Yine de iki bilemedin üç günde, bir tane kitap bitiriyorum. Kendi alanımla ilgili olan kitaplar daha da ön planda olmak üzere. Neredeyse her tür kitabı okuyorum...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
231Cevap
eskiden çok kitap okurdum... günde ya da 2-3 günde bir kitap bitirdiğim olurdu...
farkında değildim ya da kendime kabul ettiremiyordum ama kitapları insanları etkilemek ve özellikle kızları tavlamak için okuduğum açıktı... sadece bunu kabullenmiyordum..
ama ne zaman flört işlerine girdik kitapla defterle bu işin alakası olmadığı ortaya çıkınca okumayı da bıraktım... artık hemen hiç okumuyorum... ne kitap ne gazete okumam..
kitapla kız bulunmaz... amacım kız bulmaksa ne yapılması gerekiyorsa onu yaparım...00 Yorumla
+1 yıl1 senede 100 tane okudum diyenler günde 2 kitap bitirim diyenler 1500-2000 ler ohooo özellikle kızlarımız saymaya ilk okuldaki okuma fişlerinden başlamış baksana :)) arkadaş günde 2 kitap okuyan bir insan minimum 300erden 600 sayfa olsa her sayfa 30 saniye sürse (ki imkansız) 300 dakika yani 5 saat yapar hiç aralıksız okusa gerisini sen hesapla :) he hadi günde 2 kitap yılda 2000 kitap okudunuz mantıken kitap okumaktan başka hiçbirşeye vaktiniz kalmadığına göre okuduğunuz o kitaptaki bilgileri kullanamıyosunuz bir halta yaramıyo madem o zaman neden okuyosunuz :D
övmeyin bu kadar kendinizi...00 YorumlaSayısını bile unuttum, her okudukça iyiki kitap diye bir şey var diyorum. Her kitapta yeni bir dünya yeni bir bakış kazanıyorum, bir insan ancak kitap okuyarak çok yönlü bir insan olabilir hepimizin soğuştan sahip olduğu o at gözlüklerinden ancak kitaplar sayesinde kurtulabilir.
20 YorumlaSayisini unuttum ama su an hic bir kutptanede arsivde bulunmayan Ruslarin 2 dunya savasindan sonra yok ettgigi 28 kitap var bende. Tabii bu arada okudugum bir suru kitap var ozellikle de tarih kitaplarina ve savas hikayelerine hastayim... Azerbaycan, Turk, Kafkas, Arap, İran edebiyatına hastayım.
00 YorumlaBunu neden gizli sorma gereği duydun anlamadım
Ayrıca ankette E Seçeneğindeki kurtuyum değil kurduyum olacaktı
sen neden kaç kitap okuduğunu yazmadın diyeceğim ama kurtuyum yazdığına göre Cin Ali'de kalmışsın diye düşündüm. Ayrıca F seçeneğinde ki diğer nedir ya :D Diğer okumadım ama okuyorda olabilirim gibi birşey mi? Neyse cevap vermiyorum anketine :D Söylemeyeceğim kaç tane okuduğumu :D11 Yorumla- +1 yıl
İnsanlara üstten bakman yargılaman çok yanlış bir tavır birini yargılamak yerine güzel dille konuşman gerekir diyebilirsin şunu şunu yanlış yazdın neden gizliden sordun soruyu ama sen kalkmış yargılıyorsun cin Ali okumuş bilmem ne yaptığın iğrenç bir şey ama ben sizin gibi sizi aşağılamayacağım herkes yakışanı yapar
Buradaki amacım kırmadan fikir beyan etmek
Siz de biraz daha ılımlı olursanız bence daha iyi olacaktır
valla 12 yasından sonra okul ders kitaplarımda dahil hiç kitap okumadım ama 12 yasına kadar kütüphaneden dısarı çıkmazdım hala kafam aşırı doludur ne ögrendiysem orda ögrendim hepside hala işe yarıyor o yuzden kafam inanılmaz agır hissediyorum bir seyler okumak için elime aldığım kitapları daha kapagını açıp önsözünü okumaya başlar başlamaz canım sıkılmaya başlıyor artık o iştah kalmamış benden yoksa ozmanlar verdiği hazı hiçbirsey vermiyordu okumanın
00 Yorumla1234567 din kültürü
12345678 edebiyat
1234567 dilanlatım
1234 tarih
123456 ingilizce
1-2 ink.tarh.
12pskoloji
1ekonomi
1girisimcilik
1kuranıkerim
1sosyoloji
cin ali felanda var 5 -10 tane
daha aklıma gelmeyen 20 - 30 tane daha
toplamda 50-60 tane işte..20 Yorumla
+1 yılSaymadim okumuşumdur baya.Ama böyle bir güzel soruyu neden gizliden sorduğunu anlam verebilmis degilim.Normalde gizlilere cevap yazmıyorum fakat güzel bir konuya degindigin için cevap vermek istedim.Bu ülkenin hali kitap okumadigindan yerlerde sürünüyor yoksa çok iyi yerlere gelebilecek potansiyele sahip bir ırkız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl(0,05×10)+(0,25×15)+(0,5x20)+5= 19,25
:D şimdi okumuş olduğum kitaplarin birkaç sayfasini veya yarısında fazla okuduklarimi falan sayarsak ortalaması budur :D
Gizli arkadaşım senin icin hesapladim. En gercekci cevabı ben verdim kıymetimi bil emi :)))00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok seviyorum okumayı ama uyumu getiriyorlar, bir iki sayfa okuduktan sonra uyuyup kalıyorum. ortalama olarak yılda 1 kitap bitiriyorum. düzenli okumaya başladıktan sonra bugüne kadar okuduklarımı sorarsan sen de 5 ben diyeyim 6 ama bazılarını yarıda bıraktım adam üşenmemiş yazmış :)
00 Yorumla
+1 yılDevamlı kitap okuyan biri değilim. İnternette araştırırım kitabı hoşuma giderse alırım. İllla şu yazarın kitaplarının hepsini okuyum diye de düşüncem yoktur. Bazen kitaplardaki alıntılardan, sözlerden okurum beğenirsem kitabı alırım. Kitap alıntıları ve sözleri ile ilgili tavsiye edeceğim güzel bir site, devamlı oradan bakmaktayım. https://www.kitapsozler.com/
00 YorumlaDüzenli denecek sıklıkta okurum. Hatta ortalam bir adam sanırım yaz deniz kızlar kumsal felan der benim se hayalim birikmiş 6 roman bir antoloji için bir salıncak yatak ve gölgede bir serinlik:) tabi bir şeyler karalamk için macbook'um:)
00 Yorumla
+1 yılşu son 8 aya kadar harıl okurdum. ayrı bir zevk, ayrı bir tat okumak. 8 aydır yoğunluktan daha az okuyorum ama içim acıyor aldığım kitaplar raflarda bana bakarken. okuma listemde de epey kitap ismi birikti.
00 YorumlaHikaye/roman tarzında pek çok okumadım ama haftada 4 gün kütüphanedeyim ve önüme geleni alip kurcalarım. Maymun iştahlı da olabilirim. Almam gerekenden fazlasını almadım bir kitapta.. bilgi edinmek ön planda
01 Yorumla- +1 yıl
Sayfada kültürlü insanları görmek güzel.
En az 1500-2000 kitap okumuşumdur saymayı uzun zaman önce bıraktım. Türk dili ed. öğrencisi iken ve mesleğe geçtikten sonra sürekli yeni yayınları ve eski kitapları ( harf devrimi öncesine ait olanları bile ) okudum. Okumaya devam ediyorum.
00 Yorumlabiraz da maymun iştahlıyım iki kitabı yarım bıraktım ama iyi de okurum, anket sonucuna da memnun oldum da bu sonuca göre ülkemizin aydın oranının gayet yüksek olması lazım doğruysa çok hoş.. ben de sayamadım kaç kitap okuduğumu..
00 Yorumla
+1 yıllise 2te basladim kitap okumaya şimdiye kadar 3 sene geçti 50 kitaba geçti muhtemelen, sevdigim bir edebiyatçı öğretmenim sayesinde kitaplara bağımlı oldum o olmasaydı ben şu an hiç kitap okumuyor olacaktım :)
00 YorumlaÖnemli olan kaç kitap okuduğun değil. Ne öğrendiğindir. burada zaten boy sorsan herkes iki metre. Ya hepiniz malsınız okuduğunuzdan bir şey anlamıyosunuz. Ya yalan söylüyonuz. Bu kadar kitap kurdu var da bu memleket niye bu halde?
00 Yorumla200-300 arası.
Ve ilgimi çeken kitaplar oldukça, bu sayıya ekliyorum. :)
Tüyap kitap fuarını hiç kaçırmam mesela...
Değil yağmur, taş yağsa da giderim.10 Yorumla
+1 yılböyle bir soruyu niye gizli kullanıcı soruyorsunuz, hayret bir şey... kitap okumayı severim ama kaç tane okudum diye saymam, severek yaptığım ve istatistiğini yapmadığım bir çok şey gibi.
00 Yorumlaİnterneti keşfedene kadar 20-30 okumuşumdur.. interneti keşfettiğimden beri ki bu geçen ömrümün yarısına tekabül ediyor =) 10 kitap
Lanet olası internet =))00 Yorumlabir keresinde saydığımda 100 falandı ama 2-3 sene öncesi tabi bu.şimdi kaç olmuştur bilmem ama şu aralar eskisi gibi okumuyorum o yüzden çok artmamıştır.
00 Yorumla
+1 yıl2-3 haftada belki 1 ayda bir tane okumaya çalışıyorum fırsatım oldukça boş zamanlarımda okuyorum bayağı olmuştur bu sayı küçüklüktenir var bu alışkanlığım.
00 Yorumlakitap okumayı çok severim severek okurum da ama canım istediği zaman illaki elimde bir kitap vardır diğeri bitince :) kitap kurdu değilim ama sayı olarak 10-25 olmuştur -,-
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede cehaletin çok büyük bir erdem olduğunu anlayana ve sindirene kadar 3-4 bin olmuştur sanırım..
Tabii içinde mecburen okumuş olduğum bine yakın kitap vardır. Okumamış sayabiliriz :D00 YorumlaDur sayalım. Dünyanın En Akılllı İnsanı, Sadece Başbakan Okusun, Soğuk Kahve, Delikanlı Çalıkuşu., Şu çılgın türkler... 10...50..100 ..150..179.cudayım :) cidden 179. kitabımı okuyorum
00 Yorumlaayda en az bir tane... Ders kitaplarını saymıyorum... Genelde Roman tarzı kitaplar. ha bide defalarca kez bitirmeme rağmen okumaktan bıkmadığım bir Kitap var. Onu da siz tahmin edin ;)
00 YorumlaGeçen Ekimden beri 25in üzerinde kitap okudum. 6 tanesi üniversitede dönem ödevi içindi 14 tanesi zaman çarkı serisiydi geri kalanı ise rastgele seçtiğim kitaplardı.
00 Yorumla
+1 yılkitaplarda hayat hakkında bilgiler yazmaz o yüzden ben kitap yerine kişilerin ağzında hatırlarını dinlemek isterim onlar hem ders verici hem de daha özel ve içten oluyor
00 Yorumla
+1 yılokumam gerektiğini bildiğim halde ne yazık ki çok okuyan birisi değilim üzülerek söylüyorum ki okuduğum kitap sayısını galiba biliyorum ama sayamayacağım kadar çok kitap okudum demeyi isterdim doğrusu.
00 Yorumlaşu an kesin net 50 okudum... ama önceleri hatırlamadıklarımdan 3-5 tane vardır illaki çocukluğumda da :D
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılortaokuldayken okududugum polisiyeleri sayiyordum. Onlara 200 kusur dersek 1000 civari vardir herhalde
00 Yorumla Okumayı öğrendiğim andan itibaren okumaya ve yazmaya başladım.
1000i geçkindir diye düşünüyorum.. ( Çoğu seri )00 Yorumla
+1 yılkitapmı? kitapmı kaldı yaa eskilerde okurdum hayali bir manzara, sayfası mayfası vardı lan hoştu aslında gideyim iki üç korsanından alayım
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu kitap okumayanlara sordun herhalde, kitap okuma alışkanlığı olan birinin tahmini bir rakam bile vermesi çok zor bence.
00 Yorumladersler sınavlar performanslar tekrarlar ezberler derken ygs ve lysye çalışmayı bile yaza erteliyorum zaten 9 saat dersten sonra pert oluyoruz
00 YorumlaKitap okumaya bayılırım. Okuduğum kitapların sayısını bilmiyorum çünkü çok fazla kitap okuyorum hepsi de benim için çok değerli^^
00 Yorumla
+1 yılvalla roman olarak 30 tane ama tabi başka okuduklarımda oldu.kitaplarımla mutluyum hep tek dostum onlardı iyiki varlar çok seviyorum hepsini :D mutluyum kitaplık yapmaya çalışıyorum :D
00 Yorumla1 tane okudum o da stephen king in medyum romanıydı. cinnet filminin kitabı hiç unutmam bütün roman aklımda
00 Yorumla
+1 yılŞu kadarını söylüyorum, bir günde okuduğum sayfa sayısı maks 800.
Bir kere okuduğum kitabı 2., 3., 6. defa okuduğum çok oldu.
Saymadım.00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı. şu an karşımdaki rafta 65 tane kitap var.Ve bu şekilde beş raf var.Bunlara ek kolilenmiş kitaplar...
E diyorum kitap kurduyum saymadım.00 Yorumla
+1 yılValla adam akilli bitirdigim bir kitap okumadim ama karbe alirken okudugu kitap sayilarini toplarsak 20 tane felan :D
00 Yorumla20-30 işaretledim ama daha fazla da olabilir. Okuduğum kitapları saymıyorum, kitaplığımda epey kitap var tabi...
00 YorumlaKitap kurduyum saymadim. Sadece evimde 350-400 kitap vardir. Kutuphaneden yillar boyunca alip okudugum kitaplari sayamam bile :)
00 YorumlaKitap kurduyum her okuduğumu bir günlük gibi bir defterim var güzel sözleri yazıları yazarım...
En son 3000'de kaldım..02 Yorumlahızlı okuma kursu aldım ve algımı çok arttırdım
20 roman okumuşumdur. o da üniversite sınavına hazırlandığım için sadece yolda ve tenefüste okuyorum. yalnız 3 ayda 1 martı jonathan livingston'u okurum baş ucu kitabımdır kendimi onunla eşleştiririm00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn çok cevap kitap kurduyum saymadım şıkkına verilmiş sanırım ks de takılıp soru okuyanlar okuduğu her soruyu 1 kitap sanıyor ahahahaa
30 YorumlaKuran'ı ezbere biliyorum başka kitap okumasamda yeter Allah'a hamd olsun 16 yaşında hafız olmuştum şimdi 24 yaşındayım hala unutmadım.
00 Yorumlacok okuyanmı bılır cok gezenmı gıbı bırsey bu ben cok az kıtap okumusumdur ama cok gezmısımdır gezmek daha ıyı okumaktan:)
00 Yorumla
+1 yıl11 yaşıma kadar ayda 2 kitap
5x12x2=120 kitap
11-23 arası
12x12x4 yaklaşık 580
24 günümüze
100 kitap
toplamda 800 kitap.00 Yorumla
+1 yılKızların bu senaryoları nerden çıkardığı anlaşıldı :D
Tespitin anasını ağlattım beyler dağılın :D10 Yorumlaçok abartılı okumadım ama kitaplıgımda boş degil yine 50-60 tane kitabım var ve bir okadarda yürütüldü :)
00 YorumlaBenim hayatım kitap üzerine kuruludur diyebilirim.En fazla 1 haftada bir değiştiririm kitabımı.Çok fazla okurum saymadım hiç :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKitap önerisi istenir bir çok kişiden ses çıkmaz soru 2 3 cevap ile kayar gider ya da aynı kişiler cevaplar. Kitap sorarsın durum yine aynı fakat nasıl oluyorsa sitede elini sallasan kitap kurduna çarpacakmış. Tuhaf :)
10 Yorumla
+1 yıl100, lerce frp kitabı okudum. zaten en az 30 tane dragonlance serisi okumuşumdur. 13 tane zaman çarkı serisi. 7 tane ölüm kapısı serisi... genel toplamda da 500 leri bulur heralde ya...
00 YorumlaKitap okumaktan zaman kalmadı saymaya :)
32 Yorumla
Soran+1 yılIyimiş:-)
- Kültür & Sanat konusunda 634 cevap paylaştı.
+1 yılValla Roman ve hikaye türü elime ne geçtiyse okuğumdan saymadım hiç... :)
00 Yorumla Lise dönemlerinde çok okudum bildiğim 80civarı net var
00 YorumlaMacera aksiyon kitapları tercihimdir :) ama kac tane okudum bilemem
00 Yorumla
+1 yılKitap kurdu değilim ama okurum ne kadar okuduğumu saymadım..
00 Yorumla- Devamını Gör (313)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar