Sizin her gece yatmadan önce kitap okuma alışkanlığınız var mı?

Belki yorumlarımdan görmüşsündür. Sen ve birkaç arkadaşın kültür ve sanat etiketi altında okuduğum sorular karşısında beni bir şeyler tetikledi. Okumak, biraz uzak olduğum şeylerden biriydi bir süredir. Şimdilerde uyumadan önce olmasada bir süre önce gün içinde okuyorum.
Ne güzel.
artık pek kitap okumuyorum eskisi kadar.. geneli roman vs olduğu için.. ve pratikte bana çok bir şey kazandırmadığı için vakit kaybı gibi geliyor.. pozitif bilimler, psikoloji, tarih , veya islami ilimler gibi pratikte de işe yarayacak olan bilgileriyse, rahatlıkla internete bulup değişik kaynaklardan bol bol okuyabiliyorum.. kitap olarak elime almak şart değil yani.. bilgiye / yazıya ulaşmak artık parmaklarımızın ucunda..
Hayır, gece yatmadan önce kitap okumam. Çünkü gece yatmadan önce kitap okuyan insanlar sürekli kitap okurken uykusunun gelmelerinden şikayetçiler.
Bunun sebebi vücudun, uyku öncesi okunan kitabı, uyku rutinine alıyor ve kitap okumaya başlayınca oldu o zamaaan artık benim uyku vaktim diyerekten uyku hormonları salgılıyor.
Cevap
13Cevap
Her gece okuyamıyorum bu aralar. Ama mutlaka yanımda oluyor kitabım. Tezimi yazmalıyım çünkü :)
Gece kitap okumak uykumu getiriyor ve ne okuduğumu anlamıyoeum hiç
Boş zamanım olursa gündüz okurum. Olmazsa geceleri okurum. Zaten hemen ardından uyurum.
Çocukluğumdan beri bu benim için bir alışkanlıktı zaten. Sadece yatmadan önce değil, fırsatını bulduğum her an 💜
Her gece zamanım olmuyor ama haftada 2-3 defa gece mutlaka okurum.
Bu aralar derslerimden vakit bulamıyorum. Ondan önce evet hep okurdum.
Var ve uyuya kalmazsam istisnasız her gece yatmadan kitap okurum.
gündüz okurum
ama bazı kitaplar zorlayınca bunalıyorum
Evet alıştıktan sonra okumayınca rahatsız ediyor bu sefer
Benim icin rituel oldu 11-12 gibi baslayip uykum gelene kadar devam ediyorum 2,3 gunde bir bitiyor kitap okumayinca rahatsiz hissediyorum yatakta donup duruyorun falan guzel bir aliskanlik
Okurum ben. Hatta uyurum uyanınca gece yarsında o zamanda okurum.
Bir gün arayla' göz mercekleri 40 dan sonra yorgunluğa dayanamıyor''
Ben genelde sabahları tercih ediyorum gece uykum geliyor hemen
hayır her gece okumak gibi bir ritüelim yok..
Her gece olmasa da çoğu gece okurum.
Her gün okumaya gayret gösteriyorum hocam
Aslında başlasam iyi olacak.🤔
Gündemi takip ediyorum kitaplar raflarda bekliyor
Hayır reis hiç okumam ben kitap falan uğraşamam..
Okumam sevmiyorum.
Okuyorum
Her gün değil
Genellikle
Maalesef..
Evet bazen iyi olur
Okumam
Bazen okurum
Okurum
Okumam
okumam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?