Ben genellikle direk yatarım, gündüzleri okuyorum📚 sizler yatmadan önce okuyor musunuz? 👀

Ben genellikle direk yatarım, gündüzleri okuyorum📚 sizler yatmadan önce okuyor musunuz? 👀

Eskiden ders çalıştıktan sonra kitap okurdum, şimdi ise bıraktım.
Yine bir alışkanlık yapmam gerekiyor. Liste çıkartıp gece kitapları da almam lazım, çok iş var.
Gece kitap okumak beyni geliştirir, hafızayı güçlendirir. Sabah uyandığımız da bilgiler hep beynimizin içinde olur.
🌺🤗
Yatağımın başucunda birkaç tane özel tarih kitabı bulunuyor. Bunlardan birisi olan Yıldırım Bayezid biyografi kitabından Emir Timur'un Bayezid'e gönderdiği ilk mektubu uyumadan önce mutlaka okurum.
"Rum diyarında melik olan Yıldırım Bayezid! Bil ki, biz kudret ve iktidarımızla insanlık aleminin en büyük kısmını tebaamız haline getirdik. Bu görülmemiş işi tek başımıza yaptık, senin gibi babadan ülke tevarüs etmiş değiliz..."
-Yıldırım Bayezid biyografisinden alınmış, Emir Timur'un gönderdiği ilk mektup.
Masa lambası eşliğinde kitap okuyanlara hep özenirim. Fakat bende o alışkanlık yok gündüz okumayı daha çok tercih ediyorum. Hatta bunun için birkaç unsur daha var önce kitap okumak için zemin hazırlar sonra adapte olurum.🙃🌸
Teşekkürler bibot 😎
Şiir okurum bazen🧡
Cevap
20Cevap
Yatmadan önce değilde 21:00 ile 23:00 arası kitap okuyorum.
En son Cara Hunter'in Adam Fawley'in "Daısy Mason Nerede" kitabını okudum ve şu an John C. Parkin'in "S*ktir Et" kitabını okuyorum..
okumam
Eğer sabaha karşı uyuyacaksam, okumam. Çünkü gün içinde kesinlikle okumuşumdur. Fakat normal 11-12 gibi uyumak istersem, bir saat önceden okumaya başlarım.
Her zaman okurum + olarak da bir şiir mutlaka eklemiş olurum.)
Eskiden yemez içmez okurdum. 1 yıldır falan bıraktım. Sayısız kitabım var okunmayı bekleyen yüzlercesi. Artık her şeyden bıktığım gibi onlardan da bıktım sanırım 😪
Yatmadan önce az da olsa kitap okuyup ruhuma, kalbime ve zihnime sağlıklı bir uyku için gıda veriyorum.
Uyku ve kitap birleşimi olursa her kitabı elinize aldığınızda uykunuz gelir. Bu çok da uzun vadede ise yarayan bir metod değildir.
Gündüz okumanin zevki ayri gece okumanin ayri, tabii ki okurum
Gün içinde okurum.. daha cazip geliyor daha iyi anlıyorum
Genelde sabah uyanır uyanmaz okuyorum hiçbir şeye bakmadan
Uyku moduna geçtiğim için 3. Sayfadan sonra gözler gidiyor, gün içinde okuyorum daha çok
Lise yıllarımda okuyup uydurdum. Şimdilerde gündüzleri okuyorum sadece..
Evet uyumadan önce minimum yarım saat kitap okurum.
Şimdi okumayı düşünüyorum aşk ve gurur 230 sayfadayım
Okurum 😄 yanı başımda kitaplığım var 😅
Bir ara çok okurdum artık okumuyorum
Ara vermiştim.
Bir türlü başlayamadım
Yatmadan önce genelde burada ya da oyunda oluyorum
Genelde eveet
Hayır bu aralar kitap okumuyorum.
Çok nadiren gündüz okurum daha cok
Bilim hakkında olanları sadece
3. Cümleden sonra uykum geliyor
vallahi hic kitap okuma alıskanlıgım yok