Kitap okuyan insanlar ikiye ayrılır. Okur ama o cümlelere , kelimelere olayın örgüsüne dikkat etmez sadece okumak için okur.2'inci grup ise okuduğunu anlayarak sadece okumak için okumak değil, o cümlelerde ki yargıları düşünerek , anlayarak anlamadıysa tekrar okuyarak yani dikkatli okuyucu diye tabir edebiliriz bu grubu.. Ben 2'inci bahsettiğim gruba dahilim.)
Gosteris icin okuyanlar, okumayi yasam bicimi haline getirenler, okumadan duramayanlar, okumus olmak icin okuyanlar. okumayi yasam bicimi haline getirenlerdenim. kitapsiz bir hayat dusunemiyorum
Ben kitap okuyan ya da okuyor gibi görünüyor diyerek ayırmayı doğru bulmuyorum insan sonuçta karşısındakini yaptığı işlere göre yargılamaya kalkarsa bu sadece ön yargılı olmaktan ibaret olur. Bu yüzden de okuyan kendi faydasına okur, okumayanında kendi tercihidir.
Kapağı için kitap alıp okumaya çalışanlar, kahve ile fotoğraf paylaşmak için alanlar ve o muhteşem hazza ortak olmak için satın alanlar olarak 3’e ayrılır :)
ben kitabi neden okurum: -bilgi sahibi olmak için - yaratıcı şeyler öğrenmek için - huzur dolmak için -kafami boşaltmak için ama diğerleri gösteriş için okurlar