Arkadaslar sevdiğiniz erkeğin ailesinin kültür yasayış yaşam tarzları sizden ve ailenizden çok farklı olsa herseyi göze alarak onunla nişanlanırmıydınz? not ; sevgilinzle her yönden uyusuosunuz
Cevabın nedir?
+1 yılEvlilikte sadece siz evlenmiyorsunuz.
Aslında sizinle beraber aileler de evleniyorlar.
Ailelerin zıt olması durumu ciddi sıkıntılar doğuracaktır.
Ancak siz gerçekten birbirinizi çok seviyor ve onlar arasında bir köprü kurabilecek kapasiteye sahipseniz. Üstesinden gelemeyeceğiniz bir şey yok.
Hatırlatmakta fayda görüyorum hiç kolay olmayacak.
Sevginizi yıpratmaya yönelik çok fazla şey yaşanacaktır. Bunların üstesinden gelemezseniz bırakın köprü olmayı siz bile birbirinizden soğuyabilirsiniz.
Aileler arasında kültür farkları varsa sizin aranızda da minimize edilmiş olsa da farklılıklar vardır. Yine de farklılıklarınıza saygı duymayı başarabilirseniz hiçbir engel yoktur ki aşılamasın.116 Yorumla
Soran+1 yıldediğinz gibi ben ailesi ile ilgili ufak bir yanstma yaptıgımda bile araya aşılması çok zor sogukluklar girmeye baslayacak..benm ailemnde içlerine sinmedi ailesi amaçocuk pırlanta gbi..bunlar roman kültüründeki insanlar yasadkları yer kötü.. o yüzden bana baya bir görev düşücekgaliba
- +1 yıl
Keşke sadece sana görev düşecek olsa. Emin ol eşin olacak o arkadaşa da çok ciddi rol düşüyor. Sen sizin tarafı o da kendi ailesini ortada buluşturmayı bilemeli. İşiniz zor kolay gelsin şimdiden.
Soran+1 yılah bide kabullense...onun ailesi hakkında ufak bir olumsuz bişey dahi söleyemiorum söletmio..tesekkkrler fikirleriniz için
- +1 yıl
Yarın evlendiğinizde bu daha da büyük bir sorun haline gelecektir. Sen de kendi ailen hakkında eleştiri kabul edebiliyor musun? İstersen ona söylemek istediklerini onun sana söylediğini düşün ne hissedersin?
Soran+1 yılailem hakkındaki eleştirileri kabul ediorum çünkü hiç kimsein bakıs açısı aynı olacak die bir şart yok..o bana öyle bişey sölese anlaysla karsılar kendi fikirlerimi sölerim..
- +1 yıl
O zaman sadece o eleştiri kabul etmiyorsa sorun var demektir. Bugün iletişim kuramıyorsan evlenince bu daha zor olur. O yüzden bazı şeyleri birlikte gözden geçirmenizde fayda görüyorum.
Soran+1 yılhaklısınız elestiri konusunu açmam lazım ona...en basiti bugün sabah seninle çok mutluyum ama ailenle senin kadar mutlu degilim dediğimde aksama kadar benmle iletişim kurmadı
- +1 yıl
Asla aranızın bozulmasını istemem ama ciddi bir sorun var. Belki de ailesini hor gördüğünü düşünüyor olabilir. Belki de cümlelerini seçerken daha dikkatli davranmalısın. Eğer bu konuda özenli davranmazsan ona anlatmak istediğini asla anlatamazsın.
Soran+1 yılaçıkcas roman oldukları için toplum tarafndan hor görülen insanlar bunu kendi de söüodu o yüzden ufak bir elestiyi bile haz edemio..toplum bizi yanlıs tanıdı kimse yüreklerimize bakmadı sende bu insanlar gibi olmaz bize gibi ifadelerle kendisini anlatmaya çalısıo..o yüzden hassas davranarak sineye çekmekzorunda kalıorum bazı seyleri...
- +1 yıl
Bu tarz şeyler düşündüğünü çok iyi bildiğim için kelimelerinde seçici olmanı istedim. Öncelikle onu çok iyi tanıdğını asla ailesini de onu hor görmediğini belirtelisin. Daha sonra birlikteliğinizin sorun olmaması adına aileler arasında köprü rolü oluşturmanız gerektiğini dillendirip, varsa ailemi eleştireceğin bir şeyler buna hazır olduğunu, ona ve ailesine karşı daha iyi davranmaları için elinden geleni yapacağını söylemelisin. Son olarak ondan da ailelerinizin bir arada sorunsuz bir şekilde birlikte olabilmesi için onun da çabalaması gerektiğini, ailesinin sıkıntı olacağını düşündüğün noktalar da daha hassas davranması için ondan destek istemelisin. Bu adımları sırasıyla takip edersen başarılır olabilirsin. Ancak kelimelerini çok iyi seçmelisin.
- +1 yıl
dediklerinin doğruluğuna inanıyonmu cidden bende pdr mezunuyum ama insanlar değişkendir sevgi herşeyi çözmez ağzımızda lafı tutamadığımız için pişman olcağımız şeyler söyleriz o gün pişman olmayı unuturuz falan filan vesaire kardeş geç bu ayakları davul bile dengi dengine bazen çoğu dengeyi para kuruyo çocuk alacak kızı götrcek uzağa kızı ve finish çizgisi
Soran+1 yılfikirlerinize incelkle degerlendirecegim..bana gercekten şimddiden çok yardımcı oldunuz söyledkleinizi ayrı bir yere kaydettimumarım beni anlamaya çalısıp bir yabancı gibi muamele etmez..tekrardan çok teskkr ederim
- +1 yıl
Eğer azıcık okuduğun bölümün hakkını verebiliyor olsaydın. En başından beri yazdıklarımı okuduğunda benim asıl düşüncemin ne olduğunu anlardın. Ortada çok ciddi bir problemin olduğu aşikâr ancak şöyle bir gerçek de var ki. Her insan bir şansı hakeder. Sen şayet PDR okumuş birisi olarak bunun farkında değilsen boşuna okumuşsun. Açıkcası Roman olduğu için bu şekilde ön yargıyla yaklaşmanı anlıyorum ancak yine de kendi hayatıyla ilgili tasarrufu yapacak olan ne benim ne de sensin. O bir tercih yapmış doğru olduğuna inanıyor ve biz istesek de istemesek de peşinden gidecek. Kaldı ki insanların ilişkileri hakkında onları tanımadan ahkâm kesmek de doğru değildir. Sahip olduğun endişelerin hepsini ben de taşıyorum. Senin gibi damdan düşercesine değilde farklı bir şekilde değinmeye de çalıştım. Ve şunu da biliyorum ki ne söylersen söyle kendisi doğru olmadığını görmedikçe vazgeçmez. Bilemeyiz belki de çocuk çoğumuzdan daha delikanlı o yüzden peşin hükümlülük bana yakışmaz.
- +1 yıl
belli kardeş fazla laf kalabalığından psikoloji okumuşun böyle düzgün cümle kurup noktadan sonra byük harfle başlayınca büyük sözler etmiş olmuyosun kız zaten kararını vermiş sanane banane bununla başa çıkack olan o ne ben ne de sen okuduğum bölümün hakkını verip vermediğimi ne tartıyosun nerden biliyosun uzuuuuuuun uzun yazmışsın interaktif danışma seanslarının pek işe yaramadığının araştırmaları da var git bir araştır gerçek hayat böyle ütopik değil insanlar çark eder bir bakarsın bahar çıkar bir bakarsın ayaz belli olmaz bu işler sen git ne eğitimi aldıysan onunla uğraşmaya çalış o değil de kendi dediklerine kendin inanıyosan sıkıntı yok
- +1 yıl
Esseesse hala benim derdimin ne olduğunu anlayamadın değil mi? Benim burada kimseye seans uyguladığım falan yok. Sadece kendi fikirlerimi beyan ediyorum. İnanmadığım sözleri bir başkasına sarf etmem. O kadar konuşmuşsun yine dönmüş dolaşmış benim söylediğime gelmişsin. Hiç kimse iki üç cümleden oluşan bir soruya derinlemesine bir analiz yapıp bu kesin doğrudur bunları uygula %100 sorunun çözülür diyemez. Benim amacım da burada kimseye danışmanlık yapmak değil. Sitedeki her üye gibi fikirlerimi belirtiyorum. Pdr okuduğunu bu alanda uzman olduğunu iddia edip de iki kelime yararlı bir şey yazdığını göremedim. Yazdığın yorumun kalitesi ortada "aşkınız büyük cebiniz sağlamsa bence sıkıntı çıkmaz ama kaynanalara dikkat eziverirler hiç acımazlarrrr" bunun üzerine söylenecek söz bulamıyorum. Ben zaten uzmanlık alanım olan konuda gereken çalışmalarımı yapıyorum. Şu sitede de kiminle ne konuşacağımı senden öğrenecek değilim. Hayatında başarılır dilerim. Ben yatıyorum sen danışmanlık oynamaya dvm
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılAile ile evlenmeyeceksin sonuçta. Eğer aileye yakın oturulacaksa biraz sorun olabilir fakat burada taraflara da büyük iş düşüyor. Erkek arkadaşın aşırı ailesini kollarsa bu ilerde sıkıntı yaratır, ama erkek arkadaşın sadece seninle ilgileneceğim evlendikten sonra ailem 2. planda kalır derse sorun yaşanmaz diye düşünüyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılaileye 2 saatlik uzaklkta oturcaz oturdugu çevredeki insanlar roman kültüründeki insanlar bilmem anlatabildimmi
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi erkek arkadaşına bağlı. Evlendiğinde ailesini çok korumacı davranırsa ilerde ufak tefek sorunlar çıkabilir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılben de seninle aynı durumdayım sanırım.
sevgili olmayı bile düşünmeyerek başladığım ilişkim çok ciddiye bindi şu aralar. sürekli birlikteyiz mesela, birbirimizin evinden çıkmıyoruz, ev işlerini bile birlikte yapıyoruz ve bu konuda çok da uyumluyuz. hatta birlikte yaşasak daha iyi olur diye de düşünmeye başladık. geçen gün evlilik lafı geçti bu yüzden ve "ben seninle evlenmem ailelerimiz çok farklı" dedim. o da "önemli olan bizim aynı olmamız" dedi. ama aile çok önemli, ve eğer biriyle yeni bir aile kuracaksam o kişinin ailesinin benim ailem tarafından onaylanması da önemli.03 Yorumla
Soran+1 yılgercekten dogru düşünüosun bizimde nasl oldu hemen ciddiye bindiyüzük takıldı..işte o halka girince hersey basa dank edio..ben hep şöle düşündüm ailler önemli ama nsanınkarsısına kaç kae aynı fikirde uyyusup sevdiği insan çıkar ki? bu düşünce ile yüzük taktım ama şimdi daha fazla düşünüorum gercekten ailelerin kütür farkı çok büyük boyutta yasam ve davranıs konusmaları bile insanı etkilio
Cevap sahibi+1 yılailesine o kadar düşkün olmasa yine bir yere kadar ama her haftasonu 3+3 saat yol gidip ailesiyle birlikte olan bir insan. sadece şehirlerimiz değil, hayat tarzımız farklı, siyasi görüşümüz farklı, dinimiz farklı. ve eminim ki ailesi beni istemeyecektir. çok mu ileri gidiyorum bunu söyleyerek bilmiyorum ama bir gün çocuğum olursa öyle bir ailenin içinde büyümesini de istemem.
Soran+1 yılaynı düşüncedeyz canım bende çocugumu öyle bir mahallede büyütmek istemem ama ben elmden geldiği kadar uzakta otrmak isterim bayramdan bayrama gidilse bile kafi annesi babsı evime gelsin sorun deigl ama o toplum gercekten çok bozuk
farklı olunması sorun değil uyumlu olup olmamaları önemli
farklılıklara saygı ve hoşgörü varsa sorun olmaz olursa da çabuk aşılır
ayrıca aileyle evlenmiyorsun diye bir şey yok
biriyle evlenince tüm ailesiyle bir bağ oluyor istesende istemesende
sevmesende görüşmek zorundasın tahammül etmek saygı göstermek gerek
evlendiğin kişinin ailesini dışlamak diye bir şey olamaz
nasıl ki siz ailenizi atamazsanız kolay kolay karşı taraftanda ailensinden vazgeçmesini beklemek yanlış01 Yorumla
Soran+1 yılbiliorum yasayış ve kültürler farklı olsada içlerine girsem bile ne ben onlara uyum saglayabilirim nede onlar bana.. çünkü roman kültüründeki insanlar.sagı göstermekten baska çaremyok
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
16Cevap
Ailesiyle evlenmiyceksin diyenlere çok itibar etme evlenirsin 1 2 sene sorun olmaz ileride illaki yüz yüze bakcağın insan onlar ne sen evleneceğin insana aileni istemiyorum diyebilrsin nede o sana diyebilir böyle bişeye ikinizinde hakkı yok ona göre düşün taşın aileler herzaman önemlidir
07 Yorumla
Soran+1 yılailesi çok iyi ama roman kültüründeki insanlar...giyimkıyafetleri bile degişik kadınları kendilerine hiç bakmaz yasadıkları yer iyi degil..sözlümle 2 saatlk yol mesafesi uzaklıgında yasıcam yinede gidip gelmeler olacak o insanlarla yapabilirmiyim bilmiorum
Soran+1 yılama çocukla çok iyi anlasıoruz uyusuoruz fikirlerimiz aynı..ailesi ve sülalesi bana çok yabancı insanlar...ben gitmem yapmam demem ama kendimi çok zorlamam lazım
- +1 yıl
bak sana şöyle söliyim ben senede 300 çift evlendiriyorum işim gereği 300 düğün görüyorum senede şimdiye kadar gördüğüm düğünleri sayamam başlamadan aileler yüzünden biten düğünler gördüm sen çocukla anlaşıyosun iyi güzel hadi diyelim ailesiyle anlaştın peki tamam peki senin ailenle onun ailesi nasıl anlaşacak basit gelmesin bu işler size yarın öbür cidden çok üzülürsün
Soran+1 yılarlarında hiç bir husumetyok ailelerin.. ayrıca biz İstanbul'da onun ailesi edirnede oturuolar..ailelerin görüşmeimkanı bile olmayacakk
Soran+1 yılaminn.çok saolun
evlilkte aileler elbette önemli..."ben evlenirim kapımı kapatırım" düşüncesi cehaletin düşüncesidir.önce ailenin sözlerine kulak ver...evlendiğin insanın anlayışı yaşayışı ve aileside evlilkte önemli rol oynar
07 Yorumla
Soran+1 yılevlenecegim insanın kendisi yasayısı kişiliği benm tarzımda bir insan ama ailesi sefil mahallede yasıo roman kültürü insanları...kendilerine hiç bakmazlar uzakta yasıcam ama o insanlarla yapabilirmiyim yinede
- +1 yıl
bakın hanımefendi: ne müstakbel eşinizin nede bir başkasını yaşamını irdelemek ya da hakir görmek ya da yadırgamak kimsenin haddi değildir.siz müstakbel eşinizle anlaşıyorolablirisniz ama unutmayınki siz sadece o insanla değil aynı zamanda ailesi ilede evlenmiş oluyorsunuz...bizim gelenek göreneklerimiz aile büyüklerine, eşe , eş çevresine önem verir.siz nekadar ayrı yaşayacağım desenizde fiiliyatta bu çok mümkün olamaamktadir, en kötü ihtimalle şunu düşününki müstakbel kayınvalideniz oğlunun evine oğlunu görmeye gelecek dimi)) kısacası ailenizle istişare yapılaak bir karar vermenizi öneririm.
Soran+1 yılmüstakbel kaynvalidem evime gelsin ama ailesinin yasadıgı çevre bana daha ağır basıo bilmem bende anlatabildimmi.. ailem le onların yasadıgı cevreye gittiğimzde herkez olumsuz baktı ben bile... ama ben bu mahallede yasamıcam ki bu insanlarla iç içe olmucam ki anlastıgım insanla ayrı bir yerde ev kurucamm
- +1 yıl
evliliklerde kadın ve erkeğin aldandığı pek çok konu vardır bunlardan ilki eşleri kendi anne babası gibi olmasını istemektir.kadın isterki eşinin babası gibi bir adam olmasını ister,, erkekde eşinin annesi gibi bir kadın olmasını ister ve kıyaslama başlar..ve aldanılan diğer bir konu ise ailelerden uzakta kalma sevdasıdır, evlilik bazen çiftlerden biri için özgürlüğe bir kaşçış olur bazende fevri yaklaşımların karşı koyması olur...siz nekadr uzakta olursanız olun eninde sonunda bir aray geleceksiniz...düşününki kayınvalideniz hastalandı bu durumda gelin olrak siz :ben uzaktayım gelmem" deme şütsünüz var mı sanıyorusunuz_? gibi örnekler çoğaltılar bilri.
Soran+1 yılbiz eşim olacak kişi ile diyanette din görevlisiyiz... hasta olsa dahi giderim yardım ederim ama bir ömüriçlernde birebir yasayamam kimsye bu ahlak dısı davranıs lütfen bunu yapmayın diyede herhangibir şey için uyarda bulunamam..ben aileme çok baglı biri degilim ama karsı tarafın ailesinide konusma uslbuna üstü basına çeki düzen vermesini isterim madem onlarda ailem olacak onlara bu kadarını da göstermek evliliğe olumsuz yansımaz inş..
Soran+1 yıltabi
+1 yılÖyle bir durumla karşı karşıyayım ailesi özellikle annesi bizim oralılardan nefret ediyo. Maddi durumum imkanım olsa hemen ne olursa olsun evlenicem. Ama malesef para işte para her kapıyı açıyoda yok işte.
09 Yorumla
Soran+1 yılevlenecegin kızda ikilimde kalıodr her ne kadarseni istesede içten içe dşünceler içindedir emin ol..sen nerelsin
- +1 yıl
Aynen öyle çok dertliyiz o yüzden ne yapıcam hiç bilmiyorum okulum var 4 sene sürücek o 21 yaşında ama çok seviyoruz birbirimizi o beklicekmi diye ben içimi yiyip bitiriyorum oda bizim gelecegimiz olucakmı diye çok üzülücez diye ödü patlıyo. Gebericem sıkıntıdan. Batmanlıyım oda Trabzon'lu. Al sana dizilik hikaye anasını satim.
Soran+1 yılamaaannn benmde trabzon akcaabatlı biri ile hkayem oldu 8 ay görüştük çok sevioduk anlasıoduk ailesi beni istemediler İstanbul kızıyım die bizi aglayarak ayrdılar..ogllarını baska biri ile evlendirdiler..dün sözm oldu bu çocuda seviorumama sor unuttun mu die unutamadımm
- +1 yıl
İçim karardı iyice vallahi sağol :D Ama benim ailemden yana bir sıkıntım yok sorun onun ailesi tanısalar severler falanda zaman sıkıntı 4 sene az değil dile kolay.. Hayat çok zor ya herşey para olmuş paran yoksa sevemiyosun bile.
Soran+1 yılbede zaten trabzonlular için konusuorum..o taraf hep bir sıkıntımerak etme benide tanımadan elleri ile ittiler.. oğlu polis memuru oldugu halde benmmeslegm olmadıgı için çalısmadıgımiçin hakir gördüler beni yetmez bir kişinin massı dediler.. üzülme sen Allah kerim hersey kızda bitio seviosa vazgezmez senden
- +1 yıl
Gerçekten seviyo ben ondan vazgeçmicem herşeyide göze alırım hayat bu ne olucagı hiç belli olmaz. Allah Büyük ne kadar dua ediyorum bunun için bir emrine bakar :) İçimi rahatlattın çok sağol soruyu sen sordunda bana cevap verdin sağol :)
Soran+1 yılaynen sakın vazgeçmeyn..karsıtaraf benden vazgeçti üstelk beni bekletti ailemi kabul ettrcem vazgeçmicem senden dedi.. benm canım çok yandı bırakıp giden o oldu.. ahh almak çok büyük yanlıs yapmayın sakın
- +1 yıl
Çok üzüldüm inan durumuna yakın bir durumum var seni çok daha iyi anlıyorum. Ben kendime güveniyorum oda korkuyo ama vazgeçmicegine inanıyorum inşallah hayırlısı neyse o olur.
Soran+1 yılinş..mutluluklar simdiden
Ben evleneceğim insanla yaşıcam, ayrı ev ayrı hayat, bu bir problem etmez. Banane ailesinden, yılda 1-2 defa görüşürüz onlarada katlanırım anlaşmaya çalışırım :)
02 Yorumla
Soran+1 yılha şöle dimi yaa.)
+1 yılAilesinin koynuna girmeyeceksin ya boşver ailesinden uzak durursun özel günlerde veya çok sık aralıklarla olmayacak şekilde bir araya gelirsin
010 Yorumla
Soran+1 yılartık bende öyle düşünüorum...söz yapıldı çünkü
- +1 yıl
Söz olması bir şey ifade etmiyor tabi ki örf adetler iniz gereği nedir bilemem ama eğer ileriide seni üzecek olaylar yaşanacağına inanıyorsanız başında bırakın bence bu sizin için n daha hayirlinolacaktir.Çünkü bazen o seni karşısına alacak ailesi için bazen de ailesini karşısına alacaka senin için ama sonuçta eş adayı olacak kişi ailesiyle iyi olacak her halükarda ama sen kötü olacaksın o her ne kadar ailesini karşına alsada ailesi onu silemez ama seni silerler fakat şu da var belki göründükleri gibi değildir bence çok iyi düşün yıllar sonra seni ve ailenin in yüzünu yere dusurecegin bir adımdır bu.Bu durumda en çok üzülecek bir kişi vardır o da babandir
Soran+1 yılailem iyi düşün bunlar roman kültüründeki insanlarbizlerden çok farklı basını yakarsın dedi.. açık konusmak gekrse ogulları onlardan çok farklı imam.. fikirlerimiz uyusuo..evlendkten sonra sırf evliliğimz yıkılmasın die ailesii le ilgili şeyleri sineye çekmemlazım üzgün olsamda belli edememonların hayatlarına ayak uyduramam çünkü kendimi her yönden gelstrmiş bir insanm.. o yüzden iş bende bitio Allahtan sadece bana güç vermesini istiorum
- +1 yıl
Ya bak roman dediğin çingene değil mi eğer öyleyse yalan olmasın ama onlarla ilgili bir hadis-i şerif okudum bence onu da bir arastir
Soran+1 yılne gibi bir hadis banada yazarmısınız
- +1 yıl
Şimdi okudum bazı ayetler var fakat bu kişilerle ilgili olarak gezici olmaları ve ıslam dinine inanmadıkları takdirde evlenmeleri yasaktır diyor ama sen eşin olacak kişinin imam olduğunu yazmışsın bu yüzden sıkıntı olmuyor tabi ki yine de karar senin eğer sonu evlilik olursa Allah mesut bahtiyar etsin.
Soran+1 yılbu tüm musluman olmayanlar için gecerli..bu insanlar müslüman
- +1 yıl
Tamam he öyle dinimizde erkek neden o zamab müslüman olmayan birbayanla evlenebiliyor
Soran+1 yılçünkü erkek bir byana nazaran daha baskındr...
- +1 yıl
Öyle bir cevap yok arkadaşım internet var elinin altında yaz arastir ok ii geceler sana diyecek bir şey bulamıyorum eski çingeneler cunup yapılıp cunup doguruldugundan onlarla evlenilmesi yasaklanmış fakat verilen fetvalar ve yakın ayetler sebebiyle buna kolaylık saglanmis
Kültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı. İki kez düşünürdüm ama onun ailesi benim aileme saygısızlık yaparsa ayrılırdım sevsem bile fark etmez kimse aileme saygsızlık yapamaz
00 Yorumla
+1 yılAnnem hep der bir erkeği iyi tanımak istiyosan babasına bak diye, bilemedim işin zor
05 Yorumla
Soran+1 yılsorma ya..söz gecesi yakınlarım bile işin as dedi pırlanta gibi kızsn yazık etme kendine dediler...eski püskü gisilerle gelmişler resmen
- +1 yıl
Bence ayrıl bir garip geldi bana soyuna çeker sonuçta
Soran+1 yıl6 aydr görüşüorum en ufak bir bakımsızlık görsemçocktan arılırdım...hiç öyle biri degil alır giyinir kendisi
- +1 yıl
Üvey evlat mı acaba gülme olur mu olur valla şaşırtıcı bir durum
Soran+1 yılyok degildir :)
Ailesiyle evlenmiyosun ya evlencen kişiye resti çekiceksin anneler babanlar diye şimdiden başlıycaksın
04 Yorumla
Soran+1 yılo kadar yobaz degiliz
Soran+1 yılya bu öyle bişey degil yasam tarzları farklı bunların gerci uzakta yasayacagz yinede bilmiorumkorkuorum ya içlerine karısıcm çünkü
ailelere dikkat ederim hiç olmasa ilerde sorun çıkar ama her yönden uyuştuğum bir insanı da bırakmam saygılı oluruz birbirimizin ailelerine onlar da bizim anamız babamız oluyo sonuçta
00 Yorumlaiyide adamın ailesi ile mi evleneceksin ki ailesini sorun ediyorsun sen hayır ben bu mantığı anlamadım ki
09 Yorumla
Soran+1 yıldediğiniz gibi olmuo işte.. onlara kapı kapatamaz onların yasadıgı mahalleye gitmem diemezsin düğün olur ölümn olur bayramlar var..bunlar romaninsanları kültürlerimiz çok zıt
Soran+1 yılinseaallh dielim..ailem baana böl konussa gvenm artıcak ama yakınalrımdan bile kimse destek vermio herke iyi yere geln gitmemi istedi
Soran+1 yıltanıstılar ailem istemedi...insaları herseyden çok uzak benmde ailesinin yasadıgı cevre içime sinmedi ama çocuk çok baska ne yapaym bilemedim
Soran+1 yılkadınlarında sigara erkeklerinde içki var...agızlarında küfür kadınların üstlri bakımsız...
- +1 yıl
hmm anladım sorun olablilir ama çoçuk ailesine çekmediyse ailesi yuzunden ona yuklenmek haksızlık olur en olumsuzluklara rağmen savas derim sonuçta sen coçukla evleneceksin ailesi ile vakit geçirecegin zaman katlanacak sabredeceksin bu süre zarfında seviyorsan ailenide ikna etmelisin çoçugun ailesi nedeniyle ne sana nede çoçuga tepki göstermemeleri için anlatabildim
Soran+1 yılçok iyi anladım çocuk imam zaten ne sigarası var nede içkisi çok temz biri...ailembenm yüzüme vurmuo ama onlarda ailesi ileilgili olumszlukları içlerine attılar
Kültür ve yaşam tarzları faklı olabilir. Size müdahele varsa sorun. Aileleri ikna edeceksiniz bir sekilde. Sevmek göze almaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılonlar roman kültüründeki insanlar biz anadolu insanıyız..yaşam yerleri fazla iyi degil belki ailesinn mekanında yasasak yapamazdım ama iki saatlik uzaklıkta oturcaz..gidip gelmeler olacak acaba yapabilirmiiym o insanlarla..söz de takıldı..çok düşünüorum
+1 yılSevgiliniz arada kalcaktir surekli sorun yasanir bu durumda evlendiginizde aile baglari kesin kopar
05 Yorumla
Soran+1 yılben ailenin yasadıgı yere gitmem diyemem..onun ailesi ziyarete gitmesi en dogal hakkı..ama roman insanları konusmaları kaba giyimleri bakımsız be hazmedemiorum böle insalardan..ama saygı göstermekten baska çaremyok..sevgim ugruna fedakarlıkyapcm
- +1 yıl
Cok iyidir romanlar sevgileri sonsuzdur on yargiyla yaklasma birak kaba olsunlar onlarin yaninda onlar gibi ol gelinin krali ederler seni :) severim romanlari
Soran+1 yılsözlümü görsen adamın hası dersin...ama bizi ilk kez roman insanlarla tanıstık çok garipsedik...ayrıca ben kaba olamam yapı olarak çok hassas ve narinm :)
- +1 yıl
Roman erkegi hastir bilirim cok arkadasim var :) zamanla alisirsin onlarin mutluluklarinin altinda huzun coktur ama belli etmezler garipseme sevecegine eminim :) Allah bir yastikta kocatsin insallah
Soran+1 yılamin kardesim..hayrlı ise inş...
Ailesi ile evlenmeyeceksin o yüzden sorun olmaz ailelere uzak yerde yaşayın.
13 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle düşünüorum
Soran+1 yıldogru söledn kardesm
Evet ailede onemli ama seviyorsam değer ırgalamaz beni ailesi
02 Yorumla
Soran+1 yılbenm ailemn içine de sinmedi...ama sevgilim her yönden onlardan çok farklı
evlendikten sonra aileye uzak bir yerde yaşarsanız problem olmaz
00 Yorumlaben birazda kendi gönlümü dinler nişanlanırdım sonuçta insan kafa dengi birini kolay kolay bulamıyor
00 Yorumlaevliliği sen ve o yapıcak aileler değil iyi anlaşıyosanız bitmiştir kim siker aileyi.
00 YorumlaÇok seviyorsam, düşüncelerimiz uyuyorsa evet nişanlanırdım
00 Yorumlaaşkınız büyük cebiniz sağlamsa bence sıkıntı çıkmaz ama kaynanalara dikkat eziverirler hiç acımazlarrrr
01 Yorumla- +1 yıl
onlaynpsikolog kardeş senin derdinin çözümü bende değil benle uğraşma pek çok evlilik o saygı çerçevesi yok ben dili filan bunlarla yürümüyo yeni idealist mezunsan böyle şeyleri düşünebilirsin ama gerçek hayat böyle değil ben yorumumun arkasındayım senin 100bin kelimeyle açıkladığını 2 cümleyle anlattım ona mı üzüldün anlamadım ayrıca da alanımda uzmanım demedim öyle bir gayem de yok yararlı olup olmadığını ne biliyosun konuşuyosun öyle ben kendimle çelişmedim sen çelişiyosun farkında mısın noldu o seni anlıyorum beyfendisine hemen çirkefe bağlamışın
ailelerden uzakta olmak en iyisi
00 YorumlaEvlenme sen de o zaman..
Hasbinallah ya..00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 540 cevap paylaştı.
+1 yılSevgilimle anlaşabiliyorsak olur.
00 Yorumla Mutlu olamazsınız hep bir sorun çıkar.
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > evlenecegm erkein ailesi ile her yönden çok zıt ız? bu evlilik ne derece saglıklı olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler