Hiçbir mağlup komutanın yerinde olmak istemezdim tabi ki kim ister ki böyle bir şeyi zaten mağlup olan çoğu komutanın en büyük özelliği kibirli ve açgözlü olmasıydı kibir ve açgözlülük her ne kadar büyük işler yapan, imparatorluklar kuran, fetihten fetihe koşan, savaşlar ve galibiyetler kazanan komutanların sonunu maalesef ki getirmiştir
Örneğin Napolyon bir İtalyan vatandaşı olmasına rağmen Fransa'nın başına geçmiş, bugünkü Fransa'yı Fransa yapmış, sayısız galibiyetler almış, savaşlar ve antlaşmalar kazanmış gerçekten başarılı ve vatansever bir komutan ve aynı zamanda da bir devlet başkanıydı Napolyon bugün Atatürk ile birlikte dünyada iz bırakan devlet adamları listesinde üst sıralarda yer almaktadır her ne kadar karakter ve ahlaki olarak iğrenç bir adam olsa da askeri ve siyasi başarıları gözardı edilemez biri olmuştur hala günümüzde bile işte Napolyon'u yenilebilir yapan da kendisini "yenilemez" biri olarak görmesiydi en sonunda da kendi sonunu kendi hazırlamış oldu 😊
Ahameniş ımparatorluğu ile geçen bir savaş 100.000 pers askerine karsi bur avuç spartalinin direnişi, ölümsüzler diye adlandirilan en iyi iran savascilarina karsi 10 gün direnen bir birlik ve son spartali öldüğü zaman 10.000 ölümsüz diye adlandırılan pers askeri ölmüştü. Yanii 2500 yıl gecsede üzerinden dün gibi gerçek. 100.000 pers askerine 300 sparta askerinin verdiği destansi savaş.
Aslında papulas a da yazık. Abi keşke o donemi anlatan belgesel ve film olsa ya. Zaten okuyan millet değiliz. En azından sinema sayesinde insanlar belki bilgilenirdi. Turgut özakman dışında güzel bir senaryo çıkaran olmadi.
Biz harp okulunda günü gününe istiklal savasini işledik.. Çoğu zaman ağladık.. Keşke Sİadi Nursiye film yapan kopek istiklal harbini gerçeği ile işlese.
Kurtuluş dizisinde o tekalif-i milliye sahnesi insanı ağlatıyor. Askerin çarığı yok, matarası yok, süngüsü yok. Topyekûn can ve mal ile mücadele denilen şeyi yaptı atalarımız.
İyi de ben neden herkese benzeyim ki? Misal her konuda bir fenomen var. Sen şimdi cinsellik konusun da, teknolji konusunda, gündem konusunda sürekli paylaşım yapıyor musun? Alanlar farklı yâni. Ben tarih severim. İlgi alanım toplum, eğitim, kültür.
Mühim değil ya 😁😂 İlgi duyarlar elbet. Ben kendi kafamdakini soruyorum. Milletin ilgi duyacağı şeyleri değil 😏🙄😁 Öyle olsa gider bir pembe hesap açar her gün cinsellik sorarım 🤪😂😅
🙄😁😂😅🤪 Güzel yanı ne biliyor musun? Ben üniversite yıllarında çok fazla araştırma yapardım. Özellikle savaş tarihi ve teknolojisi üzerine. Bu sayede , bu sorular sayesinde tekrar eskiye dönüş yapacağım.
Rezil oldu. Zindana atıldı. Bir görüşe göre eğer bizans anlaşmaya uysaydı Anadolu feth edilemiyecek idi. Anlaşma bozulduğu için komutanlara feth emri verildi.
En İyi Cevaplar