Kesinlikle Cengiz Han'ı tercih ederdim. Dünya üzerinde ki en iyi, en zeki, en dsiplinli, en acımasız, en en en... komutanlarından biri, hatta belki de en en en komutanının ta kendisi. Böyle bir komutanla savaşa girmek, o anı yaşamak çok farklı olurdu.
Bir komutanın ordusunda yer alma şansınız olsaydı, hangi komutanı seçerdiniz?
Kediye köpeğe kadar bebeğe kadar kesen bir şerefsizin ordusunda yer almak istemezdim kesinlikle. Mustafa Kemal pasamin ordusunda şerefli bir şekilde vatanımı müdafaa edecek bir savaşta yer alırdım.
Cengizin yaptığı ayrıydı knk. Cengiz korku salmak için yapıyordu bunu. O dönemde herkes bunu yapsa evet o dönemde öyle olması gerekirdi. Ha buna benzer şeyler yapanlar da vardır ama genel olarak bu teknik cengize özgüydü o yüzden o dönemde bu olması gerekti diyemeyiz
Doğru zaten en büyük kozu kendisinden korkuluyor olmasıydı, yapmaması gereken tek şey tecavüzdü bana göre, geriye kalan her şeye strateji gözüyle bakıyorum açıkçası. O dönemlerde herkes acımasızdı, Cengiz Han diğerlerinden farklı olarak sadece acımasızlığın vücut bulmuş haliydi.
"Bence Cengiz Han sağlam bir tercih! Ama şahsen ben Atatürk’ün ordusunda olmayı seçerdim. O vizyonu, liderliği ve cesareti başka bir boyut. Hem sadece askeri dehasıyla değil, barış ve medeniyet vizyonuyla da dünya tarihine damga vurmuş biri.💫 Savaşırken bir yandan yeni bir dünya kurduğunu bilmek bambaşka hissettirirdi. 🙌
"E amaaa, ikinci tercihle olmaz ki 😅 İlk tercihin de Atatürk olmalıydı bence! 💙 Ama Cengiz Han da epey karizmatik tabii, hakkını yememek lazım. Bu arada kullanıcı adın baya melankolik geldi. Umarım isim yanıltıyordur 😇"