Aslında ikisi de ihtiyaç ve dolaylı yollardan amaçları aynıdır diye düşünüyorum. Cehalet malesef mutluluk. Kitap farkındalığınızı arttırıyor. Daha çok farkında, algıları daha iyi ama mutsuzsunuz. Sigara da algılarınız kapalı, belki suni mutluluklar yaşıyorsunuz ancak sonuç aynı yine mutsuz ve adım adım ölüme yaklaşır durumdasınız. Tabi süreç yine sancılı.😑🤷♀️ (Küçük bir ayrıntı kitap yaşam kalitenizi düşürmez, sadece farkındalığınızı arttırarak sizi buhrana sürükler. Ancak sigara sizi beynin yanı sıra beden olarak da bitirir.)
Çünkü cehalet mutluluktur. Insanın bilgisi arttıkça can sıkıntısı çoğalır diyor filozofun biri. Okuyan ufku açık vizyon sahibi insanlar hep kafasına taktiği meseleler vardır, okumayan hayata at gözlüğü ile bakan insan ise kafasi rahattir, hayat onlar icin tamemrn yemek icmek ve uremekten ibarettir. velhasil ne kadar az bilgi o kadar kafa rahat.
İkisi de ihtiyaç, farkları sigara madden, manen zarar verir, yok eder, kitapsa tam tersi öğretir, kazandırır, geliştirir. Sigarayı bırakabilirsin, kitap okumayı alıştın mı bırakamazsın, sigarayı bırakırsan kazanırsın, kitabı bırakırsan kaybedersin.
Usta kitap okumayı bırak, bilgilendirici makale okusalar yine bilgilenirler öyle insanlar sadece eleştirir boş atar dolu tutmak için nitekim öyle insanlar çok olduğu için destek görürler seni, beni haksız çıkarmayı başarırlar. O yüzden hani diyorlar ya kendi başını yiyesice diye hah o cahillerden sıyrılıp güçlü olup onlara patron olmak lazım çünkü istedikleri para. İşte öyle bir patronda ülkemizde nadir çıkar, çalışanlarına kitap dağıtıp onu geçtim topluca kütüphanelerde okuma saatleri düzenleseler hem kütüphaneler canlanır halka teşfik olur, hem de okuma alışkanlığı aşılanır, yine bilgiyi test etmek adına minik yarışmalar düzenlenebilir iş yerinde ödül konursa daha iştahla yaklaşırlar hem işine, hem okumaya.
Çok doğru bir nokta. Dışarıda yediğin yemek olmuş 40 lira, sigara 17 lira. 60 lira otomatik gidiyor. Evden yesen, sigara içmeyip masrafları olabildiğince azaltsan günde 2 kitap alırsın. Hiç okumasan bir sene sonunda evladiyelik kütüphanen olur. Kitaplara merakın artar, daha çok okursun. Ülkece bilinçlenirsin daha hızlı kalkınırsın.
İki tarafında abeslikleri var eğer biri sigara içip kitaba verilen parayı kınıyorsa tamam onu bende garipserim ama kitap alan kişi saçma sapan kitaplar alıyorsa (Kötü Çocuk, Çağatay Akman nasıl oldum sadsafsdfsd) O zaman işte sigara içeni üstün tutabilirim :d. İnsanlar bilgiye ulaşmak istemiyorlar çünkü bilgi beraberinde sorumluluk ve ağır ve acıyan bir vicdan getiriyor... : )
İkisi de kişisel zevk meselesi. Birini okuyup birşeyler kapıyorsun. Öğreniyorsun. Ufkunu açma ihtimali var. Diğeri parayla kendini zehirlemek. Parayla kendini zehirleyenlerle uğraşmayın. Beyin uyuştuğu için bu tartışma onlar için kapalı. Ben de bu gruba dahilim.😂
Öğrenmek ilgi çekmiyor, ne gerek var diyorlarsa evet kitap yerine sigaraya para veriyorlar. Aslında para vermeye de çoğu zaman gerek kalmıyor, internet denen bir şey var artık. Kısaca, kişinin önce kendi isteğinin olması lazım bilgiye ulaşmak üzere yola çıkılmasına.
Adı üzerinde bağımlı. Onun bahanesi biter mi hiç? Alkol derdi unutturur ama sigara derdi bile unutturmaz. Sigara içen insan erkekse adam oldum ben diyerek başlar. Kadınları henüz çözemedim zaten.
Kitap a 15 tl bile vermiyorsun elimizin altın da teknoloji var okuyabiliyorsun pdf indirip fakat kitap kokusu bir başka sigara ciğerleri de beynini de uyuşturur için de etken maddesi nedeniyle kokusu çok kötü. #İyihaftasonları. #Saygılarusta.
Kitaplara verilen paraya asla üzülmem öyle düşünen insan eğrelti gelir bana, kitaba saygı duyarım üniversite de ki ders kitaplarım üzerine aldığım notlarım bile duruyor kitap bilgi aşktır💙💙💙 Günaydın gününüz güzel geçsin
Saygı duyarım yine de n ediyebilirm ki... bişey desek de anlar mı acaba o da var..:)) ha düşüncemi soruyorsan , kimseye herkes karışamaz..:) Ne önemi var çöp beyinleri tartışmaya..
Bu düşüncedeki insanlara saygı duyuyorum elbetteki. ama çevremde yakınında olan birileri ise illaki kanına girer kendime benzettim. Be kitaba para vermenin olağan bir şey olduğunu ona da yasatirim.
Tabi ki de kitaba para verilir. Bunu diyenler cahil kalmayı severler. Kitap okuyanlarin anlama kapasiteleri de daima %60 daha fazladır. Okuyunca ne oluyor diyenleri takmamak lazım, cahillikleriyle mutlu olsunlar.
Bilgiyi Kuran'ı Kerim den al sigara içerim sorun para degil. Üste para verseler bazı kitapları okumam bilgi degil bilgi kirliliği. Psikoloji si bozuk bitik biri kitap yazacak yalan uydurma içinde bende ondan bilgimi alıcam
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunu diyen zaten kitap sevmez onun para vermesine gerek yok alıp bı kenarda duracagina..
Para artık gerekmiyor bile öyle diyen insanların cebinde akıllı telefonları var azcık kafayı yorsalar milyonlarca kitap pdf olarak İnternette mevcut madem sevmiyorlar bahaneleri çok ozaman bedava indirip azar azar okuyabilirler. Okumayı sevmedikleri için sigara paketinin üzerindeki öldürür yazılarını bile okumuyorlardır.
Haklısın.. e kitaplar da var isteenbir şekilde temin edebiliyor. "Bir şeyi yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz... İstemezseniz de bir bahane bulursunuz"
Böyle düşünenleri o kadar iyi anlıyorum ki... Onların yerinde olsaydım ufkumu genişleten araçlara para vermeyi ben de istemezdim. Ne gereği var o kağıt tomarına para dökmenin, değil mi? :D
En İyi Cevaplar