Mesela hangi tarz müzik dinleyene mal muamelesi yaparken, hangi tarz müzik dinleyenler sizin için oturaklı insandır?Müzik zevklerine göre iq belirleseniz, hangi türe kaç puan verirsiniz?
Yıllarca arebesk dinleyenlere canım muamelesi yapıldı ama bence gayet de duygusal abiler/ablalar onlar. Ya da klasik müzik dinleyene sofistike imajı çizildi ama bence fasafiso yani.
Müzik türlerine göre IQ belirleseniz, hangisine kaç puan verirsiniz?
Bir aralar, müziğe göre yargılamak saçma diye düşünürdüm insanları. Fakat o kadar saçma sözlere sahip müzikler çıktı ki, bunları dinleyenleri gördükçe bir ıq sunu düşünmüyorum değil. Ve ben olsam Rap (hakiki) dinleyene 100 ün baya üzerlerinde ıq puanı verirdim diye düşünüyorum. Kesin bir rakam belirtmedim çünkü her insan sadece rap dinlemiyor sonuçta. Cümleler biraz dağınık oldu ama anlamı anlaşıldı bence😂
T-Rap dinleyene mal muamelesi yaparım :D Çok gereksiz hiçbi mantıklı amaca hizmet etmeyen gereksiz müzik türünü gereksizler dinler :) Ama yine de T-Rap türündeki şarkılarda ve dinleyenlerde genelleme yapmak istemiyorum. Belki şarkıların arasında güzel anlamı olanlar olabilir ve dinleyenlerin hepsi gereksizdir diyemem.
Oxford'da araştırma yapmışlar. İsteyene çalışmanın makalesini de yollayabilirşm. Klasşk müzik dinleyenler en yğksek IQya sahipmiş. En düşük olanlar ise rap dinleyenler.
Şahsen genelde klasik müzik, biraz metal, biraz türkü, daha çok Kızılordu korosu dinlerim. IQ'm da normalin üstünde ölçüldüydü ortaokulda.
Rap dinleyenlerşn de gerçekten zekasından da şüphe rtmişimdir hep, kusur bakmayın
Ben parayla geç tanıştım, çok güzeldi aşık olamadım, Yine de vardı kalbini çaldığı dostlarım. Ben onunla "merhaba" sohbetinde kaldım, Yüz göz olamadım, Aldattığı dostlarımda merabalaşırım.
Al sana rap, zekan var ise anlayacak kadar. kusura bakma.
@Elifdümenl bunu dinleyenlerin zekasından şüphe ediyorum dediği için ironi yaptım orada. tabi ergenus sosyal medyada takıldığın kadar dersine çalışsaydın ironileri anlamak da güçlük çekmezdin.
bence buna göre yorum yapılabilir ki tarz önemli değil tabi arabesk rap dinleyip saçma sapan mantıksız sözlerle birbirine diss atanlarda dahil elbet :D onun dışında müzik kulağı olan insnalar yeteneklidir yani ritm duygusu ve o ritmde ki sözleri hissetme ardından sözlerdeki anlamları hissedebilme
Bence müzik ile zeka seviyesi lineer bir konu değil. Akıllı , zeki , uyanık , çalışkan gibi kavramlar da birbirinden farklıdır. Türkü dinleyen çok şımarık da olabilir olgun da olabilir popta da aynı şekilde. Ama klasik dinleyen içinde canım tip çıkma ihtimali daha düşüktür tabi.
kızlar çiçektir erkekler böcektir tarzı erkeklerin kızlara köpeklik yapmak için kendini ezdikleri şarkılar ve bazı pop şarkıları berbat her tarzda kendine has kalitesi olan şarkı çıkabilir. ama yani hem sanattan kulak zevkinden uzak hem de saçma sapan cümleler olan şarkılar çok fazla var niye dinlerler bilmiyorum. misal ben fero
Rock, Metal, Blues, Punk, Caz dinleyen ve söyleyen adamla Arabesk dinleyen ve söyleyen adamın arasında kalite, kültür, eğitim, çevre, zeka farkı vardır. Oturaklı olmalarına gerek yok, oturaklı insanlar Rock müzik yapmaz ve dinlemez fakat ruhu öldüren, hiçbir sanat eseri taşımayan, insanı rahatlatmayan aksine daha çok geren arabesk dinleyicilerine göre daha akıllı oldukları kesin.
Günümüz rap müzikleri 0 Klasik yabancı 80-90 grupları 120+ Bir youtuberin yaptığı gereksiz trend şarkıları -100 Arabesk tarzı kıro müzikleri 20 Jazz, Klasik 100+ Retrowave, Synthwave müzikleri 140+
K pop dinleyenlere direk imam hatipli kız muamelesi yapılıyor mesela arabesk dinleyenlere keko pop dinleyenler ergen insaları kalıplara sokmayı ne çok seviyoruz bırakalım da herkes istediği müziği dinlesin
Dinlediği müziğe göre IQ tahmini bence çok yanlış. Ben her türden müziği dinliyorum ruh halime göre değişiyor o zaman her an IQ seviyem de mi değişiyor?
Dinlediğim müziğe mal muamelesi yapacak ergenin alnını karışlarım. Hani müzik evrenseldi sanat birleştiriciydi? Klasik ayrı güzel, jazz ayrı bir keyif , yöresel Türküler bunların hepsi bir bütün.
Bence bu kişiye göre değişir şu kesin şöyledir diyemeyiz :) ben kendi görüşümü belirteyim Rap: 80 Pop özellikle türkçe pop: -468691 Arabesk:60 Rock özellikle yabancı gruplar : +140❤🤟 Caz&Blues:+130
Günümüz pop müzikleri 70 Günümüz rap müzikleri 0 Klasik yabancı 80-90 grupları 120+ Bir youtuberin yaptığı gereksiz trend şarkıları -100 Arabesk tarzı kıro müzikleri 20 Jazz, Klasik 100+ Retrowave, Synthwave müzikleri 140+
Dinlediği müzik türüne göre IQ puanı mı? İnsanları ne zaman kişisel zevkleri için beyinsiz oturaklı zeki diye ayırmaya başladınız. Eğlencesine bile olsa yanlış. Soruya göre IQ puanı verelim desem mesela hoş olur mu?
Bence ne dinlediğine göre şu , bu diye ayrım yapmak yanlış. Gerçekten herkesin nefret ettiği müzik bile olsa, dinleyen kişi illaki kendisine hitap eden bir kısım bulmuştur o parçada. Eğleniyordur , ritmi hoşuna gitmiştir. Bana göre ayrım yapılmamalı.
Karşımdakinin müzik zevki benim için çok şey ifade ediyor. Bu bir ön yargı değil, gözlem. Pop dinleyenlerden, arabesk sevenlerden ve "ben her telden dinlerim ya" diyenlerden koşarak kaçıyorum.
@Eddraziel32 Eh, tanıştığım zeki ve entelektüel insanların tamamının 70s-90s classic rock, blues, jazz veya classical dinlemeleri tesadüf olmasa gerek.
Değil mi ben de aynısını düşünüyorum. Boş vakitlerinde karı-kız kesmek, instagrama story atmak dışında hobisi olmayan kişilerin güncel trend boş beleş şarkıları dinlemeleri de keza tesadüf olmasa gerek.
Gayet de tartışılır eski rap müzikleri toplumsal konuları, yaraları işleyen bir akımdı şimdi ise tamamen seks, boş gereksiz sözlerden ibaret. Bunları dinleyen kişilerin IQ seviyesi düşük zaten bilim adamlarının söyhlemesine gerek yok.
Türkçe pop kesinlikle en düşük arabesk rap gibi türler normal rock ve Blues en yüksek ama bazı rap parçalar ve bazı arabesk parçalarda yüksek olabilir şarkıdan şarkıya değişir
Sözleri anlamsız ve saçmaysa dinlediği müzik türü beni ilgilendirmez ve kro olduklarını düşünürüm. Şimdi üşüşecek olan üyeler bir zahmet üstüne almasın. Karakter meselesi bu.
En İyi Cevaplar