Konu çok derinleşti. Norm Ender'in Mekan Sahibi şarkısıyla diss atmasından sonra, Ezhel ve Ben Fero cevap veren şarkılar yapmışlardı. Şimdi Killa Hakan, Ben Fero, Ezhel ve Ceza da diss atmış hep beraber #Fightclub şarkısıyla.
Sizce Türkçe rapin kralı kim? figh klup şarkısıyla diss atan ceza ve killa hakan
Türk Rap savaşına Killa Hakan ve Ceza da katıldı! Türkçe Rap'in kralı kim?
Turkiye'ye Rap'i getiren Cartel'dir. Bundan once Mashar Fuat Ozkan, Baris Manco vs gibi ustadlarin da rap denmese de rap gibi parcalari vardir. Fakat Turkce Rap'in miladi Cartel ile baslar Turkiye de. Cartel'den sonra yeraltinda idi Turkce Rap. Ceza da o zamanlar yeraltinda idi. Bildigim Turkce Rapciler Fuat, Dumanyak, Yener, Silahsiz Kuvvet, İslamic Forse gibi bir cok Turkce Rapci ve Rap gruplari Cartelden sonra ortaya cikti. Hepsi de yeraltindaydilar. Tv'de Radyo da yoktular. Kasetler bile elden ele satildigi oluyordu. İsmini animsayamadigim genclik dergilerin de ayrilan bir kac sayfa da paylasiliyordu Hip Hop kulturu. Turkce Rap, Grafiti, Break Dans diye uce ayriliyordu. Bir de Dj olanlar vardi. Halen de var ve buyuye buyuye, yenilinerek, geliserek, Turk-Anadolu kulturu ile harmanlanarak geliyor.. Bu kulturun ortaya cikmasi ve. bilinir hale gelmesi de Tv deki yarismalarin ciddi etkisi oldu. Sanki sonra destek gormeye basladi Turkce Rap. Ceza ve Sagopa bu isi gogusledi ve en bilinir hale geldiler.. Su an icin bence kral onlar gozukse de derinelerde bir cok Turkce Rapci de var. Freestyle de Ceza, Dumanyak, Fuat kapismasi var ki Dumanyak kazanmistir. Pek bilinmez.
Su an ben Ezhel'i begeniyorum farkli bir stil ile dinletisi hos ve etkili parcalari var. Ama Turkiye de iyi ornek olmakda var piyasa da. Sıkınti olur sonraki oldu.
Norm Ender bunlara diss atmis hakli ama yerini de bilmek gerekiyor. Haksiz ve hic hosda olmamis. Zaten Hip Hop kultrunun belki de bizim Turk Milletinin eksik ve olmusuz yani sanirim cekememezlik, fitne vs. Turkce Rape de hic yakismiyor.
Dun Mero'yu dinledim. Adanali bir cocuk. Almanci. İsine bakmis saglam parca yapmis ki Almanya, Hollanda bu parcayi soyluyor.. Bence iste boyle olmali Turkce Rap. Herkes isine bakmali. Kral kim derseniz bilemem ama Mero da kralliga aday..
Yeni nesil auto tune rap stili iğrenç. Yaklaşık 10 yıldır rap müzik dinleyen ve zamanında rap geçmişi olan biri olarak bu şahsiyetleri desteklemiyorum. Zaten dinleyen yaş grubu da belli, rap müzikten anlayan ve müzik kulağı olan insanların bu Ben Fero tayfasını dinleyeceğini de hiç sanmıyorum. Sözler anlamsız, parçanın bir mesajı bile yok. Saçma sapan flow yapmaktan başka bir boka yaradıkları yok. Böyle tiplere prim vermemek lazım. Rap müzik bu değil. Ne demiş Norm Ender; "keltoş babana koş" 😛😛
Bir çoğunun rap geçmişi çok uzun, uğraşlı yollardan gelme, bakıldığı zaman tarz değişikliği "popüler kültür" vs derken bir çoğu tarzını değiştirdi, evet bazılarının günümüz rapi ile alakası kalmadı, ama bu değil ki yarın eski düzenlerine dönmeyecekler. İnsan şaşar ama farkına vardığında doğru yolu bulur. Kulağınıza hangisi hoş geliyorsa onu dinleyin, sözleri hangisinin mantıklı geliyorsa onu dinleyin, hangisinin karakterini beğeniyorsanız onu dinleyin, kimi daha çok seviyorsanız onu dinleyin, neye göre dinlediğiniz diğer insanları ilgilendirmez unutmamamız gereken tek şey kimi ne yaptığıyla yargılamak değilde hoş görü ile karşılamaktır iş rap dünyasının da birbiriyle savaşından çıkıp insanlar arasında bölücülüğe yol açmamalı. Feronun fanı, gidip norm fanına küfür etmemeli, norm fanı gidip ceza fanına sallamamalı, düşüncesini saygılı bir şekilde dile getirip kalitesini ortaya koymalıdır. Konuda bahsetmiş olduğunuz bir çok sanatçıyı yıllardır tanır, dinlerim kiminin karakterini sever, kiminin sözlerini mantıklı bulur dinlerim, diss'te ise küfür değil kelime oyunlarını, kelime mantığını daha çok severim, Fakat günümüz de maalesef buda harcanmıştır. Eski tadı, tuzu yok leziz bir kelime ziyafeti üzgünüm ki denilemez. Birbirlerine bir şeyler empoze etmeye çalışırken başlatılan kültürü yok etmek bize değil aslında en çok kendilerine zarar, biri tırmanmaya çalışırken diğeri tutup aşşağı çekmeye çalışıyor halbuki bırakıp önüne baksa diğerini geçecek. E hayatta böyle değil mi? Merdivenlerden nefret edip asansörle çıkmaya çalışıyorsun, hızın elinden gidince tekrar merdivenlere yöneliyorsun hepsi birbirinin basamağı olmuş çok yazık. (benim fikrim bunlar arkadaşlar, onlar birbirlerini yesinler akbaba misali bekleyen çok.)
Rap dinlemem sözleri anlamlı ve yavaş söylenenlerin şarkısıda güzel ve hoşuma giderse dinlerim ama onlarla uğraşamam en sevdiğim şarkılar pop ve slow şarkılardır rap ın kralı cezadır ancak insanlar yollarından şaşdılar rap kötüye kullanılıyor ve dinden çıkartıcı yola doğru gidiyor bu yüzden sevmiyorum rapi 😒 dinlemeyide duymakdan da hoşlanmıyorum insanları en büyük yoldan çıkarıcı rap şarkılar isteyen beyenebilir sözlerimde ağır gelebilir ama ben sevmiyorum😉
Rap'in kralı falan yoktur. Ama Norm Ender'i küçüklüğümden beri dinlerim ve severim. Adam o kadar ayarında bir şarkı yaptı ki. Sanırım Türkiye'de 1 günde 10m dinlenen başka şarkı yoktur. Çok iyi biliyorum 24 saat dolmadan 10m oldu şarkı. Varsa bile bu kesinlikle Türkçe Rap bir şarkı değildir eminim. Onun dışında gel gelelim Norm niye diss attı? Çünkü artık piyasada düzgün rap yapan kalmamıştı. Herkes hecelemeye geçince , şimdi televizyonlara falan çıkıyorlar 10-15 yaş arasındaki gençler de rap bu sanıyor. Halbu ki o hecelemeden başka bişey değil. Millet sevindi aa ne güzel Türkçe Rap patlama yaptı falan diye, patlama yapan şey rap değil mumble rap maalesef.
Eskiden rap dinlensin (sözlerimiz dikkat çeksin insanlara bişeyler anlatalım) kaygısı vardı. Bu yüzden klipte çıplak dans eden kadın kullanılırdı. Şimdi ise mesaj falan kalmadı ortada. O yeaa içtim otu , vurdum viskinin dibine. Kız geldi üstüme oturdu , vurdum pusynin dibine dibine. Ot içince kendimi çok iyi hissediyorum falan. Tamamen olay böyle saçma sözlere kaldığı için dissledi. Birinin yapması gerekiyordu Norm en layığıyla yaptı sağolsun.
Bence ustalar ceza ve sagodur orası kesin ama norm ezhelin üstüne fazla gitti gibi tamam ben fero hıdıdı diyor onda çok haklı ama ezhelin sosis salamdan başka çok iyi şarkıları var. Tamam rap şuana kadar hiç bu kadar değişmemişti ama bir yerden sonra değişecekti zaten. Norm aslında bunun açıklamasını da yaptı. Altyapıyı beati değiştirirsin tamam ama sözlere dokunmayın sözler değişince o rap rap olmuyor işte. Ben fero gibi tipler hıdıdıyla geçiştiriyor. Yenilikler güzeldir ama dozunda olduğunda :) fero çok sapıttı yolu bence :/ amaan onlar yesin birbirini biz de kulağımıza trap mi rap mi hangisi güzel geliyorsa onu dinleriz zevkler tartışılmaz fero da naparsa yapsın sonuçta onun özgürlüğü kasmayın bu kadar
Bilgi kirliliği var şu internette ve insanlar anlamıyor. Bu parça Norm enderin diss inden önce bu tarihlerde cıkacağu kesinleimiş bir parça. Diss parçası değil bu Normal düet. Ceza Diss atarsa tek atar başka birine ihtiyaç duyar mı sizce? buradan bakın. Eleştirilmesi gereken konu neden ezhelle ve ben feroyla düet yapıyorsun olur. He bu arada Norm enderin diss i haklı ve yerindeydi.
Killa hakanın açıklamarını duymuşsunuzdur adam konuşamıyor bile. :) Fero zaten rapçi değil ki trap yapıyor adam tarzı bu sevdiğimden söylemiyorum eZhel de kendini ses değiştirme olayına girdi tamam önceden güzel yazdıkları var. Ama norm Ender’in yanında fero ezhel falan bir bok değil yani. Ceza da bu gençlerin önü açılsın diye destek verdi onlara
Hepsi birbirini yerken Sagopanin tahtının sarsılmaması :) ve yıllar once ki bu rap sarkisinin gunumuzde ki yeni yetmelere hala cevap veriyor olması :) "istisnalar kaideyi bozmaz", "Sallanırsa da yıkılmaz tahtim"
Rap'in Kralı Sago'dur Sago ve diğerleri diye ayrılır. Ceza'da bu işin üstadlarından dır ama son şarkıda kendi ayaklarına sıkmıştır ne yazık ki Bana göre Sago-Ceza-Norm Ender-Hidra ve diğerleri diye ayrılır bu rap işinde. Şimdikiler hep Auto-Tune sadece melodileri dinletiyor. Sago'yu anlamk için beyin gerekir.
Bu şarkı Norm'a diss değil.. Norm şarkı yapmadan önce bu adamlar şarkı için hazırlıklarını bitirmişlerdi. Hikayelerinde paylaşıyorlardı. Ama rğer diss olsaydı da şunu söyleyeyim Norm haklı.. Norm , seçimler iptal edildiğinde, mazbatayı İmamoğlu'ndan alındığında Ezhel veFero'nun tepkisiz kalmasından dolayı ve hep uyuşturucu gibi gereksiz şeyler için, sözde sanat yaptıklarını sandıkları için diss attı..
Şuanki kral açık ara norm ender. Ceza karşısında durması gereken insanlarla düet yaptı. Biz onu sagopaya layık gördük o kendini ben feroya. Ederini kendi belirler. Şarkıya gelince Killa hakan beat kaçırıyo ne dediği belli değil. Ezhel gideri var ama çok tekrara düşmüş. Ben fero kulak tırmalamış. En iyisi ceza ama bu ekipte o bile kendi standartının altında kalmış.
Şimdi şöyle söyleyeyim. Killa Hakan kimmiş? O portakalda vitamin değilken norm vardı. Norm üzerinden prim yapmayan çalışan kalitesiz ve yeteneksiz bir insanın teki. Ceza türk rap müziğin en kaliteli insanlarından biriyken, onu ilgilendirmeyen bir konuda ben fero ve killa hakan gibi iki bk çuvalının arasında yer alması beni çok üzdü. Norm ender çocukluğumun rapçisi. Bir ceza olamaz gözüyle bakardım ancak ceza canım ordusundan yana oyunu kullanınca açaba dedirtti.
Bu kadar kişinin yazdığı sözlere bak, bir de Norm Ender'in yazdığı sözlere.. Norm yazdığı zaman buram buram rap kokusu alıyorsun resmen. Şayet Ceza tek başına bir diss yazıp söyleseydi bundan kat ve kat daha kaliteli bir rap çıkardı ortaya. 👊🔥
Denedim olmadı, çabalarımın sonu nihayete varamadı, Ben hüsrana komşuyum, yolları gözler mensubum. Uykum kaçtı, iflasın eşiğine battı bu suçsuz gözlerime, hesabım ağırdır Vardır şerrim de velakin kalanım hayırdır.
Mekanın asıl sahibi Sagopa diyen tipler türemiş. Sansar’ı diss’inde geçen tek bir cümleden dolayı mahkemeye verip bir şey elde edemeyip sonra “Paranı verdim” diss’ini yiyip iyice rezil olunca paran varsa gofret al diyen salako mu usta?
Delaredo da s**ti dağıttı ortalığı. Başta Norm iyi derken kararsız kaldım. Ben Ceza'nın yanlış safta olduğu görüşündeyim. Umarım bu rekabette kazanan taraf Türkçe Rap olur.
@ISpectra07 Ayrıca Red'in de yanlış kişiyi hedef aldığı kanaatindeyim. Konumuz Norm'un Ceza'ya küfretmesi değil; "Hececiler"in rapi örümcek ağı gibi sarması.
Aynen öyle , her şarkıda autotune yeter gari :D 1-2 şarkı tuttu hepsi mumble'a kaydı. Joker diyor ya " para kalmadı bankada mumble'a kaydılar. kiminle yarışayım aynadakiyle mi?"
Türkçe rap denildiğinde ilk Sagopa geliyor.. Digerleri daha yeni yetme olup da kafa tutmalarına anlam veremiyorum kendilerini bu yarisin icinde bulmalarini sacma buluyorum. Sago yine laf atmayarak susarak en guzel cevabi veriyor coluk cocukla isi yok en azindan..
hiç sevmediğim bir müzik türü. ama gündemde olduğu için hepsin ayrı ayrı dinledim. ben fero ve hakan zaten doğru düzgün cümle kuramıyorlar. ceza ve ezhel' de yetersiz kalmış norm ender'in karşısında. kral demiyorum ama norm ender galiba tek başına ezmiş geçmiş bu diss denen saçmalıkta.
Türkçe Rapin babaları Mode Xl , PMC, Bataryadır:) Ezhel '''Ais Ezhel'' olduğu zamanlar güzeldi. Ender ''o p*çte bendim'' şarkısı dönemleri güzeldi. Şimdi her ikinin tarzını da beğenmiyorum.
Türkçe rapde 2 üstad olarak adlandırdığımız adam sagopa ve ceza bir cezaya birde sagopanın çizgisine bakın cezanın son 5 yılda 1 hit şarkisi var suspus ama sagonun sadece 1 yıl içinde 2 hit olmuş şarkisi var ceza zaten rocco reklamında oynayarak da kendini belli etti kimse kusura bakmasın ama rapin tek kralı vardır oda sagopadır...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Flight kulüp şarkısını sevmesem de Ceza gala Türkçe Rapin kralıdır Normender gibi rapçiler ise gündemde kalma peşinde bu yüzden daha önce Ceza ve Sagopa gibi rapçilere atıp tutan Normender şimdi de günümüz popüler rapçileri Ben Fero ve Ezhel gibi adamlara hatta direk genelleme yapıp Trap rapçilere diss atıyor Normender seven vardır yoktur bilemem ama bana çok çocuksu geliyor bunlar yeniliğe kapalı insan hiçbir zaman kazanamaz ama Normenderin derdi sadece gündem olmak
ortada diss yok ki. bu şarkının yapımı norm enderden de önce başlandı yazıldı yapıldı. prodüksüyon kısmı tamamlandı yeni çıktı piyasaya sadece. yani norma cevap olarak bu çıkmadı, yanlış yorumlara girmeyin o yüzden :)
Türkçe rapin tanrısı Sagopa Kajmer, elçisi Bilgin Özçalkan'dır. Diğerleri üç beş döngüden fazla dinlenmeyecek eserler üreten ayak takımından ibarettir..
Çok daha oldlar var ama ezhel ais ezhel iken iyiydi ceza daima iyi ama bunlarla beraber aynı parçada olmakla hata yapmış norm genel olarak yetersiz parmak bastığı konu can alıcı ancak bu yetersiz olduğunu değiştirmiyor
Diss track değil. Kralı yok kral görecelidir. Ben parçayı ben fero dışında beğendim. Killayı bilmeyenler için bu okuma tarzı garip gelmiş olabilir fakat bu adam islamic forcedan beri bu şekilde okuyor zaten.
Ceza senin ne işin var bu çömezlerin içinde 🤨 hiç olmamış şarkı zaten killa gluk gluk bisiler diyor keltoş hecelemeden söylemeye çalışıyor ezhel zaten belirsiz gram uyum yok
Koskoca Ceza bunlarla iş mi yapıyor ya yazık gerçekten. Türkçe rap in kralları bana göre Sagopa ve Ceza dır. Ama Ceza üzdü şarkı leş olmuş:( Sagopa dan sağlam bir şarkı bekliyoruzx
Bana göre Trapin ustası Şanışerdir önemli söz yazarlardan biridir ve diğerleri diye ayrılır yazık salak saçma sözler kişiler dinlenirken Şanışerin az dinlenmesi üzücü
@BuzlarTriliçesi sagopaya çırağı diyerek haksızlık yapmışsın Sagopanın şarkılarındaki sözlerinin derinliğini ve anlamı hiç bir rapçi yapamadı şimdiye kadar ayrıca Türkiye de rapte en iyi beatleri yapanda Sagopa dır. Çırak olacak biri varsa onlar diğerleridir. Sagopa bir söz anlamında efsanedir. Ha dersenki en iyi hızlı rapi ceza yapar kendine göre haklısın ama en iyi söz ve beatler Sagopa nındır.
Röpteşambir Sagopa en iyi söz ve beat yapan rapcidir. Ceza sagonun yazdığı sözleri ve derinliği hiçbir zaman yapmamıştır. sagopa turkiyede en iyisidir.
@Seasilver Söz konusunda derin biri. Bunu inkar edemem. Yalnız rap müziğe Ceza daha çok yakışıyor. Rap hızlı söylenmeli. Arabesk ve ağır modda sarmıyor.
Görüşüne saygım var ama bence şarkıda bir duygu olmazsa eğer hiçbirşeye yaramaz sadece hızla güzel olmaz. çünkü her şarkıda duygu olmalıdır buda sagoyu yine en iyisi yapar
Sagopa ve Ceza taraftarları arasındaki savaşın hala devam ettiğini bilmiyordum. Herkes en kral benim diyor. Ama Cezanın son hali göz yumulur gibi değil açıkçası
Sizlere sadece şunları söylemek istiyorum. Rap kültürü nedir, nasıl sahip çıkılır, sahip çıkarken ne kadar cesaretli olunur, açın 15 yıl önceki Oktay Kaynarca'nın Herşey dahil programını ve izleyin Norm Ender'i. Bak yine orada Norm'un söylediği rapten bir söz aklıma geldi "En çekici manken sağ elimdir" :)) Hatta aklıma gelmişken Norm Ender'in Okay Bayülgen'in programında yaptığı açıklamaları bir dinleyin derim. Linki bırakıyorum 👇 https://m.youtube.com/watch?v=Mrkr8wWxNwM (Arka fonda çalan müziğe sinir olabilirsiniz ama adam telif yememek için koymuş)
Yeni çıkan rapçilerin sözleri anlamsız ve boş, rap dediğin sözünde anlam yatacak laf olsun diye söylenmeyecek. Yeni rapçiler tarlada sarımsak sarım sarım sarılsak aaaa kanka yeni şarkıya cümle buldum.
Ceza sahnede şovunu yaparken arka tarafta Sago, cezanın parçasına DJ'lik yapıyordu. Konu tartışmaya kapalıdır; 1 numara ceza 2 numara Sagopa 3 numara da diğerleri...
Sagopanin bu konuya sessiz kalmasi ilginc mekanin sahibi kim simdi kim. kral kim yanci Ancak cezanin rapin bilgesi iken cikip bu savasa ortak olmasini yadirgadim taraf tutmadan ayar vermeliydi
Normender parası bitince gündemde kim varsa ona b*k atarak şarkı yapan biri. Normal söz yazacak kapasitesi yok. Ergen tayfası sayesinde de gündemde. Mekanın sahipleri sagopa ve ceza.
Battle ryhme!, kime battle? Kime ki diss? kime hiciv? Kime bu ahkam? Kime bu his? neden savaşı benimseriz? Eden bulur ki biliriz adım atılır, geride kalır iz... DEMİŞ SAGO 😉
yaw bunlar kim ya sago kim ceza kim kaç senelik? türkiyeye türkçe rapi getiren carteldir karakandır ercie dir. bunlar daha yokken. carteli saymazsak tabiki cezadır
En İyi Cevaplar