Doğru, ruh sahibi olmak için acı çekmek mutsuz olmak şart sevmenin gücünü ancak bu şekilde anlayabiliriz ama yine mi yalnızlaşacak insan tabi ki hayır gel git olayı bu döngü hiç bitmemeli
Kadının hayatı büyük dram içeriyor, her yaşadığı olay kendisini daha derin bir çukura atmış en sonunda intihar. böyle bir insanın yanlızlık üzerine düşüncelerinin olmaması ve mutluluğu hiç bulamayışı üzücü
Birisini seversen eğer... yani ona değer verirsen.. ona değer verdiğin kadar yalnızlaşıyorsun gözün ondan başkasını görmüyor.. onunla olmak istiyorsun hep eşini dostunu işte uzaklaşıyorsun dünyan o oluyor sonra gelen ayrılık ve koca boşluk.. al sana sevginin ödülü:)
Eşinin Virginia'nın intihar edip öldüğü gün bulduğu mektup
salı
en sevdiğim,
yine delirecekmişim; bu korkunç günleri atlatamayacakmışız gibi hissediyorum. ve sanki giden zamanı geri çeviremeyeceğim. sesler duymaya başlıyorum ve konsantre olamıyorum. bu yüzden yapmam gereken şeyi yapıyorum. bana verebileceğin en büyük mutluluğu verdin. kimsenin yapamayacağı şeyleri yaptın. iki insanın birlikte daha mutlu olabileceğini sanmıyorum. ben artık savaşamayacağım. biliyorum, senin hayatını mahvediyorum, bensiz daha mutlu olacaksın. görüyorsun bu mektubu bile doğru düzgün yazamıyorum. okuyamıyorum. hayatımdaki bütün mutluluğu sana borçlu olduğumu söylemek isterim. bana karşı inanılmaz sabırlısın ve iyisin. Şunu söylemek istiyorum -aslında bunu herkes biliyor- eğer biri beni bu durumdan kurtarabilecek olsa bu sen olurdun. her şey beni terk edip gitti ama senin iyiliğin hep benimle kaldı. artık senin hayatını mahvetmeyeceğim. kimse, seninle mutlu olduğumuz kadar mutlu olamazdı.
v.”
Bencil yazarımız kendi mutluluğu için ardında bir enkaz bırakıp gidiyor.
Evli, bir de eski sevgilisi.. Daha n'olsun.. Biz de hala mokoko🙄.. Böyle sanatsal ruhu olanlar depresif eğilimli mi Sn. Süper Psikolog Bey, çok bu tarz durumları okudum da 🤔?
İnsanlar elindeki ile yetinmeyi öğrendikleri gün mutlu olurlar. Mesela bir bebeğe sadece pişt demeniz ve ondaki gülücüğü düşünün. Bunun sebebi beklentisi ve elindeki şey o kadar olduğu içindir. Sanatçılar ve bizler çevrenin bize verdikleri gaz yüzünden daha büyük sulara kürek çekiyoruz veya biz birilerine haddinden fazla değer vererek kendimizi aşağılatıyoruz. Halbuki biz kendimizi biliyoruz. İşte başkasının rüzgarı ile okyanusa açılıp daha sonra boğulma veya birilerini boğulmaya gönderme sebebimiz bu.
Zihin yönlendirilemez mi? Ruh baskın mı çıkar, yani mantığın yetmediği yerdi sanırım.. İntihar eden Filozoflar da mevcut yanlış hatırlamıyorsam..🤔 Bunun üstüne kahve yapayım, içer misin? ☕
Zihin yönlendirilebilen bir şey ve mantik heran kontrole hazır. İntihar eden kişiler kimsesizlik nedeniyle seçiyor bu yolu. Anlaşılamamak ve gerçekten güvenilecek birini bulamamak buna yönlendiriyor. Kahve gelirse içerim :)
Peki mutlu, herşey yolundayken sıkıldım diyip intihar edenler? Böyle örnekler de mevcut.. 🙄 ben kahvemi içtim, üstüne böğürtlenli çiko, hemen sana da yollıyorum, hooopss buyrun☕🍫
Mutlu olup intihar eden kişi mutluluğu bilmeyen kişidir. Mutluluk suya batmaktır. Çevrende hiç boşluk olmamacasına. Mutlu insanda ise hiç boşluk yoktur. Boşluğu, çaresizliği olmayan insan intihar etmez.