🏛🗿 Günlerden; Aristoteles ya da kısaca Aristo, Saygıyla 🙏🌹 (MÖ 384 ' 7 Maɾt MÖ 322)
🏛 "Platon'un öğrencisi; Antik Yunan filozofu. Platon ile Batı düşüncesinin en önemli iki filozofundan biɾi sayılıɾ. Fizik, gökbilim, ilk felsefe, zooloji, mantık, siyaset ve biyoloji gibi konulaɾda pek çok eseɾ veɾmiştiɾ."
🏛 Aristotales'in erdem türleri:
Düşünme yetisinin (dianoia) erdemleri
Tekhne: Yapabilme gücü ve becerisi Episteme: Felsefi bilgi ve bilim Phronesisi: Doğruyu görme yetisi olan pratik bilgelik Nous: Doğrudan kavrayan akıl Felsefi bilgelik
Aristoteles; "Ruhun güzelliği, bedenin güzelliği kadar çabuk görünmez." Sizin hayat felsefenizi anlatan cümle nedir?
Benim felsefem istedikten sonra her şey mümkündür sözü üzerine kuruluydu.. sonraları ise.. dün dünde kaldıysa arkana bakmadan yürümek lazımı da ekledim.. şimdiler de ise.. hayat devam ediyor ve sen yaşıyorsun.. yaşadığın sürece kendine haksızlık etme kimseye haksızlık etme noktasına evrildi.
*Neden olmasın? Neden yapmıyayım? *Gecenin en karanlık vakti güneş doğmadan hemen öncedir *Düşünüyorum öyleyse varım *Bazen yürümeyi öğrenmeden koşmak gerekir *Geç başlamak hiç başlamamaktan iyidir *Aradığın güç içinde *Daha iyi bir yarın için bu günü feda et *Yapamazsın dediklerinde inadına yap *Zirve tek kişiliktir *Ya risk alırsın oyuna katılırsın denersin ya da uzakta durup her türlü kaybedersin *Koçlar sirkte aslan gibi maymun olmaz efendi efendi bayramda kesilir *Sınırları aş hemde aşabildiğin kadar durma devam et *Sahte olup arkadaşlaşların olacağına tek ol *Kendini küçük görme *Tozu dumana katmak istiyorsan fırtına yaratmak zorundasın *İz bırakmak istiyorsan denenmemiş yolu kullan...
Felsefi değil de, kültürel evrim bakımından Niçe'nin şu sözü :Sana üstinsanı öğreteceğim. İnsan aşılması gereken bir şeydir. İnsanı aşmak için ne yaptın?
Aristo'nun etik ve erdemlilik üzerine fikirlerinden birkaçına katılıyor. Orta yol ve dört neden kuramı o devre göre çok iyi olsa da şimdiki gelişmeler ve güncel bilgiler/görüşler açısından bakılır ise çok yanlış :/
"Umut uyanık adamın rüyasıdır". Saygıyla ve sevgiyle anıyorum. En sevdiğim olayı ise matematikle felsefeyi buluşturup paradoks yaratmasıdır. (Tam olarak paradoks değil hileli bir soru). Ama düşünmekten öte insanları düşündürecek bir şeyler yaratmak kolay değildir.
Ben bunu cümle değilde atasözü ile acıklasam olur mu. Ağacı kurt, insanı dert yer. Tam bana uygun bir kelime. 8 yılda 28 yıl yaşlandım.( evleneli 8 yıl oldu )
Aristo dediysem o Aristo değil Samsunlu okumuş biri vardı İbrahim Baykal, heykeltıraş gibi idi nöbette heykel bile yapar, bakış acısı vs heykeltıraş bakış açısı vardı misal taşı insan yüzüne benzetirdi :)
Daha kurs bitmedi o dağda ne yiyeceğim ben taş mı 🙄 Arıcılık kursuna gidiyorum, önceden mantarcılık kursuna gittim Şimdi çobanlık kursuna da gitmek gerekir
Bütün dünyevi yaşam bir hastalıktır, bir tür duygu oluşumudur. En iyisi hiç doğmamış olmaktır. Eğer insan, bir felaket olup da doğmuşsa, en hızlı şekilde ölmeyi denemelidir.
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Aristoteles; "Ruhun güzelliği, bedenin güzelliği kadar çabuk görünmez." Sizin hayat felsefenizi anlatan cümle nedir?
En İyi Cevaplar