Eski insanların, eski dönemlerde özellikle roma dönemin de ölen kişiler para, sevdiği eşyalar, göz yaşı şişeleri ile gömülürdü Yani kaya mezarı, zemin altı mezar, tümülüs açmak zenginliğe kavuşmak demektir :)
Bunlar tahminim hazine odasını bulamamış Asıl kralın mezarını acınca görsünler ihtişamı agızları açık kalır İlgini çeker mi arkeoloji ya da define işleri?
Evet aynen öyle belki o mezarlar ünlü bir krala ait Gördüğüm kaya mezarlar dan çok farklı bir yer Farklı bir mezar aile mezarı gibi değil daha çok fertsel bir mezar diye düşünüyorum çünkü kapat taşı ( kapak) çok büyük, kalın, bunu her bütçe kaldıramaz
Atardım sana foto, videoları da bakıp bakıp için geçerdi :) Yüksek bir yerde Beni aşıyor lakin uğraşmayı, keşfetmeyi seviyorum Hem doğa yürüyüşünü, piknik, hem spor yapıyorum
İnsan neyi gormek isterse, onu görür hayata baktığında, demek. Kimisi, yasadigi acilar, uzuntuler, ve mutsuzluklardan herşeyi karanlık ve kasvatli görür, ve mutsuzluk dolu bir hayat yaşar. Kimi de, çocukluğunda ki guzel, mutlu anilari biriktirmiş ve hayata basina ne gelirse gelsin, olumlu tarafindan bakmayi ve olaylarin üstesinden gelmeyi becerir.
İnsan görmek istediği gibi bakarmış. Güzel bakmak isteyen güzel kötü bakmak isteyen kötü görürmüş. Mesela ferhat şirin için dağları delmis. Şirin de güzel bir kız da değilmiş oysa ki. Etrafındakiler hep demiş şirin gibi çirkin bir kız için değer mi bunu yapmaya. Ferhat da demiş ki siz onu birde Benim gözümden görseniz.
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > "Dünya insanların bakışına göredir; Aynı pencereden bakan iki insandan biri çamuru görür, öteki yıldızları", sizce bu ne demek?