Mason teşkilatına ait olan bu söz; alt düzeydeki masonların yükseldikçe, masonluğun gizli sırlarının yavaş yavaş önüne açılacağını anlatıyormuş. Masonlara ait olmasını bir kenara bırakırsak, bence çok hoş ve derin bir söz.Peki, bu sözün size çağrıştırdığı şey nedir?
'Uykulu gözlere ışığı ağır ağır vereceksin' sözüyle anlatılmak istenen nedir?
evet masonların sözü... mesela masonlarda belirli bir seviyeye gelene kadar Tanrı inancı hatta bir dine mensubiyet gerekiyor fakat bir dereceye yükselince bütün herşey kötü ve lanetli olan şeytan ićin olduğu açıklanıyor... onun için ışığı ağır aģır vermek hızlı verilse direkt şeytan oyunu oldugunu anlayacaklar devam etmezler ondan..
Anlatılmak istenen uykusunun açılmaması. :) Sende, bende uykusuz taraftan insanlarız, bunu anlarız. Alt derece masonlar bir tarafa, uyku açılması; İnsanı gerçekleri görmeye zorlar ve rahatsız eder. Işık ne kadar aydınlatırsa o kadar çok rahatsız etmeye başlar.
Film tavsiyesi; Eyes Wide Shut/1999 Stanley Kubrick rahat uyusun.
Karanlığa alışmış göze ışık zor gelir kademe atlama var masonlukta birden gerçekleri öğrenirse kaldıramayıp değişik işlere girmesin diye yapılmış olabilir.
Bence işsizken yazılmış bir söz. İşsizken karanlıkta adamın biri aşık veysel dinliyormuş şarkı bitince ulan bu yazıyorda ben neden yazamayım psikolojisi ile çıkmış bir söz 😃
Valla mı gız benim mide değilde apandistle safrakesesi arası ağrıyor 😂 Valla sinir stresim üzerimde buaralar kesin başıma bişey gelcek aslan burcu hisseder yoksa tutuklancam mı la 😂 Spor salonunda stres atardım ama oraya çiğ köfteyle gidince kibarca kovulduydum orayada gidemem artık nedem ben aa dostlar
Düz mantık bakarsak göze direkt ışık verince gözler baya baya yanıyor ve geçici körlük oluyor. O yanmayı önlemek için de yavaş yavaş ışığı arttırmak lazım ki göz alışsın :D
En İyi Cevaplar