İyi geceler dilerim.
'Hayvan çiftliği'ni okudunuz mu, bu kitap hakkındaki düşünceleriniz neler?
İyi geceler dilerim.

"İnsan üretmeden tüketen tek yaratıktır. Süt vermez, yumurta yumurtlamaz, sabanı çekecek gücü yoktur, tavşan yakalayacak kadar hızlı koşamaz. Gene de tüm hayvanların efendisidir."
"Şu kısa ömrümüz yoksulluk içinde, sabahtan akşama kadar uğraşıp didinmekle geçip gidiyor. Dünya ya geldikten sonra yaşamamıza yetecek kadar yiyecek verirler; ayakta kalanlarımızı canı çıkana kadar çalıştırırlar; işlerine yaramaz duruma geldiğimizde de korkunç bir acımasızlıkla boğazlarlar."
Okudum, dolaylı yoldan hayvan benzetmeleri yapılarak Sovyetler eleştiriliyor.🙃
Eşitliğin mümkün olmadığını hayvanlar üzerinden o kadar güzel bir şekilde anlatıyor ki hayran kalıyor okuyan. Kim olursa olsun güç eğer elindeyse o kişi diğerlerini eziyor. Sınıf ayrımı oluyor. Yok mok diyorlar ama öyle. George Orwell bunu okuyanın suratına bir tokat gibi çarpıyor açıkçası.
Umarım okuyunca beğenirsin beybisi 🌸
Şimdiden iyi okumalar canem 💜🦄
Bu kitap gerçekten bir başyapıt. Eşit bir toplum da yaşayabilmek için insanlara karşı ayaklanan hayvanların, domuzların yönetiminde daha da berbat bir hayata sürüklenişlerini okudukça bizleri yöneten ister insan ister domuz olsun, sonucun hiç değişmediğini görüyoruz...
George Orwell diyince akla zaten direk distopik hikayeler, dönem hikayeleri akla geliyor.
Harika bir kitap, kesinlikle öneririm. Ayrıca çok eski yapım bir filmi de var. İnternetten bulup izleyebilirler. Orada da çok güzel anlatılmış.
Cevap
27Cevap
-Okudum.
-Beğendim.
Kişileştirme sanatı çok iyi işlenmişti.
Yani okudukça "Waow, nasil bu detayi düşünüp kurgulamis ve hayvan davranislari üzerinden anlatabilmiş." dedim. Sonu efsane ama söyleyip "spoiler" vermiş olmayayım. Hiç öyle bir son beklemiyordum ve bir konu ancak bu kadar iyi bağlanır. Annemle benim en sevdiğimiz yazarlardan George Orwell. "1984" romanı da bir harika ama ve tam anlamıyla distopya. İşkence gibiydi. Yine de, şu zamanı o zamandan tahmin edebilmek kesinlikle bir deha işi. Bilim-Kurgu ve "Rockefeller" ailesi, köklü ailelerin dünya üzerindeki planları gibi teorileri okunmaktan hoşlanıyorsan "1984"ü de beğenirsin. "Hayvan Çiftliği" üzerine devam edildiğinde çok ufuk açıcı bağlamlar yakalatıyor.
Biraz ülkenin durumunu anlatıyor demokrasi eşitlik diyip kendilerini üstün tutma çabası... Milleti halkı sömürme...
Iyi geceler çok dikkatlice okumanı tavsiye ederim birde özetini çıkar her bölümün
Sosyal ve politik sorunları çok basit ama etkili bir dille anlatan hoş bir kştap bence abartıldığı kadar bir şey yok aslında ama yine de sürükleyici hayvanlar üzerinden bir anlatım olması etkileyici belki de
Kitabı okudum ve gerçekten çok iyi yazılmış. Bunun yanında yazarın 1984 adlı eserini de okumanı tavsiye ederim. Sadece kitabı okumadan önce önsözünü ve arka kapağını kesinlikle okumamanı öneriyorum.
Bu yazarın 1984 kitabını okumuştum. Ondan sonra yazara karşı ön yargım oluştu. Bu kitabı almak istemedim. Açıkçası yorumları ben de merak ediyorum
Çok konuşulan bir kitap, merak ediyorum.
Muhtemelen çok güzel bir kitaptır, İngiliz bir yazarın kötü bir kitap yazacağını hiç sanmıyorum. 😄
😊😊
Okumadım ama Ali babanın çiftliğine rakip olsun diye çıkmış :D d d
1984 ve bu kitabı okudum. Öyle abartılacak kitaplar değiller. Aslında George Orwell bir Knut Hamsun Hermann Hesse Samuel Beckett değil. Bu yazarların öyle kitaplarını okudum ki bunlar vız gelir tırıs gider
Oha şaşırtıcı
Okudum.
Fabl tadında bir kitap çok çabuk bitiyor, akıcı.
Guzel kitaptir tavsiye ederim tek solukta okursun zaten sayfasi fazla degil.
1984 romanı çok iyiydi.
Hayvan çiftliğini okumaya bir türlü sıra gelmedi.
Mükemmel bir kitap.
Yazarının Orwell olması bile yeterli bir sebepti okumam için.
Aşırı güzel ben sevdim. Verilmek istenen mesaj fazlasıyla iyi veriliyor
Okudum :) Fabl türünde ama çok derin anlamlar içeren bir taşlamadir...
su anda okuyorum. insanin beyninin ne entrikalara erecegini iyi tasvir etmis bi kitap ve tabii sadece buna indirgenemez. kurgu ve anlatim gercekten cok basarili
Sistemi Eleştiren bir kitap. Spoiler vermemek adına detaya girmek istemiyorum. Betimleme ve anlatımı çok iyi bir kitap. Bir solukta okunan, akıcı ve etkileyici.
evde var bu kitap ama hiç okumadım. belki 1 gün okurum..
Herkes çok ballandırıyor ama... Bende pek bir tat bırakmadı.
Bak bunu okumadım işte
doğrudur seninde benim gibi okunmamış kitabın çok mu?
aman dikkat et derslerine önem ver zaten oda bir nevi okuma bende aynı senin gibiydim bir an önce sınavlar bitsede kitap okusam diye düşünüyordum. kitapların sıralarını değiştiriyorum şunu okuyayım şu dursun falan diy. e.
olsun kızım sen derslerine çalış okulunu bitir senin gibi biri liseyi nasıl bitiremez yaa bende öyle ona şaşırıyorum
hımmm merak ettim bak aklıma neler geldi neler.. .
hayır çok akıllı bir kızsın sen..
çokkk şeyler geldi..
neyin sığ peki ne yönden sığ bir kızsın?
Hayır söylüyorlarmı peki öyle olduğunu?
oyyy dayanamam ben sana küçücüğüm benim :/
evettt küçük bir bebeksinnn senn kuzum...
Sora sora bana kitap okutacaksın ama 😁
Vardı bende okumadan arkadaşa verdim kitap nasıldır bilemem ama bu kadar ünlü bir romanı 10 liraya bulabilmek bence çok güzel..
Okumak istiyorum 1984 güzeldi ve konusu ilgimi çekti
cok guzel ama staline salladığı kısımların çoğu yanlış
Nası ya
Onu bir türlü okuyamadım
Okudum ve beğendiğim bir kitap oldu.
:D Okumadım sen :D okusana
Ben o kitabı bir nevi yaşıyorum hayvancılık yapıyorum okumaya gerek yok
Çok beğendiğim ve şiddetle önerdiğim bir kitap.
Bir ara kafede toplanalım tartışalım kitabı. Kahveler benden
Okuyamadım bir türlü
Edebi roman mı, psikolojik mi?
Konun ilginçliği ve gerçeğe yakın uyarlanması
Okumalısın buna değer
Okudum pek beğenmedim akıcı bulmadım
Okumadım tatlım.
Okumadım 😐
1984'u okudum yetti bana
Okumayı düşünüyorum
Okumadim
okunacaklar listeme alınmış bir kitap.