En bir sevdiğim kitaptır kendisi. Siz ne düşünüyorsunuz?
#DoğalCariye
#DoğalCariye
Bugün piyasada bolca bulunan ve İnkılap Yayınları'nın hunharca ve rezil bir fiyat politikası ile 38 TL'ye sattığı bu kitap, aslında 1922'de basılan ilk hâli değildir. 5 baskı yaptıktan sonra bizzat yazarı tarafından 1939 yılında yeniden yazılmış, içindeki şehit olmak ölmek ile dua etmek ziyaret etmek ile değiştirilmiştir. Kısacası kitap, devrin ideolojik kalıplarına ve İslâmi hassasiyete tahammül edemeyen siyasi iklime uygun hâle getirilmiştir. Arada 60 sayfa da bu yüzden buhar olup uçmuştur. Sahiden siz hiç kitapta Feride'nin namaz kıldığını ya da bir kez olsun ezan dinlediğini hiç okudunuz mu? Yıl 1910-1915 aralığıdir kitabin anlattığı. O zaman aralığında hiç mi ezan yoktur Bursa gibi Osmanlı'yı inşa eden bir şehirde? Biraz sorgulamayi öğrenmeli ve son 100 senedeki rezillikler yüzleşmeliyiz artık.
Okuma özürlü olmayanlar için link de verelim ki, salladin denmesin...
333333https://www. dunyabizim. com/etkinlik/6753/bu-kadarini-resat-nuri-bile-yapmaz
Not; link veremedim. Baştaki 3'leri silerseniz...
Ah be. Kitabı din olsun vb diye okumadım ki aşk romanı diye okudum. Dizisinde de ezan yok bu arada düşündürücü
okudum abartılacak kadar güzel değildi. İnsanlar böyle şeylerden neden hoşlanır bilmiyorum
kuzenine göz diken bir şerefsiz kamuran vardı. feridede ne kuduruktu öyle :D
Cevap
3Cevap
Okuyali bayagi oldu. Feridenin bayagi sinirimi bozan seyleri olmustu onu hatirliyorum 😄
Sanmıyorum yani bir feride olduğunu.
Onun Gibi Baska bildigin kitab var mı bn cok seviyorum
5-6 kere okudum öyle seviyorum..
16 keree
okumadığım kitaplardan biri
Değerli bir eser
Okumadım.
Dusunmuyorum
İyişeyler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar