Merhabalar KızlarSoruyor'un hangi il nesiyle meşhur bilen pembelileri ve mavilileri🙋♀️ Şu an leblebi yerken aklıma takıldı. Leblebinin anvatanını hep Çorum diye biliyoruz ama son zamanlarda başka bir il daha işin içine girdi. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi leblebi bizim diyor. Peki, sizce leblebinin anavatanı Çorum mu Kütahya mı?
sen kesin kütahyalisin kesin çorum tabi leblebi kutahya porselen mersin tantuni adana kebap urfa lahmacun diyarbakir karpuz gonyanin manya afyonun gayma ispartanin gülü güĺü izmirin üzumü bursanin seftali rizenin çayı ordunun dereleri hatayin kunefesi malatyanin kaysisi vanıñ gölü bitlisin balı sayammı ha daha 😁😁😁
Çorum -kütahya değil Çorum mu - kula mı Ben kulada çalışırken çoruma leblebilerin burdan gittiğini söylediler ama herkesin bildiği tabikide çorum adım başı leblebi dükkanı var küthyadada gezdim hiç leblebici görmedim hep porselen vardı 😂
KÜTAHYA ÇÜNKÜ TAVŞANLI İLÇESİNDEN GİDİYOR LEBKEBİLER ÇORUMA BEN KENDİ YERİNDE GÖRDÜM 90 ÇEŞİT LEBLEBİ VARDI ÇOK İLGİNÇ * ÇOK GÜZELLERDİ TİRAMİSULU VE MEYVELİSİ FAVORİM ❤️❤️❤️❤️❤️-S
Bildik bilesi Çorum'dur. Bunu tartışan dahi cahildir gözümde. Aynı şey çiğ köftede de geçerli. Çiğ köftenin anavatanı Şanlıurfa'dır, Adıyaman diyen cahildir.
İzmir'den Antalya'ya giderken Serinhisar diye bir yer vardı, Denizli'ye mi yoksa Burdur'a mı bağlı bilmiyorum ama orasıda yere göğe meşhur Serinhisar leblebisi yazmışlardı. Ne leblebiymiş arkadaş
En İyi Cevaplar