Sürekli lucid rüya görüyorum ama yorulmaya başladım eksiksiz hergün lucid rüya görüyorum ve sabah uyandığımda sanki rüyada yaptıklarımı gerçekte yapmış gibi yorgun uyanıyorum aranızda bu durumu yaşayan var mı?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Merhaba ciddi ise trol değilsen biraz bilgi almak istiyorum
Trol değil tabiki lucid rüya bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şey ne hakkında bilgi istiyorsun?
Yaşayan. Biri ile konuşmak
Nasıl başladı nasıl oldu
Nasıl fark ettin
Ben önceden kontrol edemiyordum 5-6 sene önce sağ bacağıma protez takıldı ve ben 1 yıl yürüyemedim ameliyat sonrasının ilk haftasında lucid rüya görmeye başladım ilk farkettiğim rüyada koşuyordum arkadaşlarımla fakat sonra birden durdum ve bacağımın sağlam olduğunu farkettim ne sargı vardı ne de protez anladım ki rüyadayım o anki sevinçle koşmaya devam ettim ve cidden tadını çıkardım o günden sonra bacağım benim işaretim oldu gerçek hayatta yapamadığım bana engel olan herşeyi rüyamda yapmaya başladım o zamanlar daha küçüktüm ve aşırı mutluk veriyordu o zamandan beri neredeyse hergün lucid görüyorum
Sinan Canan hoca prof bu işle ilgileniyor bende orada duydum
Peki gerçek hayatta yapamadığım dedigin
Ne
Uçma filan mi
Örneğin rüyanda istsnbulda sin. Rüyanda atıyorum evdesin disarl çıkabikiyormusun evden
Protezden dolayı gerçek hayatta koşamıyorum zıplayamıyorum belirli aktiviteleri yapmam da yasak spor da yasak. Rüyamda bisiklet sürüyorum merdivenlerden koşarak iniyorum. Bir de tüm insanların gerçek hayatta yapamadığı bir şey var o da uçmak rüyamda uçuyorum ama bazen mesela çok hızlı filmlerdeki gibi uçuyorum bazen de sürükleniyormuş gibi yavaş ve zorla oluyor rüyama göre değişiyor. Bazen kabus görüp rüya olduğunu farkediyorum ve yaratıklardan kaçarken ucu ucuna kaçabiliyorum istediğim zaman da rüyamdan uyanabiliyorum. Tabi önceden bu denli kontrol edemiyordum ama yıllardır alıştım artık
orada bir arkadsinin evine gitmek istesen ne olur
Okula falan gidiyorum arkadaşlarımın evine de gidiyorum normal sohbet ediyoruz çok kez rüyada olduğumuzu falan söyledim rüyamdaki insanlara ama genelde umursamıyorlar. Bir defa da kendimi dışardan görmüştüm Yani başkasının beni gördüğü bakış açısıyla bir tık korkunç gelmisti onun dışında pek korkunç şey olmuyor rüya olduğunu bildiğinden kabus da olsa rahat oluyorsun
Güzel deneyim bence
Mesela bir keresinde kendi evimdeydim yine rüya olduğunu farkettim sıkılmamak İçin gittim balkondan atladım ordan uçarak okuluma falan gittim arkadaşlarımla falan konuştum yemek falan yedim bu arada yediğin şeylerin tadını alabiliyorsun aşırı güzel ama söyle bir şey var acıyı da hissedebiliyorum arada. Hergün olunca iste uyanınca yorgun oluyorum beyin dinlenmediği için
Olsun değer bence
Mesala başkasının evine gittiğinde onları uyurken gördüğün oluyor mu. Ve sabah sana sorsak odayı tarif edebiliyorsun ve gerçek odayla anlattıkların uyuyormu
Sinan Canan sadece konuşuyor, bilimsel yorumlar yapıyor. Onun yanında Sultan Tarlacı vardı o bu işlerden anlıyor 🙂
@Canımistedii bakarım teşekkürler
Yok senin dediğin astral seyahate giriyor öyle bir şey henüz yaşamadım ama rüyada görüp de yaşadıklarım çok kez oldu. Tabi bunu insanlara söylemiyorum beni deli sanarlar diye
Kendi bedenini gördüysen eğer astral yapmış olabilirsin.
Bilmiyorum belki inanılmaz ama belki başka açıklaması vardır ama küçükken gördüğüm rüyalar gerçekleşiyor. mesala askerlik yaptığım yeri görmüştüm ancak şöyle bir durum oluyor
Diyelimki askeriyedeyim rüyada konuştuğum kişi ile gerçek hayatta karşılaştığımda ne konuşacağını biliyorum tam bunu söyleyecek derken o demiş oluyor
Veya bir haber verecekken rüyadan gördüğüm
Tam hatırlarken o haber vermiş oluyor ispat edemiyorum
Beden olarak değil de balkonda ayakta durduğumu gördüm bir yere bakıyordum hareket etmeden ve kendime yakınlaşıp dokunup yüzümü inceledim
Haberci rüyalar görüyor olabilirsin ama geç fark etmişsin
Büyük ihtimal diğer kullanıcının dediği gibi haberci rüyalar görüyorsun bende de oluyor arada
@Canımistedii şimdi görmüyorum hep küçükken gorduklerim
Bazı şeyler küçükken başlıyor fark etmeyince, üzerinde durmayınca sönüyor.
Siz de goruyormusunuz canımistedi kullanici
Yok hayır ben bi lucid yapabiliyorum. Yaptığım şeyi de herkes yapıyor sanıyordum meğersem yapmak için uğraşan insanlar varmış 😅
@Canımistedii ben uğraşmadım hiç ama tekniği var diyorlardı
Her rüyadan sonra hatirladiklarini yazıyorsun vb bir sey
Çok şanslısın dostum. Eşiğinden döndüm ben de ama tam anlamıyla deneyimleyemedim.
Aslında ilk başlarda aşşırı güzeldi hatta bu sabahki rüyam da çok güzeldi sevdiğim bir oyuncuyla sohbet vs ettim ama bazen çok yoruyor ve günlük hayatımı uykusuzluk olarak etkilemeye basladi yani arada kontrol etseydim daha iyi olabilirdi ama eksiksiz her gün lucid görüyorum
Ben de hep lucid rüya görmek istemişimdir ama hiç bana olmadı, yani hayır ben yaşamıyorum.
Her gun yasamasam da yasiyorum ve dedigin gibi cok yoruyor
Yorgun uyanmak ondan dolayı mı ama ben gördüğüm rüyaları bile hatırlamıyorum ki
Mesela rüyamda genelde uçuyorum uçmak aşırı yorucu ve zor bu tür şeyler yapınca mesela arada eğlence olsun diye binadan binaya atlıyorum ama iste dediğim gibi gerçekte yapmışım gibi yorgun oluyorum
Bende önceki gün yaptığım şeylerin tekrarıni yapıyorum rüyamda
Ben aslında birkaç yıl önceye kadar görmüyordum böyle bir şeyin olduğunu da bilmiyordum birtakım şeyler yaşadıktan sonra sürekli kontrol etmeye başladim ister istemez rüya olduğunu farkediyorum bazen sıkılıp sadece rüyayı akışına bırakıyorum
Neyle farkettim kontrolü nasıl sagliyorsun
Ya benim sağ bacağımda protez var da gerçek hayatımda koşamıyorum rüyamı ilk kontrol ettiğimde rüyamda koşuyordum sonra bir durdum baktım protez falan yok ordan aklıma geliyor rüya olduğu benim işaretim o. Sen de kendine işaret belirleyebilirsin bir nesne veya renk belirle yatmadan önce hep onu düşün.
Aynı durum bu arada geçmiş olsun benimde sağ elimde engel var kaza geçirdim bir parmağım çalışmıyor ameliyat olmam lazım ama pandemi tam bitmeden olmak istemiyorum 2 yildiir kullanmıyorum rüyamda hep o parmağımı açıp kapatırken görüyorum arada uyanınca da parmağıma bakıyorum sanki gerçekmiş gibi sanki gecede o parmağımı kullanmış gibi yoruluyorum haklısın
Gerçekten benzer şeyler yasamissin benimle
Aynen psikolojik olarakta etkisi olabilir ne kadar takmıyorum desende insan ister istemez takıyor kafasına 2 yıldır doktora gitmedim belkide hep bu şekilde kalacak elim onun da rüyalarda etkisi olduğunu şimdi sen diyince anladım
Minik bir şey de etkiliyor gerçekten ben 6-7 sene önce küçükken takıldı protez ve o zamandan beri çok büyük zorluklar yaşadım çok zor
Seni uzmeyecekse protez. Neden takıldı kaza falan mı geçirdin
Yorgun uyanman normal verimli uyuyamıyorsun çünkü.
Nasıl çözüm bulacağım ya
Lucid yapmayarak 😅
İstemsiz farkediyorum :) zaten birkaç aydır rüya olduğunu farketsem bile olduğum yerde durup akışına bırakıyorum
Ben farkına varınca uyanıp çok uykum var diye uyuyorum 🙈
Keşke bende isteyerek yapabilsem
Yalan dolan
Bilim insanları da öyle diyordu