8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan

II. Abdülhamid'in torunu ''Lara Adra''

8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan

Lübnan doğumludur. Fransa'da bankacılık eğitimini aldı. Günümüzde Paris'te bir bankada çalışmakta.

Lara Sultan hiç türkçe bilmiyor. Tam bir prenses gibi öyle değil mi? :)

V. Murad'ın torunun torunu ''Ayşe Gülnev Sultan''

8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan

İngiltere doğumludur. İngiliz İşadamı Nicholas Sutton ile evlidir. Tarih ve politika eğitimi alan Sultan Türkçe'yi biliyor ama iyi konuşamıyor. Ayşe Sultan evini Adele'ye kiraladığından dolayı Londra'da gündeme gelmişti.

VI. Mehmed'in torunu ''Hümeyra Özbaş''
8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan

İstanbul doğumludur. Babası Kırımlı Ahmet Tevfik Paşa'nın Kırım Hanları'nın soyundan geldiği için kendisi de Hanzade olarak anılır. ABD Princeton Üniversitesi'nde eğitim alan Hümeyra Hanım, hayatını aynı yerde eğitim gören ve bir arazi sahibinin oğlu olan Sökeli Halil Özbaş'la birleştirdi. Çok karizmatik bir sultanmış doğrusu.

Halife Abdülmecid’in torunu ''Neslişah Sultan''

8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan

Sultan Vahideddin ile Halife Abdülmecid’in torunu 1921’de Nişantaşı’nda bir konakta doğdu. Osmanlı Hanedan Defteri'ne kaydı yapılan son kişidir. Prens Muhammed Abdülmunim ile evlendi. Mısır yönetimini ele geçiren Sultan ve eşi cumhuriyetin ilanına kadar hüküm sürdü.

Sultan Reşad'ın torunu olan ''Mihrimah Sultan''
8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan

İstanbul doğumludur. Hanedanın 'Yeşil gözlü prensesi' olarak biliniyor. Ürdün Prensi Naif ile evlenerek aynı zamanda bir Ürdün Prensesi de olmuștur. Amman şehrinde vefat etmiştir.

Sultan Reşad’ın torunu ''Bala Sultan''
8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan

Tam adı Bala Hodo. 1955'te doğdu. Sultan Reşad’ın torunu Rukiye Sultan’ın torunu. İstanbul’da yaşıyor, çalışmıyor, evlenmedi, çocuğu yok. Biraz yalnızlık düşkünü bir Sultan olsa gerek.

II. Abdülmecid'in kızı ''Dürrüşehvar Sultan''
8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan

Berar prensi ile evlendi. Prenslik yıkılınca eşinden ayrılarak Londra'da yerleşti. Babası Abdülmecit Efendi 23 Ağustos 1944'te Paris'te vefat ettiğinde babasının Türkiye topraklarında gömülmesini isteyen Dürrüşehvar Sultan bunun için dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile uzunca bir süre mektuplaştı. Bu dönemde birkaç defa Türkiye'ye geldi. 7 Şubat 2006 tarihinde 92 yaşında Londra'da vefat etti. Londra'daki Brookwood Mezarlığı'nda 1966'dan beri yatmakta olan annesi Mehisti Hanım’ın yanına defnedildi.

Sultan Vahdettin'in torunu ''Fazile İbrahim Sultan''

8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan

Aynı zamanda Mısır Prensi Mehmet Ali İbrahim'in kızıdır. Irak Kralı ile evlenmeden iki hafta önce darbe oldu ve nişanlısı öldürüldü. Talihsiz prenses yaşamını Paris'te sürdürmektedir.

#Savi #OsmanlıHanedanı

8 Güzellik Abidesi ''Osmanlı Torunu'' Sultan
Cevapla