iyi geceler arkadaşlar
soru başlıkta olduğu gibidir...
hepinize teşekkürler...
soru başlıkta olduğu gibidir...
hepinize teşekkürler...
En temel amaç üremek amacıyla çiftleşme dürtüsü, insanlarıda hayvanlar gibi düşünmek lazım bu konuda, neslini devam ettirmek için üremek. Burda şunu belirtelim hiçbir hayvanın doğum kontrolü kullandığını görmedik dimi. Üremeyeceksen o zaman niye çiftleşiyoruz. Zevk verdiği için. Burdada çok eşlilik tek eşlilik noktasına gitmek lazım.
Bazıları parası için ihtiyaç duyar, özellikle işi gücü olan paralı insanlarla evlenmek ister.
Bazıları hayat arkadası diye yanımda birisi olsun, çanta gibi heryere taşıyayım.
Bazıları hizmetçi gibi kullanmak için yemek, temizlik, cinsi münasebet,
Bunun haricinde herkes insan.
her yönden doyurucu bir yanıt verdiğiniz için teşekkürler...
hemcinsler bazı ihtiyaçları karşılamıyordur yanı kısmen.. afdsfsd dünyada kadınlar olmasa bir anda cennete dönüşür ortalık herkes saçma sekilde efendice yaşamaya başlar..kimse para için birbirini yemez cünkü parayla etkileyecegi kadın yok sonra kimse kimseye üstünlük taslayıp mevki için dövüşmez çünkü kadın yok. kimse kıskançlık ya da namus için dövüşmez kadın yok..daha çok şey sayarım demekki insan olmak iki taraflı birşey..
herşeyin başı kadınlar öyle mi
efferim
üreme haricinde biraz öğrenilmişlik var bunda. eğer sorun da bu yöndeyse, neden sevgiliye ihtiyaç duyarız ise, olması gerektiği inancı sanırım. burada da bir çok kere gördüm yaşım 18-19 hala sevgilim yok diyorlar. hayret ediyorum. ben hala varolandan bile köşe bucak kaçıyorum. olması-olmaması çok önemli değil. kendine yetebilmeyi öğrenmeli insan..
Takıldığım bir kaçı karşıcinstendir yeri geldiğinide koruyup kolluyorlar. Buna ihtiyacımız olduğundan bazı ortamlarda.
elle tutulur bir yanıt yok zaten ihtiyaç duyma anlamında...sadece kanun diyor herkes...bu kadar basit olmamalı ama sanırım bu kadar basit...
Cevap
18Cevap
İnsanoğlu anahtar ve kilit gibi yaratılmıştır kilit anahtarsız, anahtarda kilitsiz hiçbir halta yaramaz. Eline bir anahtar al ve her dişin kendine göre bir anlamı olduğunu düşün temel duyguları uzun dişler olarak al bunlar çoğalma, korunma vb. diye sıralayabiliriz diğer ufak dişler ise ikincil ihtiyaçlardır onlarda insanı insan yapan şeyler zaten
İnsanlar tanıyorum; vara - yoğa konuşan,
Hayvanlar görüyorum; insanlara alışan,
Odunlar tanıyorum; içimize karışan,
Adamlar görüyorum; eşşek gibi çalışan,
Aynaya bakıyorum meczup ve de perişan,
Bir tek ben miyim babam, aklı ile yarışan
ne var ne yok saymışsın
valla öyle oldu :)
Kendileriyle huzur bulasınız diye size kendi (cinsi)nizden eşler yaratması ve aranıza bir sevgi ve merhamet vermesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir” (Rum 30/21).
ihtiyaç dululduğu nereden çıktı. ? evet aslında karşı cinse ihtiyaç var, bunun için tek bir neden var. çocuk sahibi olmak.
başka br neden yok mu
karşı cinsin tek verediği çocuk onada gerek yoksa karşı cinse gerek yok...
haklısın...
bence yok... şu ana kadar ihtiyaç duymadım karşı cinse, yaş oldu 32, duyacağımıda sanmam. heee denemek istermiydim bir karşı cinsten birisi ile evet neden olmasın, bir ara tek seferlik, ama tek seferlik bir ücretli masör ile deneyeceğim. çünkü hiç denemedim ve karşı cinse ihtiyaç duymadım. oda hiç denememiş olmayayım diye olur. yoska çocuk dışında bir şey aklıma gelmiyor. sanırsam çocuk için birlikte olsam muhtemelen lez bir arkadaşla konuşur anlaşırdım. formaliteden evlenirdim. kabul ederse...
ayrıca erkekler çoğalmak üzere genetikleri kodlanmış diye okudum. yani çocuk sahibi olmak. bayanlar daha değişik. aşk sevgi arayıbilirler. istatistiklere göre erkekler çocuk sahibi olduktan sonra eşlerini çoğu aldatıyor. ama genlerini olabildiğince fazla kişiye yaymak ve çoğalmak.mış. yani bu bir itiraf niteliğinde ama tamamen çocuk yapıp iki tarafında bunu büyültmesi üzerine kurulu bir sistemden ibaret evlilik. aşk deen sevgi desen zaten boyama, ben bundan hoşlandım çocuk yapmalıyım gibi birşey
dediklerine tüm içtenliğimle katılıyorum...evlilik=çocuk gerisi tamamen olmasa da olur...
Sadece karşı cinse ilgi duymuyoruz kendi cinsimizede ilgi duyabiliyoruz bunun nedeni hormoniktir çünkü insan birinden hoşlanırsa kalbi ilk doğduğu gün ki gibi atar yani hoş bir şeydir :)
kalp çarpıntısının peşine mi gidiyoruz sadece
hayır... heyecanına koy veriyorsun :)
koy ver gitsin ozaman:)
Nesli sürdürmek için. Kendin çocuk yapmasan bile, hazırdaki bebişleri kadın-erkek işbölümü ile ayakta tutarsın
ben çok güçsüz hassas bir kızım birisinin beni koruyup kollamasına ihtiyaç duyuyorum mesela. o yüzden daha güçlü tiplerden hoşlanıyorum
Fiş priz, anahtar ve anahtar deliği, Kelle paça, edi ile büdü, vs neyse odur.
Yoruma gerek yok. Karşılıklı fayda ilkesi.
türlü yanlızlıktan kurtulmak için.amaçları yeşertmek hayatın tadına varmak için
yalnızlıktan kurtulmak bencilce değil mi
onu da bir takım konu hakkında yanlızlıktan kurtarıyorsun.onunda amaçları yeşeriyor ve o da hayatın tadına varıyor bu bencillik değildir . ayrıca bu dediğin şey bencillik olsaydı insanlar bu ihtiyacı evlilik adı verilen kavramın altında toplamazlardı.
evlilik ozaman çıkar üzerine kurulu..
toplarlardı demiyorum... TOPLAMAZLARDI diyorum. yani bu bencillik bile olsa insanlar evlenmeye yakın bakmazdı ...
bir nevi baskı değil mi ortada olan,düzene uyma ...herkes severek veya isteyerek mi evleniyor...sanmıyorum...
evliliğin %85 i nin baskı olduğunu düşünmüyorum. herkes evleniyor diye düzene uyuyum biz de evleneleim diye bir yargı yok ortada. herkes tabiki severek ve isteyerek evlenmiyor ama severek evlenenler daha yüksektir bana göre ama tabi istisnalar yok değil ama bu tur istisnalara dayanarak ta bu kavrama baskı,düzen ve çıkarcılık kelimelerini yükleyemezsin.
o zaman aldatma oranı bu kadar yüksek olmazdı...bir yerde sorun var demekki
aldatma neden var biliyor musun. egosu yüksek olan kadının kendi kendi olan erkeği seçemeyip gözünün hep yukarda olması . elde ettikten sonra ise erkek kendinin o kadına layık olmadığını ya duygusal ya da cinsel anlamda anlar ve terk eder. bu yüzden erkek aldatır diye bir söz vardır ortada.
ve buradaki çıkarcılık yüksek egolu kadınların sahip olmak için gösterdiği bencillik olarak nitelendirilebilir ama bu demek değil ki herkes aldatır diye. bir hayatı paylaşıp mutlu olan insanlar da var dünya da
kadın veya erkek diye ayrımıyorum ..her iki cinste kendince egoist ve daha iyisi olunca arkasına bile bakmıyor...
hayatı paylaşmak belki de en değişik cevap oldu...
yoksa herkes bir kanundur gidiyor...
lütfen annen ile babana sorar mısın çıkar üstüne mi evlenmişler ? ve kim bir çıkar uğruna çocuk yapmayı o acıya katlanmayı ister ki. bu yüzden çıkar olsaydı sen şuan olmazdın.. ama sen hala çıkar diye devam ediyorsan hala o zaman sen onlar için belli bir zaman sonra kazanç getirecek bir bencillik ürününden başka birşey değilsin. ha buna katılıyorsan kendini öyle görüyorsan sen tamamen haklı sayıyorum. ve ayrıca kusura bakma ama böyle bir örnek vermek zorundayım.
çünkü bazı şeylere ihtiyaç duyacak şekilde yaratılmışız.
Neden yemek yeme ihtiyacı duyarız, direk güneş enerjisiyle çalışamazmıydık.
can sıkıntısı olabilir.yoksa kimse kimseyle doğmadı hayat kaynağı falan değil yani
bu neden variz der gibi soru olmuş. hayatin kanunu bu. yoksa cogalip bu günleri goremezdik
cinsel açı dışında bakarsak olaya olmasada olur yani karşı cins ama cinsel muhabetler çok yer kaplıyo olmazsa olmaz :D
yetersiz
bide duygusal zamazingolar var tabiki erkekler duygusuzdur böyle yaşamayı genel olarak severler ama bazende duygusallaşırlar güçlü görünmek isterler erkeklerin yanında duygusallaşmıyacağına göre kadınlar bu işe yarar duygusal arkadaş
olay ne seks ne de duygu bence ...olay sadece çocuk...yani çoğalma güdüsü...onun dışında kimse yanına birini alma derdinde değil...
peki fahişelik niye o zmn sadece çocuksa böyle bir kurum neden var çok sığ düşünüyorsun alt amaçlarda hep olacak sen asıl amaçtan bahsediyorsun ama alt amaçların varlığı bir geçek bu alanın suistimali çoğu kez yaşıyoruz bence çocuk olursa özgür hayatın biter bende böyle düşünüyorum o yüzden çocuktan korkmuyo değilim
yemek bulaşık ütü ev işi yapmak istemiyorum karşı cins şart
Çok komik espriler yapıyolaa :SDFS:GSDGD:Sh
sistem öyle kurulmus bizde sisteme uyuyoruz
uymasak ne olur?
önce mutsuz olursun cünki aradıgın sey baskadır bilirsin onun seni rahatsız edecegini ama baslarsın dusunmeye sonra ona inanmaya baslarsın duyguların degişmeye baslar.
yeni alıskanlıklar ararsın karekterin degişir ,kendinle durmadan celişmeye baslarsın cunki anlamaya baslarsın ki bu sen degilsindir. işte bu noktada geriye döndun döndun dönemedin yeni kaderine el sallarsın.
secimlerin her ne olursa olsun eger vicdanın bunu kaldıramazsa hep ama hep acı cekersin ve cektiğin acı sana zevk vermez
aslında ortada ihtiyaç yok sadece baskıdan dolayı birliktelik kuruyoruz..pek tabi onlarsız da yaşıyoruz...
aklı yok fikri var ona sormak lazım :)
Doğanın kanunu
bu kadar mı basit
zor olan ne ?
sadece kanun böyle ve uyguluyor muyuz...nedeni niçini yok mu...ispatı yok mu çelişkisi yok mu
Evet kanunun dışında hareket eden var mı ? -yok
Çocuk sevgisi duymuyor musun? Evladın olsun istemiyor musun bunun başka yolu var mı ? işte ispat sana..
Bir erkek seni mutlu edebiliyorsa çelişki aramak doğrumu ?
Bir kadınla bir kadın çelişkidir hiç kadından hamile kalan kadın gördün mü?
İşte bunlar hep değişmeyen şeyler..
yani esas olay çocuk mu? evet
erkek herzaman mutlu etmez bazen hatta çoğu zaman kadınla gerçeklere gözlerini kapar ve mutlu olmayı arar...
Kadın da her zaman mutlu etmez ..
Esas olay çocuk değil sadece bu kısımdan ele aldım örnekler çoğaltılabilir..
Mesela erkek bir kadından kas olarak daha güçlüdür kadın korunan erkek koruyan doğada savaş veren kadın ise yuvada estetiği sağlayan taraftır ..bi de böyle düşün
insanın kendisinde olmayan ilgisini çekmiştir hep
Yaradılış
inan hala anlamadm
:)))))
Çivi çivi söker hesabı :):)
Üremek icin :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar