Toplum tarafından kabul görmek ile kendin olmak arasında bir çelişki görüyorsan...
Çevreni mi, kendini mi değiştirmeye çalışırsın?...
Sorun hangi taraftadır?
Çevreni mi, kendini mi değiştirmeye çalışırsın?...
Sorun hangi taraftadır?
Sorunun hangi tarafta olduğunu her zaman çözemesin.Çünkü çoğunluk ne düşünüyorsa, vardır bir bildiği deniyor.Mesela akıl hastası olan insanlar, onlar akıl hastası ve biz değiliz ve onlarda sorun var diyoruz.Çünkü biz çoğunluğuz.Peki yaa asıl hasta olanlar bizlersek ve akıllı olanlar onlar ise?Bunu tam anlamıyla bilemeyiz ama insanların çoğu genelde muhafazakar, yani korumacı oldukları için değişmeyi değil de böyle kalmayı terchi ederler.
en iyisimi kendine uygun olan çevredir ne kendini değiştirmekle nede çevreni değiştirmekle uğraşırsın tencere yuvarlanmış kapağını bul misali :)
bu her zaman sorun olmustur,olacaktır da; toplum her zaman bazı şeylere karsı gelecek ve tepki gösterecektir ki bilinçli ve akıllı olan insan zaten hayatını yönetecek kapasiteye ve akla sahiptir ,topluma veya başkasının ne dediği ne düşündüğü onu çok da ilgilendirmez sanırım ,şahsen ben öyleyim,hayatımı başkalarına göre ne yönetiyorum ne de planluyorum.
Çevremi değiştirirdim. Eski okulumda kendim olarak insanlar tarafından ezildim. Çünkü tiki-sosyete-süslü insanların arasındaydım. Esprili olmam onlara göre süt çocuk olmamdı.
Artık liseyi bitiriyorum, okulun en sevilenlerindenim. Mutluyum.
Cevap
0Cevap
Kendimi değiştimeye çalışıyorum olmayınca çatlaklar oluşuyor ya benim kafada ya da toplumla aramda.
Çok zorda kalırsam kendimi yok etmeden orta yolu bulmaya çalışırım...
Kendimi değiştirmem ben neysem oyum dediğimi yaparım ve yaptırtırım kısacası ben değil çevrem bana ayak uydursun.
Ne kendimi ne çevremi değiştirmeye çalışırım. Kafamın uyuşacağı insanlar muhattabım olur.
bugune dek cevremdekıler secılmıs kısıler oldugundan kendımde hal ve hareketlerıme dıkkat eden bırı oldugumdan boyle bır sorunum olmadı hıc.
Bu zamana kadar kimse icin kendimi degistirmedim.degistirecegimi de dusunmuyorum
Çevremi de degiştirmem,kendimi de..kimse için yaşamıyorum,toplumun kurallarından nefret ediyorum..
çevremi değiştiririm ama yeri geldiğinde bende değişirim
çevrende değişir toplumda
Çevremi değiştiririm.
çevremi değiştiririm.
cevremı ama cokta ugrasmam.
cevremı degıstırırım
Çevremi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar