cok almancı ev sahibimiz oldu malesef şuankıde almancı (:
Türk milleti yardımseverdir bu özelliği acaba almanyada neden kaybediyorlar coğu
Türk milleti yardımseverdir bu özelliği acaba almanyada neden kaybediyorlar coğu
Ben Almanyada degil ama Isvecte yasiyorum cok gordum oyle insanlar. Avrupadaki turklerin cogu cahil, kultursuz 3. Sinif bile degiller yani. Kesinlikle insanlari dusuk gormuyorum ama oyle.. Burada baska turkiyede baska oluyolar. En basiti 7 cocuklu bir aile devletten aldigi parayla geciyo hatta bazisinin aldigi paraya ragmen kendi isyerleri bile var. Boyle insanlar yani..
Hay ağzına sağlık biz bunu deyince insanlar ön yargılı olduğumuzu söylüyorlar yani sen yurt dışında yaşayan birisi olarak bizim anlatmak istediklerimizi yansıttın benden +1 ...
Tesekkur ederim banada diyolar ama gercekler bunlar malesef:) burada devletin verdigi parayla gecinen insan turkiyeye gidince cok farkli oluyo bu bir gercek yani:)
Pinti? :)
Pinti demeyelim buna, zor sartlar altinda kazanilan paranin degerini bilmek diyelim
Kımse Cenneti kolay sanmasın Müslümanlığın şartları kolay değil lakin ezildim diye ezenler üzenler ve pinti olanlar ilk göreceği yer cehennemdir
mesele insan olmak bizlerde parayı kolay kazanmıyoruz belkı almanyadakı şartlardan daha ağır çalışanlar var Efendim gercekden öyle parayı bulan bazı şeyleri kaybediyor sanırım
Ezildim diye elbetteki ezmiceksin :)
Ama suda var, biraz genelleme yapmissin. Pinti olan icin ulke fark etmiyor.sen kendi yasadigindan ornek verdin bende bizim yasadigimizdan ornek verim :) Benim babamin dayisi Turkiyede yasiyor adamin 4 tane evi var hepsini kiraya vermis ve babamin evini kiraliyor cok az miktarda :)
Yani pinti olmayi almancilara baglamayin..lutfen :)
evet coğu demiştim ama yinede genelleme gibi görülüyor Efendim (: benim 4 evsahibim almancı
çalıştığım işyerının sahıbıde o tam acımasız bin tl kırayı bişeye kızmışta 2 bin tl ye cıkardı insanlar alınganlık yapmasın olmayanıda var tabi ki genelleme yapmak hak yemektir buda günah
Bende zaten tam genelleme yaptin demedim :) " biraz genelleme yapmissin " demistim :)
Sende hep kotuleriyle karsilastigin icin boyle dusunebilmende normal aslinda. Yani benim basima gelse bende oyle dusunebilirdim sanirim :)
2bin tl ye nasi cikartiyor, kira kagit uzerine anlasilmamismiki? Yani buna hakki varmi?
hakkı var patronum patronundan dukkanı satın alıyor işciyken buda neden bana haber vermediniz diye 600 tl kirayı 7 sene önce bin tl ye cıkarıyor ödemeyeceksenız cıkın gidin tabi mecbur kalınmış gibi birşey ödemişler senelerce
evet beni anlamışsınız normal evet (: parasal yöndeki değilde almanları insan gibi görmeleri bizi hayvan gibi görmeleri üzdü
neymiş almanyada cöpler yere atılmazmış tuvaletler otomatık muslukmuş modernmiş aslında bir söz var söylersem bana yakışmaz (:
neyi peki söylemiyim (:
he kusura bakma (: bir ürün aldım internetden tüpünü yan tarafa yapiştırdım onların verdiği yapışkan bandla ürün arızalı o tüpüde sokmeden kutusuna koyamıyorum nasıl bir bandsa 4 gündür sokemedim almanlar kalıteli mal yapar kesin onların icadıdır (:
Aynen Efendim (:
çünkü, adam gitmiş oraya tuvalet temizleyerek hayat kazanmaya sonra orada maaşıyla alabileceği arabayı alır ve ülkemize gelir. E orada wc temizlediğini de kimseye söylemez. asar keserdi. ama paranın kıymetini anladıkları için kuruşuna kadar hesap eder. Aklı olan arabayla gelir mi? cebinde parası olan uçağa biner burada kiralar bir araç takılır gider
Hocam gorüslerimizden inanclarımızdan dolayı sevmıyorlar bizi..
evet Hocam bide almanyada böyle türkiyede böyle sözleri beni deli ediyor (:
Bunu birazda insanlarmıza asılamak lazim cok zengin bir ülke degiliz belki ama misafirperverlik yardımseverlık komsuluk ılıskılerınde bizim ülkenin insanı cok iyi tabi istisnalar haric..Ben memnunum burada olmaktan yurt dısı bana göre degil..Anadoluyu severim emekci kardeslerimle el ele sloganlar esliginde : )
vay Hocam yüreğinize sağlık adam gibi adamsınız
Cevap
7Cevap
almanyada en az 1 yıl kal ondan sonra neden burayı beğenmediklerini anlarsın pintilik ise almancılara has değil yöreye göre değişiyor (anadoluda)
1 yıl olayına acıklık getirirmisiniz onu sormuştum bende
teknoloji ve yaptığın işe göre aldığın maaş... mesela avrupada Türkiyedeki gibi değildir maaş dengesi yaptığınız işin zorluğuna göre değişir örneğin inşaat ustası bir avukattan ya da mühendisten daha fazla maaş alırlar... ekonomi ve yaşantı çok güçlü olduğu için Türkiyeye gelince hindistana gelmiş gibi fakir bulurlar ülkeyide halkıda buna da sonradan görmelik deniyor tabi :)
evet katılıyorum Hocam (:
teşekkür ederim
rica ederim yolun düşerse Untere Waldpl?tze 3, 70569 Stuttgart, Deutschland adresine bir git bura bmw nin fabrikasıdır :) içeriye girmeye gerek yok dışarıdan bak fabrikaya burası neresi başka bir gezegendemiyiz dersin :))) Türkiyede en modern yer onlarda temizlik malzemelerinin konulduğu yer ;)
Hocam alemsınız (: peki aklımın bir köşesinde kalsın (:
Valla bende de oldu bunlar kendileirni ne sanıyorlar diye, almanyada zar zor Türkiye'de kral gibi davranmaları belki sinir ediyordur beni, bazen yine eski düşüncelerime dönüyor ve kıl oluyorum Alamanyadakiler de Türkiye'de hayat nasıl işler, neler olup bittiğini gerçek anlamda bilmediklerinden garip karşılıyorlar. Pinti kısmına hiç katılmıyorum ellerin bonker bazılarının hepsinin değil.
Hepsi öyle degildir size pintileri denk gelmistir
Vallahi pintiliğini sorsam adamın ee kazanmak kolaymı der e biz napıyoruzkı yatıyormuyuz
en cok tuhafıma giden ve beni üzen yok almanyada böyle yok buradakı ınsanlar vahşi yok şöyle sankı sanarsın laydı diana (: senınde özün yahu türk sen kendini beğenmiyorsun gibi biz türkler ne kadar fakir olsakda o beğendikleri almanlardan daha onurlu gururlu ve yardım sever milletiz almanlar ımparatorluk kurduğunda milyonlarca sıvılı katletti
Türkler imparatorluk kurduğunda kımın dınıne karıştı
tabiki geneli değil ama benim tanıdıklarım cok hepside almancı olmuş gercekden
bizim işyerınınde dükkan sahıbı almancı vampırden farkı sadece insan gibi gözükmesi (:
ne güzel bir insanmış tebrik ederim
bakın babanız oyle yapmamış babanız gibi ne insanlar gördüm eskı patronum cok ezilmişti ezildiği icinde bizi ezmedi evet gercekden o bir insandı
genelleme yapmamak lazım sana öylesi denk gelmiş demekki
Efendim coğu dedim 4 almancı ev sahibimiz oldu inanın benim hicbir sözüm hayali değildir (: yaşadığımdan ötürü
İnş Efendim (: teşekkür ederim
Pinti ve yardım sever bunu bilmem ama Almanya da yetişmiş kızlar benim tanıdığım hepsinin ailesi düzgün yetiştirmiş bu dikkatimi çekti
Almanyada yaşayanlar orda çok eziliyor çünkü sıfatlarının bile olmadıgını düşünüyorum bu ülkeden kaçıp gitmişler beğenseler ne olur beğenmeseler biz böyle desekte türkiyede yaşayamadıkları için çok mutsuzlar bence
hepsi öyle degilde bazileri ever öyle olur, ha buarada tanidigim cogu almanlar türkleri sevmezler.
Tum bu nefretinin nedeni sana alamanyalardan cikolata getirmediler diye degil mi?
valla abi almanyada akrabalar var ıstanbula geldıklerı zaman sadece cikolata getırıyorlar sankı burada yokmus gıbı hakkatende asırı cımrıler :)
sadece pintilik olsa abrupa turklere cok sey kaybettirdi
dün b.ktun bugün koktun mu misali
çünkü orda 3.sınıf insanlardır onlarrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar