Iklim insanların kişiliğini değiştirir mi , değiştirmez mi ?
.
.
.
.
tabiki çok etkilidir,
karadenize sürekli yağmur yağar oradaki insan, canlıdır sürekli, hızlı konuşur, hareketlidir
doğu insanı çorak toprak gibidir,
eğe insanı sakindir, stresi yoktur,
evet ekvatordakilerin ki uzun kutuplardakilerin ki kısa mesela boyu
etkilenir. Kırsalda oturanlar, daha soğuk, daha mesafeli; kıyısında oturanlar daha rahat, konforlu. Soğuk iklim insanı daha içe dönük yapar, ama ıstısnalar var.
değiştirr..mesela bn ankaradaydım..çok sert, dediğim dedik..dik kafalı bir insandım 1 yıldır antalyadayım tam tersi oldum..:) ama iğrenç bir durum
Cevap
15Cevap
Etkiler tabi. Karadeniz insanın çabuk sinirlenmesinin en büyük sebebi havanın sürekli kapalı olmasıdır. Orda bir kaç yıl yaşamış biri olarak söylüyorum
Benim yapacağım yorumu yazmışsın :)
senden uzun yaşayacağım heralde :D
Valla Kapalı havalarda (yağmur felan yok) accayip kasvetli oluyorum,gereksiz bir hüzün bir melankoli yaşıyom hep..etkisi kesinlikle var bence..(belki bazılarında)
Herşey iklim ve coğrafyaya bağlıdır. Kimse umursamaz, dersleri bile tınlamaz.
bende etkili kışın moralim hep bozuk oluyor güneş görmediğimden kendinizi yormayın evet güneş enerjisi ile çalışıyorum
tabikide etkiler milyonlarca insanın inandığı burç olayı gezegenlerin hareketi ve gelen güneş ışınlarının etkisiyle oluyorda iklimmi olmayacak :)
bu ara sen cok soru sormaya başladın dıkkat et kendıne .
ufak bir etkiler sadece
Ne konu da :) niye ne oldu bea :)
Ben ciddiye alırım yapma bea bişey olursa senden bılırem bak
Etkilidir bence yazın daha enerjik kışın daha duygusal ilkbaharda karışık sonbaharda hüzünlü
Doğrudur ben yaz ayların da sinirli ve gergin olurum kış aylarında nispeten daha mutluyumdur bunun için kış mevsimi daha güzel geçer benim açımdan.
beni etkiler :p yazın sıcak oluyorum, kışın buz gibi.
soğuk ülkelerdeki insanlar daha soğuk kanlı mesela ruslar çok soğuk
Etkiliyor
Sibiryadakiler soğuktan gözlerini kısa kısa çinimsi bir şey olmuşlar
Sonbaharda iki kisi gibi oluyorum
güzel hava pozitif etkiliyor beni
kişilik değil de ruh halini ara ara değiştreblr
kişiliği oturmuş bir insanı hiç birşey etkilemez
Etkili olabilir de olmayabilir de.
kesinlikle etkilidr bnce
kesinlikle değiştirir.
Şahsen etkiliyo.
birazcık etkiler