Haberiz olmadı biraz sıkıcı bir durum haklısın.. ama eşinin babası nede olsa, annen şendeymiş zaten çok kalıcı misafir değilse sabır ve hoşgörülü olmanı tavsiye ederim..
Eşinin yanlış anlamasına fırsat vericek davranışlardan kaçın..
Annen sizde ve buna sabırlı duruyorsa aynı şeyi babası için sende yapmalısın22 Yorumla- +1 yıl
Ya çok sıkıntılı bir durumda kaldım
En İyi Cevaplar
+1 yılHaberim olmadan gelmeleri can sıkıcı olurdu. Ama eşim benim aileme maşallah çok iyi davranıyor. Elimden geleni Yapmaya çalışırdım. Ama bu söylediğim normal bir gün için. Şehir dışına ciktiysam ve ev müsait değilse tepkimi belli ederdim. Annemi de gondermezdim ayrıca.
01 Yorumla- +1 yıl
Valla çok zor çok doluyum
Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Senin durumun müsait olmadığı için haklısın. Benim kayınpederim eşi rahmetli olduğu için yalnız yaşar. Genelde o da öyle gelir, hiç sıkıntı olmaz, derdetmem. Annem de yalnız yaşar fakat o hiç gelmez. Pek sorun olmuyor bizde.
04 Yorumla- +1 yıl
Eşin ev hanımı mı? Ben günde ortalama 12 saat çalışıyorum. Misal senin evine misafir gelse sen yemek yapmazsın, temizlik yapmazsın hazırlık olarak değil mi? Ben de bir erkek kadar çalışıyorum ve bir de evde çalışıyorum. Yemek yapmıyorum son zamanlarda yalan yok. Ama 70 yaşındaki annem yapıyor. Ona da yük olmak istemiyorum ki. Yine de Allah var annem hiç yüzünü eğmedi ama ben mahcup oldum.
- +1 yıl
Seni anlıyorum. O yüzden "müsit olmadığın için haklısın" dedim. Ben kendi durumumu ifade ettim. Ayrıca ne kadar şanslısın. Öyle bir annen var. Eşim büyük kızımınbekkediği son günler, "gece işte olduğum için, bir kaç gün bizde kalmasını söylemiştim.. neyse. O annenin ellerinden öperim.
- +1 yıl
Benim annem de eskiden böyle değildi. Ama zaman içinde azim geldi kendisine. Sağolsun
+1 yılSinir bozucu bir durum herkesin kendince planları olabilir rahat edip uzanmak istersin yayılarak film izlersin habersiz olması sinir bozucu olmuş cidden
01 Yorumla- +1 yıl
Çok sinir bozucu evet
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
+1 yılBu nasıl bir koca diye düşünürüm. Bubne şuursuzluk bu ne akılsızlık diye cok mu aradığımı sorgularım. Kocam evde yok ve babasi geliyor. Olacak iş değil! Kocsnin babasi da olsa elin adamı! Ne isi var eşim yokken benim evimde. Ustelik annem varken. Neymiş annemi gönderip pederle kalacağım. Yok oyle bir dünya. Hadi kocan da akil yok babasinda da mi yok. Şuursuzluk pes!
21 Yorumla- +1 yıl
Babası habersiz geldi.
+1 yılHoşlanırım başım gözüm üstüne benim annem nasil elini kolunu sallayip geliyosa onun anneside babasida gelicek tabikide.
13 Yorumla- +1 yıl
Bekarken kolay böyle konuşmak
- +1 yıl
6 saat once yazdigima neden simdi cevap veriyorsun? Bendemi takili kaldin ablacim? O karaktere kisilige bagli yasa evlilige bagli degil
- +1 yıl
Cevap vermek kabahat mi? Sürekli nette değilim. Fırsat bulunca giriyorum. Sırayla cevap yazıyorum. Ve evet bekarken düşündüğün şeylerle evli olup yıllar içinde yediğin kazıklardan sonra düşündüklerim bir olmuyor. Olamaz da. Haksızlığa uğradığını düşünüyorsun. Elinden hiçbir şey gelmiyor. Kazık yiyip susuyorsun çünkü muhtaçsın. O da sonuna kadar kullanıyor bunu. Ben ne yapıyorum? Gelmeden haber versin, ayarlama yapayım habersiz gelmesin çok kalmasın diyorum. Az bile. Başkası olsa kapıdan sokmaz.
+1 yılDüşüncesizlik var haklısın ama eskiler senin gibi düşünemiyor malesef. Adam torununu özler kafasına göre çıkar gelir yani.
11 Yorumla- +1 yıl
Yaa torunlarına da bir hayrı dokunur ki sorma
+1 yılÇok haklısın insan haber verir vermese bile yatılı niye kalıyor anlamadim evi yok mu
126 Yorumla- +1 yıl
Ben olsam ben de kızarım yani, insan bir haber verir, ben gidiyorum ama müsaitler mi ayıp olur mu diye düşünmeden umursamadan labaili bir şekilde davranış sergilemek çok ayıp ve edepsizce, insan da bir düşünce olur ya.
- +1 yıl
Aynen @tatliicocukk20 Insllah kayinbabam olacak kişi boyle olmaz azar çekerim sinirlenirim birden Hayir gelsin tabi ama benimde özel hayatım olacak
- +1 yıl
Ya gelsin tabi anne babalarımızın başımızın üstünde yerleri var elbet, ama yukarıdaki hanımefendinin yazdığını okuyunca sinirlendim, herkesin bir kurulu düzeni, özel hayatı, planları, organizasyonları vs. var, sen pat diye baskın yapar gibi ne geliyorsun be adam, ilk önce bir ara oğlunu bir sor bakalım, müsait misiniz diye?
- +1 yıl
Haklisin ben çocuklarim olursa evlenirse çok gidip gitmecem öyle kıymet biniyorlar 😂
- +1 yıl
Anlamadım, ya aklı başında olan birisinin düşünmesi gereken bir şey bu.
- +1 yıl
Benim babanem var kimseye evine almazdı gelinlerde onlar evine gitmek icin elinden gelen yapardı gerçi artik gitmiyorum küssuz
- +1 yıl
Neden kimseyi evine almıyordu ayıptır günahtır ya bu bazı yaşlılarda çok gamlı çok gaddar oluyorlar ya.
- +1 yıl
Aslın da bizi almazdı çünkü annem sevmezdi annem saftı ondan
- +1 yıl
Bu gelip geçici dünyada bu neyin kini neyin öfkesi nedir bu insanlardaki hasetlik kin öfke
- +1 yıl
Haklisin ve sonra çok pişman oldu ama iş işten geçti bana hep üvey torunmis gibi davrandı
- +1 yıl
Geçti bolunun pazarı sür eşeği niğdeye, ama pişman olmak doğruya yönelmek de bir şey geliyor, gene siz de affedin, affetmek erdemliktir.
- +1 yıl
Ben onu kackez affetim gene affetsem 2 ay sonra aynı ben böyle ıyim onlar yüzünde neler yaşadım neyse gıybet olmasin ve soran arkadaş rahatsiz olmasin
- +1 yıl
ALLAH ALLAH ya böyle insanlara şaşıyorum RABBİM hidayet nasip etsin, ALLAH ıslah etsin ne diyim.
- +1 yıl
Insllah ona akıl bize akıl versim
- +1 yıl
Asıl ona akıl fikir, hidayet erdem versin size de sabır ve selamet versin güzel ALLAH'ım
- +1 yıl
teşekkür ederim amin
- +1 yıl
Rica ederim.
- +1 yıl
Şehir dışından geliyor. Habersiz yatılı. Ne kadar kalacak belli değil.
- +1 yıl
Tamam yaptığı çok büyük bir yanlış ve hata ama olsun bu seferlik görmezden gelin kovamazsınız ya adamı ama eşinizle konuşun uyarısında babasını münasip bir dille 🙏👍👌🙏
- +1 yıl
Kovmadım. Git demem kal da demem. Güler yüz beklemesin. Saygısızlık da etmem. Sınırlı seviyeli samimiyetsiz olurum. Sonuna kadar da haklıyım.
- +1 yıl
Olsun gene de öyle davranmayın onlar büyük ne kadar da haklı olsanız dediğim gibi eşinizle konuşun uyarsın
- +1 yıl
Haklısın ama herkes hatası olur de
- +1 yıl
Yahu uyarılacak bir durum yok. Yüzsüz bir insan. Ben bir söz söylemem ama iyi davranmam. Ben ikiyüzlü değilim. Asla olmadım. Hislerimi saklamam. Beni bu duruma kendisi getirdi. Yıllarca sömürdü. Daha iyi davranmam. Eşim sonuna kadar haklısın ben sana diyecek söz bulamıyorum dedi. İyi biriyim. O nedenle kazık üstüne kazık atabildi.
- +1 yıl
Kimin iyi olduğun sadece ALLAH bilir fakat uyarmalısın sende mesala ona bir çorba yap yemek yapma yani
- +1 yıl
Mesela babacığım gelirken haber verip de gelseniz evde olmayabiliyoruz işimiz gücümüz bitmiyor gibi cümleler kurabilirsiniz belki kafaya dank eder @saskinomayra
- +1 yıl
O kadar mıncık mıncık konuşmam. Babacığım demem için babalık yapması lazım. Bir baba, (maddi durumu iyi) evladına kredi faizlerinden yüksek faizle borç para verir mi? Bir baba, evladına tahsis ettiği evi elinden alır mı? Bir baba, evladı sırf kendi istediği gibi giyinmiyor, saçını istediği gibi kesmiyor diye (ki bu evlat gayet muteber bir iş yapıyor, çoluk çocuk sahibi, saygın bir kişi) ona ağza alınmayacak hakaretler küfürler eder mi? Yürüsün gitsin ben öyle baba istemem.
Esimin ailesi heezaman kapim acik olurdu gelebilirdi sorun olmazi
13 Yorumla- +1 yıl
Evli misin?
- +1 yıl
Hah! Sen evlenince bir de konuşalım. özrllikle kayınpederinden kazık yedikten sonra aynı şekilde konuşabilir misin acaba 😐
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSenin annen nasıl geliyorsa Onun babası da öyle gelir
11 Yorumla- +1 yıl
Benim annem geliyor, torunlarına bakıyor, yemek yapıyor, ortalığı gücü yettiğince toparlıyor... Arada fark var. Kayınpederim hizmet istiyor. Ayrıca bazı meselelerden kırgınım
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılİstesek te istemesek te böyle şeyler oluyor maalesef sıkma canını.
02 Yorumla- +1 yıl
Sıkmayacak bir şey yok. Elimde değil
- +1 yıl
Sende haklısın çalışan kadınsın evine gelip rahatça dinlenmen gerek.
bende hoşlanmam, gelmesinden değil tabiki gelebilir de. haber vermesi gerekir.
01 Yorumla- +1 yıl
Habersiz emrivaki yapılması beni çok bunaltıyor
Ya kayınbaban da eşine emrivaki yaptıysa? Hemen eşine yüklenme.
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen evet haklısın
+1 yılen nefret ettiğim şey pat diye çıkan misafirler.. ama bu adam haber vermeliydi..
04 Yorumla- +1 yıl
Gece 00.00 civarı eşime demiş ben geliyorum diye...
- +1 yıl
pekı ne poh yemeye gelıyormus madem ogluda yok
- +1 yıl
Eşim gelecek. Torunlarını özlemiş. Torunlarına da bir hayrı yok
- +1 yıl
Valla Allah kolaylık versin
+1 yılistedikleri zaman gelir istedikleri kadar kalırlar..
06 Yorumla- +1 yıl
O eskidendi.
- +1 yıl
Bu işin eskisi yenisi olmaz ki.
- +1 yıl
Olur olur. Yediğim kazıklardan dolayı değiştim
- +1 yıl
Ne yaşanmis olursa olsun onlar buyuklerimiz ve biz alttan almak durumundayiz.
- +1 yıl
Ben de onu diyorum. Evden kovmadım sonuçta. Saygım kayınpederime değil eşime. Tebessüm etmem. Git de demem. Ama haber verseydin dedim. Derim de. Zorda kaldım borç aldım. Benden yüksek oranda faiz aldı. bir de hacı! Daha neler neler... Eşimin saçını uzun seviyorum, kes diye baskı yapıyor. Kesmesin yakışıyor diyorum, hakkımı helal etmem diyor. Yahu görüp göreceğim bir koca! Başkasına mı bakayım? Bu mudur? Kes dedim yaa.. Kes saçını! Düşün ki senin karının saçına makyajına onun annesi karışsın! Sen kabul eder misin?
- +1 yıl
Çarşı karışık..
+1 yılGelsin tabi ne var bunda sizin bu zihniyetiniz yüzünden tanrı misafiri davetsiz misafirlik adeti kalktı :)
09 Yorumla- +1 yıl
Efendim ben çalışan kadınım. Afedersin it gibi çalışıyorum. Bu sabah saat 04.00'te kalktım yola revan oldum. Bana gelecek insan önceden haber verecek. Evde oturup keyif çatmıyorum ben. Günde asgari 12 saat çalışıyorum. Gelsin derken, misafir için hazırlığı kim yapacak? Annem iyi kötü bize yemek yapıyor 70 yaşında kadın. Bir de misafirler için çeşit çeşit yemek mi yapacak? Bu mudur insanlık? Hem benim kayınpederim hacı. Yeri gelince o günah bu günah der çıkar işin içinden. Yahu benim annemle nikah düşüyor ne işin var aynı evde o zaman? Ona günah olmuyor mu? İşine gelen günah gelmeyen sevap sanırım
- +1 yıl
İçiniz fesat sizin boşuna zihniyetinize kızmamışım içime doğmuş demek :/
- +1 yıl
Objektif açıdan bakıyorum, gerçekten haklıyım. Mevduata uygulanan en yüksek faizle oğluna ve gelinin borç veren, söz verip sözünü çiğneyen bir adam için az bile söyledim. Başkası olsa kapısından içeri almazdı. Dua etsin bana o. Baş tacı etmesi lazım beni! O bana kazık atarken ben hep iyi niyetle sabrettim yıllarca.
- +1 yıl
Sanada bir dokunan bin ah işitiyor ne dolmuşsun böyle höhh :)
- +1 yıl
Yaaa.. Senin baban sana mevduata uygulanan en yüksek faizle borç verse, kredi faizinden bile yüksek faiz ödesen babana aynı muhabbetle bağlı olabilir misin?
- +1 yıl
Öyle babayı bırak evi mahalleye bırakmam
- +1 yıl
Yaa ben evimde yatılı misafir ediyorum işte. Hem de baskın misali geliyor. Edep yahu
- +1 yıl
Ev hediyesi olarak da çay seti almış. Bizde bu hediye komşu derecesine alınır. İnsan bir baba olarak bunu almaya utanır. Valla utanır.
- +1 yıl
Çok haklısn ben sustum senin derdin çok :)
His olmamis tabi sadece esimin degil benim ailemde habersiz gelmemeli
02 Yorumla- +1 yıl
Ya hakikaten manasız böyle baskın yapar gibi. Ben de dünkü gelini değilim. Yıllardır itina ile kazık attığı, uzun süredir kırgın olduğu geliniyim yani. Buna rağmen baskın gibi gelinir mi?
Haber vermeden yeminle kabul etmem. Haber versin başımın üstünde yeri var
01 Yorumla- +1 yıl
Adam trene binmiş yoldayken arıyor eşimi. Ne diyecek? in trenden geri dön mü?
Uygun bir dille soyseydin esin ve Sen ne is yapiyorsunuz
01 Yorumla- +1 yıl
Dün gece trendeyken aramış eşimi ben geliyorum diye. İn trenden geri dön nasıl desin? Ben söyledim haber verseydin keşke ben çalışan kadınım diye.
Geçmiş olsun kayinbabana söyle düşünceni
02 Yorumla- +1 yıl
Söyledim. Baba keşke haber verseydin dedim. Ulaşamamış. Yapma ya, sitem edeceğin zaman ulaşıyor sun ama arayıp istediğini söylüyorsun şimdi mi ulaşamadın? Beni arasaydın ben elbette geri dönerdim dedim. Yılların kazığını yemişim ben ondan antremanlıyım
+1 yılHoşlanmam insan haber verir.
02 Yorumla- +1 yıl
De mi ama!
- +1 yıl
Çat kapı gelenlere sinir olurum. Sanki kendi evine geliyor.
Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Esim olunca dusunurim bunu
019 Yorumla- +1 yıl
Aman boşver evlenme
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Soğu yahu.. Herkes evlenecek diye bir kaide mi var? Sen de evlenmeyiver ne olur
- +1 yıl
Kafan rahat. Bak, ben de eve geldim koca yok ama kocanın babası yanımda. bir de maç istiyor açsın! Yok daha neler!
- +1 yıl
Asla baktırmadım. Belgesel açtım.
- +1 yıl
Büyük ihtimalle İzmire taşınmayı düşünüyor. Kiracısının kaldığı eve en iyisinden doğalgaz döşetiyor. Camları da pvc yaptırdı geçen sene.
- +1 yıl
Tutuyorum. Çoookkk cimri. Çoookkk. Dikkat çekiyor bu tarz harcamalar.
- +1 yıl
Bir baba ev hediyesi olarak çay seti alırsa gelini de alır o çay setini alır kapı ağzına yere koyar.
- +1 yıl
Ben de unutmam. Dün başköşeye koymuşlar. Sanki matah bir hediye.
- +1 yıl
Çookk! Tutunamadı apar topar gitti bu sabah. Bana eziyet etti. Haketmedim. Kocamın saçlarını zorla kestirdi. Hakkını helal etmezmiş! Ben böyle beğeniyorum dedim, inat etti kesecek diye. Faizle borç verdi. Ödeme biraz gecikse eşime hakaret etti. Bize verdiği evi elimizden aldı. Zor duruma düştük kahkaha ile güldü alay etti. Eşim iş için onun yaşadığı şehre gitti apar topar, orada kar yağıyormuş. Babasını da ziyaret etti, dönüşte havaalanına götürmek yerine (ki eşim benzin koymuş arabaya) kuş uçmaz kervan geçmez bir yere bırakmışlar. Öyle üşüdüm ki iliklerime kadar dedi eşim. Kedi yavrusu gibi koydular beni yol ortasına dedi... Ev aldık ev hediyesi olarak seramik 50-60 liralık çay seti almış sanki komşuya alıyor. Yatılı geliyor, yola çıkmış öyle haber veriyor yani beni çiğniyor. Yok öyle yağma. Kiracının oturduğu eve 7500 liralık doğalgaz döşetiyor. Evinde her şeyin en güzeli var, her eşyası marka. Dünkü çocuk değilim artık. Aldım çay setini, çocukların odasına yere koydum
+1 yılmardinliler emrivaki sever :))
02 Yorumla- +1 yıl
Tutunamadı kayınpederim. Bu sabah gitti. Böyle olmasını istemezdim. Ama en zor zamanımızda ailemize attığı kazıkları da istemezdim. Zor duruma düştüğümüzde kahkaha ile gülmesini de istemezdim. Tüm evlatlarını birbirine çekiştirmesini de istemezdim.
Anlayışlı, sevecen, kusurları örten, samimi, dürüst bir baba olmasını isterdim. Olmadı.
Herkes hak ettiğini bulur.
Vallahi ben de böyle değildim.
Mesele sırf emrivaki yapması değil. Mesele, insan yerine koymaması. - +1 yıl
haklısınız inanın çok çok benzer konulardan müzdaribiz ataerkil aile yapıları hep benim istediğim gibi yapsın istediğimi yapmasa perişan olsun derdindeler
+1 yılHaber vermeli tek yaşamıyor evde beni ezemez
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen ama yok haber maber
+1 yılGelsinlerde uzun kalmasinlar 🙊
02 Yorumla- +1 yıl
Kalmasın kesinlikle.
- +1 yıl
Gece yalnız kalmalıyız aslında bir gece sabredebiliriz ya da sessizce idare edelim... 😆
+1 yılHiç sıkıntı yok ben gelmiyorlar diye kızıyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Valla gelmesin böyle gelecekse... Ev hediyesi çay seti almış. Bizd komşuluk düzeyindekilere böyle alınır. Babaya yakışmaz ya! Baba gibi baba olsa çay seti mi alır? Yok artık!
- +1 yıl
Değişik birisin
- +1 yıl
Neyim değişik afedersin? Maddi durumu son derece yerinde. Hacı. Aman o günah bu günah der işine gelince. Ama kalkar, evladına borç verirken mevduata uygulanan en yüksek faizle verir. Babalık mı bu? Ne babalığı? Şam babası okur ancak!
- Kişilik & Karakter konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yılHoş geldiniz derim 😊
00 Yorumla
+1 yılBaşım gözüm üstüne
10 Yorumla
+1 yılEvlilik saçma iş
02 Yorumla- +1 yıl
Evlenme 🙃
- +1 yıl
Öyle yapacam bu gidişle
+1 yılhosgelmısler
01 Yorumla- +1 yıl
Hoş bulmadı ama 🙃