Eşinizin ailesi size haber vermeden evinize gelebilmeli mi?

- Koca tarafından sadece kocasıyla görüşen 10/10 kafa rahatlığı olan o gelinim adfghj
#orkide
Eşinizin ailesi size haber vermeden evinize gelebilmeli mi?

- Koca tarafından sadece kocasıyla görüşen 10/10 kafa rahatlığı olan o gelinim adfghj
#orkide
Eşimin ailesi benim de ailem sayılır.. bu yüzden de sorun etmezdim.. fakat haber vermeleri daha doğru olur ki zaten bunu onlara da söylerim.. sonuçta herkesin bir özeli vardır biz habersiz gitmiyorsak onlar da haber vermeden gelmesi doğru olmaz. belki işimiz vardır ya da o an uygun bir zaman da değildir. ama acil bir şey olursa diye tabi ki de istedikleri zaman arayabilirler veya sürpriz olabilir mesela..
Kimse kimsenin evine habersiz gelemez. İstisnai kişiler söz konusu olsa bile bu ömür boyu sürmez. İnsanın hayatı ve kişiliği 1'den 100'e aynı olsa belki ama hiçbirimiz dizi film karakteri değiliz. Dönem dönem şartlar değişir, biz dönüşüm geçiririz, buna binaen tercihler de değişir. İnsanların kendi evlerinde yalnız kalabilme hakkı da vardır. Aşırı samimi olmadıkça ve gerekli olmadıkça kimsenin evine çatkapı gelinmez. Özellikle de eşin ailesi...
Cevap
18Cevap
Bir kere olabilir ama ikincisi olmaz..
Aslında haber vermek lazım. Ev hali belki özel bir durumumuz var. Benim annem ve babam asla habersiz gitmez hiçbir yere.
Gelebilirler ama hoşuma gitmez habersiz gelmeleri. Bu sadece eşimin ailesi için değil herkes için geçerli.
bunda süreklilik olursa, bende çocukları kayın pedere bırakır her gece karımı alır gezer tozarım. Dinsiz imansız meselesi.
Alışkanlık olmadan zaman zaman sürprizlere hoş görüyle yaklaşabilirim. Ama ne benim ne onun ailesi sürekli ansızın gelemez.
Kocamın ailesi benim evime haberim olmadan zirt pırt e biz çıkalım onlar yaşasın
Tabii ki buyursun gelsinler. Sıradan arkadaş veya komşu değiller. Kapımız her zaman açıktır.
Hayır tabiki 2 tarafta haber vermeden gelmemeli.
Artık ailem olmuştur onlar izin mi alacaklar gelirken
Bence usulen habersiz gidilmemeli. Ben sahsen ablamın evine bile gitmiyorum habersiz..
Kız tarafı olunca kendi evleri kızlarının evi istediği zaman gelebilir kalabilir
Erkek tarafı olunca gelemez kalamaz hatta haber vermek için bile arayamaz
O kadar takılmam gelebilir en fazla masaya 2 tabak 2 bardak daha koyulur o kadar
Evli değilim ama habersiz eve gelen kim olursa olsun sinir oluyorum.
Gelebilir hatta yatak odamızda bile yatabilir canım ne var bunda aaaa
haber vermeden gelirlerse hosuma gitmez misafir gelince evimin düzenli olmasini isterim ona göre yemek yaparim habersiz olunca hazirliksiz olmak beni rahatsiz eder
Kim olduğunun bir önemi yok, davetsiz misafiri sevmem.
Haber verse iyi olur çünkü ben çok gezmeyi seven biriyim evde olmaya bilirim ama onun haricinde gelebilir karşılıklı anlaşıyırsak
Kendi ailemde dahil hiç kimse habersiz gelmemeli bence. Ben komşuya bile habersiz gitmem.
bence gelmemeli belki sevisiyorum kardeşim her iki tarafta gelmemeli :)
Acil bir durumsa evet.
Olur sorun degil
Çat kapı. misafiri sevmem kim. olursa olsun
Hayır haber verip gelmeli bence
Hayır istemem öyle şey.
Habersiz gelmek hoş değil
Utanıyorum evim dağınık olunca
Hayır.
Gelemez
Gelmezler
Hayır
Bence hayir