islamiyet batıdan gelse hepiniz müslüman olurdunuz (Necip Fazıl)
Şu an içinde bulunduğumuz durum bumu ne kadar katılıyorsunuz?
JK
Şu an içinde bulunduğumuz durum bumu ne kadar katılıyorsunuz?
JK
Üstad'a ayıp olmasın ama alakası Yok zaten bu Sözü belli bir kesime ithafen söylemiştir. Sen Doğuda medeniyet gördün mü (medeniyetten Kastımı iyi anlayın sonra Tartışma Çıkmasın) Doğu derken ülkemin Dogusu değil, Doğusu Batısı benim topragımdır. Doğudan kastım Doğu ülkeleri. Köpekmi yiyeni dersin. Eliyle yemek mi yiyeni dersin.. Üstad bu sözünde Halkımızın Batı hayranlıgıyla Asimile olmuş kesimine gönderme yapıyor diye düşünüyorum bu benim görüşümdür. Üşenmeden okuyan arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum.. IYI GECELER
nasıl bir kesime mesela?
peki teşekkürler cevap için.
Kesınlıkle katılıyorum.
Ve mehmet akifin hayvanlar sızden daha medeni kısmına.
Kim demiş avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
-Mehmet Akif Ersoy-
Evet severim o şiiri çok doğru bencede
cevap için teşekkürler.
Üstadın o sözü söylediği dönemde ülkemizde Batılışma hareketi çok fazla idi. Batının her türlü kültürü model alınıyordu. Bugüne o kadar da fazla uygun düşmüyor açıkçası. Son yıllarda özellikle batıdaki dejenerasyonun farkında olan ve gerçek anlamda aydınlanma yaşayan Müslümanlar var.
neyi almıyoruz ki şu an birşey söyle bunu almıyoruz biz de
Konu çok geniş kapsamlı. Söz konusu yıllarda batı kökenli yabancı okullar revaçtaydı, çocuklar Fransız mürebbiyelerle büyütülüyordu. Dilimiz kullanışsız kabul ediliyor Türkçe çoğu zaman aşağılanıyordu. Şu an moda ve teknoloji başta olmak üzere bir çok alanda takip ettiğimiz doğru ancak söz konusu olan İslamiyet olduğunda "Senin dinin sana benim dinim bana" ayetinde olduğu gibi her ne kadar misyonerler çaba gösterse de İslamiyet değer kazanıyor diye düşünüyorum.
Evet islam değer kazanıyor ama ne yazıkki batıda kazanıyor bizde geriliyor gibime geliyor
Birileri kriter değil bizim yaşantımız da küçüklükten bu yana olan biri şey "ama ayşede yaptı " diyerek kendimizi temize çekmeye çalışıyoruz kötünün iyisi olmaktan kurtulmalıyız aslından olması gereken olmalıyız artık.
cevap için teşekkürler.
Dogru soylemis Üstad <3<3
anladım cevap için teşekkürler.
Cevap
11Cevap
Devletten para alıp kumar oynayan adamdan bahsediyoruz. Sonradan imana gelenlerden bu da. Bak bu da erotik şiiri ;
link
bakış açısı o şiirde erotiklikten ziyade başka mesajlar var
ben çok şiir yorumlayamam edebiyat bana göre değil ama bana göre o şiirde kadına olan aşırı ilgiyi putlaştırılmasını anlatıyor gibi geldi
biraderim adamın dibisin. batıya özenmekle insanlar elitleştiğini düşünüyor. anlamadığım şey neden batıya gitmiyorlar direk
mekan güzel hocam yenecek yemeğin helali burada :)
est, hoca falan :D özenti kesimin ne kadarı helale harama dikkat ediyor tartışmak lazım :D
olurmu ya neyi nerde iyi yiyeceklerini bilirler Kafirler Peygamberimizi öldürmek için para topladıklarından gelipte o parayı Peygamberimiz sav e emanet etmişler ondan başkası emanete sahip çıkmaz demişler bu örnek yeterli bence.:)
kardeşim farklı frekanslardayız sanırım :) ben helal kesim olup olmamasından bahsetmiştm:) ziyanı yok ama, dediğinde haklısın :)
bilmiyorum olur arada öyle boşver:)
Mesele batıdan ne gelirse kabul etmekse neden asırlardır hristiyan olmadı bu coğrafyadaki insanlar. Hala büyük coğunluğun müslüman olması Necip Fazıl'ın bakış açısını geçersiz kılar.
Sözde müslümanmıyız acaba yaşantımıza bakalım birde doğruluk payı var gibi
Cümlenin taşıdığı saf anlam bakımından yanılgıya düşmüştür. Fakat bu cümleyi söyletecek hissiyat bakımından haklılık payı olabilir.
Ayrıca müslümanlık derecesini ölçen bir cihaz yok. Yaratıcı bunu kimseye vazife de kılmamış, peygamber bile böyle bir vazife üstlenmemiş. Şimdilerde birilerinin çıkıpta sen eksiksin sen fazlasın demesi tamamen yalnış bir tutumdur.
olurmu doruyu yap anlat diye Allah bize emrediyor anlatmayan kavimleri Allah a iman etmeyen kavimlerle beraber helak ediyor demekki tek kendimizden sorumlu değiliz derecesini bilemeyiz ama fiilen gördüğümüz yanlışlarını uyarmakta mesuluz
o zamanda doğuya yönelirlerdi.. burada müslümanlıktan kasıt söylediğini sanmıyorum üstadın.. Batı özentisini dile getirmenin acziyetinden bahsetmiş olmalı.
Bizde müslüman yok mu demek istemiş acaba:))
NFK demişse fazla konuşupta kendimizi rezil etmenin alemi yok be hacı :)))) O bu değilde her sözümüze mesela avrupada diye başladığımız için biraz tespit doğru :))
:) yeni de bir söz değil acaba şimdi ne derdi.
Şimdi de tebrikler beni yalancı çıkarmamışsınız der heralde :)
Allah korusun.
amin
cevap için teşekkürler kardeşim.
rica ederim hocam ne demek :)
Nerden geldiği önemli değil ben zaten Müslümanım çok şükür..
ama Batıya bu özentilik varkenn bu söz doğru olabilir
bak o profil foton batı özentisi gibi geldi bana:)
Hıristiyanlık batıdan geliyor dostum ve bizim sadece kelimelerimiz müslüman ! ! !
Bile bile niye bu inat diye sormak geliyor içimden
evet bunu destekleyenler halen var içimizde zaten anlam veremediğim şey bir insan dininden utanırmı evet gelenek görenek ve dininden utanan bir millet olduk sözde hani annesini babasını arkadaşlarının yanına çıkartmaktan utanan tipler vardır ya onlar gibi bırakın batı dediğimiz kesim gelsin arkadaşlık etmek istesin bizle olduğumuz gibi olalım biz onlar gibi olmaya çalışıyoruz ki
olmamaya gayret gösteriyorum tek olursa insan zor oluyor birlik olmalı.
evet anladım cevap için teşekkürler.
Ustad söylemişse olay bitmiştirr
Nazım Hikmet olmasaydı en büyük komünist Necip Fazıl olurdu
Neden:)
İslamcı şairi bence temsil etmiyor bu ülkede Sezai Karakoç Cahit Zarifoğlu varken niye muhafazakarlar milliyetçiler n. Fazıl'ın peşinden gider anlamıyorum
2 dönemi olan bir necip fazıl var bir kısım dediğin doğru
Böyle saçmalık görmedim ben. Batıdan gelsede doğudan gelsede din kalpten gelen birşey. Batıdakiler hristiyan mı ?
:) bir kaç kez daha oku bence sen
insanlar full özenti amQ.
he*
Hiçte batıdan gelse falan diye laga luga yapılmasın . Şamanizme dönerdik yüzde yüz , ee onun da kökü orta asya değilmi? =)
Mesele dine seçmek değil zaten neden bahsediyorsun sen:)
necip fazılda saçmalayabiliyomuş demek ki.
Bu sözden bunu çıkardım :)
çok yardımcı oldun sağol.
İslamiyet kalpten gelir
Necip Fazıl sevmem
neden sevmezsin?
hoşuma gitmiyor
tipimi?
düsünceleri la , topmuyuz biz tipine bakak :d
:D farkındayım ama cımbızla alıyoruz ağzından lafı:) temelde hangi düşüncesi ters geliyorki?
düsünme tarzları orhan pamuguda sevmem mesala
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar