Neyse ki cihad edip Müslüman olmayanları katledemezlerdi herkes Müslüman olsa, cinayetleri bir tık azalırdı en azından. Gerçi şeriat kanunlarına göre namaz kılmayanı öldürün, sakalını kesen erkeği öldürün diye saçma sapan sahih hadisler var, tüm Müslümanlar kendi kendilerini katlederek dünya nüfusunu %99 azaltırlardı herhalde. Güzel bir söz vardır, 5 tane Müslümanı aynı eve kapat, 2 güne 3 farklı mezhep kurup kendi aralarında mezhep savaşları yaparlardı. Dünya leş bir hale gelirdi yani tüm dünya Müslüman olsaydı. Neyse ki barışçık Hindular var, sakin dingin Budisler var, Ateistler var, Agnostikler var, Deistler var, Hristiyanlar var ve elbette dünyaya ticareti öğreten, teknoloji denince ilk akla gelen en üretken toplum olan Yahudiler var da dünya yaşanılacak bir yer. 8 milyar Müslüman, ne bileyim hayali bile berbat.
Şöyle ki, malumunuzdur savaştan dönünce peygamber efendimizin "küçük cihat bitti, şimdi sıra büyük cihatta" söylediği rivayet edilir. Büyük cihad nefisle olan cihaddır. Bunun farkında olan Hz. Ali, bir müşriği öldürecek iken müşrik yüzüne tükürmüştü. Hz. Ali nefisinin kabardığını fark etti. Az önce Allah rızası için düşmanı öldürecek iken şimdi nefret sebebiyle öldüreceğini farkettim ve bıraktı. Müşrik sorunca kendisine, Hz Ali "az önce seni Allah için öldürecektim ama tükürünce nefsim devreye girdi demişti.
Hasılı kelam bugün evet nefsimizle sınanıyoruz ama bu insanlığın başından beri olan bir şey. Herkes müslüman olsaydı yeterli olur muydu bilmem ama herkes mü'min olsaydı sanırım dünya daha iyi bir yer olurdu.
Kanunlar ilahi, İslami olunca , kimse kimseye zulüm edemezdi.
Bilim teknoloji gelişmez, her yer yolsuzluk, rüşvet, torpil, adam kayırma ile dolar. Zengin müslümanlar altın kaplamalı çatallarla yemek yerken altın jantlı arabalara binerken fakir din kardeşlerine ise fakirlikleri sebebiyle şükretmelerini cennete gideceklerini orada her istediklerinin olacaklarını filan söyler. Pozitif bilimler biter, eğitim tamamen dogmatik, teolojik, metafizik unsurları içerir. Dünyanın dört bir yanını saran mezhep savaşları patlak verir ve her müslüman kendi mezhebinden olmayan müslümanları dinsizlik ve kafirlikle suçlar , öldürür veya öldürmeye çalışır.
Herkesin vicdanı ve merhameti olsaydı dünya yaşanıcak bir yer olurdu. Müslümanların hepsinin iyi olduğunu kim söyledi ki size? Her yerde çürük var maalesef. Polisin çürüğü yok mu mesela? Veya askerin var maalesef var
Bana göre, herkesin Müslüman olması dünyadaki kötülükleri bitirmezdi çünkü asıl mesele insanların iç dünyasında, kalplerinde Allah'a karşı taşıdıkları korku ve sorumluluk hissinde yatıyor. Din veya inanç fark etmeksizin, kalpte iyilik ve dürüstlük olmadıkça, dışarıya yansıyan davranışlar da değişmez. Kötülüklerin bitmesi, insanların kendi içsel dünyalarında ahlak, vicdan ve empati geliştirmesiyle mümkün olabilir. 🌍
Bu soruya, bu şekliyle cevap vermek beni içten içe üzer. Ama kendimce şöyle değiştirip cevaplayabilirim: "Dünyadaki herkes aynı dine inansaydı, tek bir din olsaydı ve başka bir din olmasaydı, Dünya nasıl bir yer olurdu?"
Cevap: Şimdikinden çok büyük farkı olmazdı. Net. ☑
söylediklerine göre müslüman toplumlarda hiçbir sorun yok bütün sorun müslüman olmayanlarda sana göre. tam da dediğin gibi olsaydı keşke. keşke bu inandığın gibi kolay olsaydı.
Butun muslumanlar iyi degil ki Şu an bile kotu ne kadar musluman var kendilerine musluman deyip alakalari olmayan o yuzden dunya sadece muslumanlarla olsaydi yine kotuler olacaktir ama dunyanin Şu an ki halinden cok daha iyi olabilecegini dusunuyorum en azindan daha cok merhamet olabilirdi birbirinizi Allahi hatirlatarak...
Önemli olan Müslüman olmak değil insan olmaktır elhamdülillah bende namaz kılan birisiyim Müslümanım ama bir insanı başka dinden diye asla ayırmam inançsız diye de, saygı duyarım ama eğer benim dinime saygısızlık ederse ona karşı asla saygılı olmam
Öyle bir şey Mümkün değil ponçik Çünkü terazi iki Kefeli İyi de olacak Kötü de olacak inanan da olacak küfür eden de olacak terazi iki Kefeli Kısacası kedi de olacak köpek de olacak Dünyanın düzeni var
Dini bir kenara bırakalım şöyle diyelim herkes ahlaklı olsaydı dünya güzel bir yer olurdu. Ahlaksız müslümanlar topluluğu ya da ahlaksız hristiyanlar topluluğu olduğu müddetçe / örnek / bir yere varamayız.
Dünyada herkes müslüman olsaydı her yer berbat olurdu. Ortadoğu'nun da hali mâlum. Ortadoğu ülkeleri, Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerin rezil bir halde olmalarının nedeni sahip oldukları dogmatik ve katı inançtır.
En azından savaşlar biterdi, her Müslümanda azda olsa Kur'an ahlakı vardır. Bireysel haramlar işlerler ama başkalarına zarar vermekten kaçınırlar. Savaşların kesin olarak olmayacağını söyleyebilirim
Müslümanım diyen kişilerin çoğu müslümanlık ile alakalı hiç bir şeyi düzgün uygulamıyor. Olay insan olabilmeyi bilmek.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Olmazdı müslümanların olduğu yerde hızur yok kimse kusura bakmasın mezhepçilik uğruna birbirini keselerdi ya da kudüs bizim mekke mizim diyip savaş açarlardu