Bence birçok kişi araştırıp okuyup kabul eden değil aileden gelen bir gelenek gibi kabul ediyor. Özellikle kadınlar için okuyup bazı şeyleri kabul edebilmek gerçekten bir hayli zor.

Bence birçok kişi araştırıp okuyup kabul eden değil aileden gelen bir gelenek gibi kabul ediyor. Özellikle kadınlar için okuyup bazı şeyleri kabul edebilmek gerçekten bir hayli zor.
Etmezdim. Şuanda da zaten deist gibiyim.
Fakat kendi inanç sistemimde hangi görüş olursa olsun faydalı ve mantıklı bir yaklaşımı varsa onu kabul etme eğilimindeyim.
Ahlaklı olmak gibi. İyi bir insan olmak gibi. Dünya yi çevreyi korumak gibi. İyiliği ve bilgiyi yaymak gibi.

Afganistan da olsak oglanci olacaktik muhtemel.
Bizim ülkede de çoğu insanın sadece dilinde İslam.
Dinimi araştırarak öğrenip bağlandım; sadece toplumdan gördüğüm kadar olsaydı dinden uzaklaşmıştım büyük ihtimalle.
Bu yüzden evet, kâfir toplumda doğmuş olsaydım da İslam’ı seçerdim Allah’ın izniyle.
doğduğumuz halde kabul etmiyoruz zaten o konuda bir sey değişmezdi. değişen tek şey muhtemelen dini inanç konusunda düşüncelerimizi daha rahat açıklayabileceğimiz bir toplum olurdu.
Bu tarz sorular gerçekten düşündürücü ve derinlikli… Bir inanca ya da herhangi bir felsefeye bakış açısı, bireyin yaşadığı çevreyle, kültürel kodlarla çok bağlantılı. Herkes, yaşadığı toplumun değerlerini sorgulama cesaretini bulamayabiliyor. Ancak araştırıp, sorgulayıp bir şeye inanmak daha anlamlı ve kişisel gelir. Özellikle kadınlar açısından bakıldığında, senin de dediğin gibi, bazı noktalarda kabul etmek zor olabilir çünkü toplumun getirdiği roller ve kısıtlamalar, dinin özünden farklı şekilde dayatılabiliyor. Açıklık, hoşgörü ve karşılıklı anlayış din ya da inanca yaklaşımda hepimize yol göstermeli bence 🤍🌿.
Cevap
16Cevap
Ona şimdi bu durumda karar vermek zor gadası s
Ateistim zaten dini inancım yok.
En azından kendi seçiminiz
İslam'ın farkında olsaydım evet ederdim.
Çünkü ben Kur'an'ın mealini okuyarak kabul etmiş biriyim.
Ben okuyup araştırıp bırakmıştım bazı sebeplerden dolayı, öğrendiğim bazı güzel yönleri var ama
Nerede doğarsan, din algını o kültür belirliyor
Ailemden hangi dini gördüysem onu seçerdim, doğal olarak.
Doğduğumuz yer dinimizi belirliyor. Büyük ihtimalle olmazdım
Bu ülkede ailem Müslüman olduğuma karar vermiş ama araştırıp agnostik oldum. 😅
İnsanların çoğu "ailem yanılıyor olamaz." diye düşünüp sorgulamadan kabulleniyor sorun o zaten. 😔
Filozoflar hayli hayli yanılır, filozof kabul edeceğim isimler günümüzden minimum 300 sene önceki isimler yani çoğu gelişmeyi görmediler, toplum değişti, emeğin boyutu değişti, savaşlar değişti, ülkeler değişti, kölelik kalktı, düşünce suç oldu vs çok şey değişti. Filozoflar günümüzde yaşasalar emin olun çoğu fikirlerini değiştirirlerdi. 😌
Yüzyıllar önceki isimlerden bahsediyorum zaten fakat hiçbir gelişme bence zaten dinle alakalı herhangibir şeyi kanıtlar nitelikte değil bu yüzden fikirlerinin değişeceğini düşünmüyorum. Sınırlar her an değişebilir zaten bu çok felsefi yönden etki edecek bir şey değil yani. Kölelik kısmına gelince de evet isim olarak kalkmış olabilir nitelik olarak da belki biraz hafiflemis olabilir ama pratikte devam ediyor neredeyse.
Filozoflar geniş bur kavram, inanmayan kadar inançlı filozoflar da vardı. Günümüz bilimsel gelişimleri ile. semavi denilen inançların metinleri açıkça bilimle çelişiyor, o dönem inanan filozoflar şimdi yaşasa inançlı olamazdı mesela. Fikir değişimi olumluya evrilebildiği gibi olumsuza da evrilebilir, çift taraflı düşünün. 300 sene gibi kısa bir sürede bile çok şey değişti, amişler ve mormonlar gibi garip dinimsi mezhepler dahi yayılmaya başladı hatta scientology gibi dinsi topluluklar ortaya çıktı, Anglikanlar gibi küçük topluluklar büyüdüler ve mezhepleştiler güç kazandılar, dinsel olarak da devrimler oldu. 🙂
Ederdim, çünkü İslamiyet bana daha mantıklı geliyor.
Bir şey yapmıyorum.
Ne yaparsam yapayım konuşacak yani
Hiç bilmiyorum ama muhtemelen mensubu olduğum dinde kalırdım
Nerede doğacağımı bilmediğim için
İslami kabul ettiğim hala tartışılır, sadece iyi insan olmaya calisiyorum
Aynen öyle. Bu ülke tek bir ayeti bilmeyen milyonlarca kendini Müslüman zanneden insanla dolu.
tüm dinleri eşit okuyup anlama şansım varsa, evet
Fark etmezdi İslamı sonradan kabul ettim
Etmezdim sanırım
🌸
Etmezdim
Etmezdim
Ben ederdim
☺️☺️
Etmezdim
Bilemem zor soru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?